Blogger: bandthebooks írása

Először is tisztázzuk, hogy mit is értünk túlagyaláson. Amikor az ember olyan sokat és hosszan elemez bizonyos dolgokat, illetve kérődzik rajtuk és aggódik miattuk, aminek már mentális egészsége látja kárát, mert egyszerűen képtelen abbahagyni.

A Ne agyaldtúl! erre a problémára keresi a választ és kínál segítséget azoknak akik megoldani kívánják ezen rossz szokásukat.

Nem tagadom, bátran vállalom, én is agyalós vagyok. Bármin, bármikor és bármeddig képes vagyok kattogni. Ez még nem is lenne baj, de néha azon kapom magam, hogy múltbeli apróságokon rágódok a mai napig. Vagy valami olyanon, amin mások egy vállrándítás kíséretében túllépnek. Na ezen a ponton már néha úgy érzem, nem árt egy picit utána olvasni a témának.

Nick Trenton nagyszerű és gyakorlatias módszereket ajánl könyvében, érthetően és könnyen kalauzolja az olvasót a stresszcsökkentés világában. A könyv első fejezeteiben rávilágít mennyire hétköznapi dologgá vált napjainkban az agyalgatás. Illetve ad egy nagyszerű tippet az elengedéshez, ez pedig nem más mint a stresszkezelés 4 alaplépésének mantrája:

kerüld el, változtasd meg, fogadd el és alkalmazkodj hozzá.

Ha mindezek után sem boldogulsz gondolataid világában, Trenton tovább visz és gyakorlati segítséget is nyújt. De persze mindennek segítő sikere csak rajtad áll.

Talán az egyik legjobb önfejlesztő könyv amit valaha is a kezembe fogtam. Nagyon sok mindenre rávilágított és gondolkodásra késztetett (persze csak egészséges keretek között). Ritkán mondom, de ezt most tényleg el kell, hogy olvassátok.

Ölelés nektek kis kattogós sorstársak

Köszönöm @edesviz_kiado