Az Édesvíz Magazin évek óta törekszik arra, hogy tartalmas, inspiráló és elgondolkodtató üzenetekkel, tanácsokkal, könyvrészletekkel lepje meg olvasóit, melyhez a legnépszerűbb szerzők, életmód tanácsadók és spirituális tanítók nyújtanak útmutatást. A Magazin felülete a napokban megújul, ezt a mérföldkövet pedig szeretnénk méltóképpen megünnepelni. 

Sok szempontból az összegzés ideje is ez, hiszen eddig sosem tapasztalt, különleges korszakon megy keresztül az egész világ, ami után gyökeres változások történnek majd globális és lokális szinten is – spirituálisan és a gyakorlati életben egyaránt. Az első és legfontosabb tanulság, amit mindenkinek le kell vonnia a helyzetből, aki még nem tette meg: az egészségmegőrzés egyéni felelősségének felismerése. Mindannyiunk érdeke közösen véget vetni annak a káros szemléletnek, hogy a krónikus betegségek – mint a népbetegségnek számító cukorbetegség, vagy a pajzsmirigy-problémák – tőlünk függetlenül támadnak meg minket. Kötelességünk tenni azért, hogy egészségünk a lehető legszilárdabb lábakon álljon!

Azért szedtük csokorba a legfontosabb és legolvasottabb témákat az egészséges táplálkozás körében az elmúlt egy évből, hogy segítsünk új utakra lépni, de felhívjuk a figyelmet a lehetséges buktatókra is. 

Íme, a 7 legfontosabb téma és szerző, akik az egészséges táplálkozásra, az ezzel döbbenetes felismerésekre és a potenciális veszélyekre hívják fel a figyelmet.

1. Az immunerősítő táplálkozás. Az alma, dinnye ereje.

A koronavírus – és a legtöbb krónikus betegség – elleni harc egyik legfontosabb védőpajzsa a hatékony immunrendszer. Rajta múlik, mennyire vagy képes a belső védekezésre. Amellett, hogy két részes cikksorozatunkban szemléztük, mi az a 6 élelmiszertípus, aminek fokozott mennyiségben kellene az asztalodra kerülnie, elmondtuk, mit érdemes mellőznöd. Részletesen foglalkoztunk az alma gyulladáscsökkentő, béltisztító, agyserkentő hatásával, és a dinnye gyógyító ereje is – szó szerint – terítékre került, hiszen a lédús gyümölcs fogyasztása olyan, mint egy intravénás tápanyagkúra.

 

2. Zellerlé

A tavalyi év egyik legfontosabb üzenete a Csodatévő zeller volt, amit a gyógyító médium, Anthony William hozott el hozzánk. A zellerlé ereje végigsöpört a bolygón, nemcsak a sztárdiéták megkerülhetetlen eleme lett, mi magunk is kipróbáltuk, és beszámoltunk a tapasztalatainkról. Összegyűjtöttük a 21 leggyakoribb kérdést a tiszta zellerkúrával kapcsolatosan, és több más aspektusból is megvizsgáltuk az egyik legfontosabb, legizgalmasabb természetes egészségvédő zöld növény levéből nyert életelixírt. 

 

3. Hogy ne halj meg

Túl azon, hogy Dr. Michael Greger, a Hogy ne halj meg című sikerkönyv szerzője elmondta, mik azok a legfontosabb élelmiszercsoportok, amelyek segíthetnek egészségesnek maradni, kifejtettük azt is, mi lehet az oka, hogy úgy eszünk, mintha a jövő nem számítana. Dr. Michael Greger fáradhatatlanul kutatja az egészséges, növényeken alapuló táplálkozás legújabb eredményeit, és a vele készült beszélgetésben elárulta azt is, ő maga hogyan táplálkozik, és mit kellene nekünk ennünk, ha sokáig szeretnénk élni.

 

4. Ételek, amik gyógyítják a pajzsmirigyet 

Bár még csak gyerekcipőben járnak azok a kutatások, amelyek a táplálkozás és szervezetünk általános állapota közötti összefüggéseket vizsgálják, vannak, akik már régóta foglalkoznak a témával, és az elsők között publikálták nem elhanyagolható eredményeiket. Az már tudható, hogy az étkezés, mint betegségmegelőzés komoly eredményekkel járhat, főleg, ha a rejtélyes pajzsmirigy-betegségekről van szó. Anthony William, a gyógyító médium ebben a cikkben foglalta össze, mik azok az ételek, amelyek képesek pozitívan befolyásolni a pajzsmirigy működését. A cukorbetegséghez hasonlóan a pajzsmirigy megbetegedései is a népbetegségekhez sorolhatók, mégis, ahányan ismernek pajzsmirigy-betegségben szenvedőt a környezetükben, olyan kevesen tudják, mik azok a receptek, amelyek segíthetnek felvenni velük a harcot.

 

5. Vegán testépítő: hallottál már róla?

A növényi alapú étkezést számos sztereotípia kíséri, többek között az, hogy aki nem vesz magához elég állati eredetű élelmiszert, fehérjéktől fosztja meg a szervezetét. Túl azon, hogy bemutattuk az erre rácáfoló szakirodalmat, egy olyan hús-vér emberrel is beszéltünk Váli Tamás személyében, aki 100%-ban növényi alapú táplálkozása mellett komoly karriert futott be, mint testépítő és személyi edző.

 

6. Egészségtelen szénhidrátok, cukorbetegség

Az egyik legismertebb népbetegség, a cukorbetegség megkerülhetetlen téma, ha az életigenlő, hosszútávon fenntartható, egészségbarát táplálkozásról van szó. Az egészségtelen szénhidrátok kivédésére használt egyszerű trükk mellett a diabétesz pusztító tüneteit felerősítő alapanyagokról is beszámoltunk, míg egy másik cikkben elmondtuk, mi az az ötféle étel, amivel a kettes típusú cukorbetegség megelőzhető és visszafordítható gyógyszeres kezelés nélkül is. 

 

7. A 10 legjobb és a 10 legrosszabb étel az egészséges és hosszú élethez

Ha csak egy cikket olvasol el a témában, ez legyen az! Itt mindent megtalálsz, amivel akár már ma változtathatsz az életeden és a rossz táplálkozási szokásaidon, hiszen itt írtuk le, mi a 10 legjobb, és a 10 legrosszabb étel, amivel képes vagy befolyásolni a saját életed. A döntés, mint mindig, most is a te kezedben van – és mikor lenne alkalmasabb idő a változtatásra, ha nem abban a pillanatban, amikor az egész világ is épp a változás forradalmát éli?

Ajánlott könyvek:

Anthony William – EGÉSZSÉGES PAJZSMIRIGY

Michael Greger, Gene Stone – HOGY NE HALJ MEG

Dr. Michael Greger – RECEPTEK HOGY SOKÁIG ÉLJ

Anthony William – CSODATÉVŐ ZELLER