A hónap egy Mars-Nap-Ketu együttállással kezdődik, amelyhez néhány órán belül a Merkúr is csatlakozik; ez az együttállás pedig 10 napon keresztül marad fenn. A három tüzes bolygó a Merkúrral kiegészülve jelzi a felgyülemlő feszültséget, amely a Mérleghez fűződő életterülületeken tapasztalható. Érintetté válhatnak a barátságok és társas viszonyok, különös tekintettel a házastársi kapcsolatra. Bírjuk ki ezt a 10 napot, törekedjünk az együttműködésre, és tartsuk féken az előtörni készülő tüzet. A Nap a leggyengébb pozíciójában van, és a Mérlegre erőteljes hatást gyakorol a Kosban (néhány napig) még mindig fennálló Ráhu-Ju-piter együttállás, amely megingathatja az igazság és az erkölcs melletti kitartást.

Október 28-a után két napot szusszanhatunk, majd újra eseménydús időszak következik. 30-án a Mars és a Merkúr keveredik háborúba – az erő és a lendület szegül szembe az ésszel és a megfontolással. Még ugyanezen a napon történik egy másik jelentős váltás: a Ráhu és a Ketu, letöltve a másfél évet, amelyet egy-egy jegyben töltenek, tovább haladnak: a Ráhu a Kosból a Halakba, a tőle mindig 180 fokra lévő Ketu pedig a Mérlegből a Szűzbe lép. Ezek az égitestek rendszerint felfokozzák annak a jegynek a hatásait, amelyekben tartózkodnak. A Ráhu a Halakban a kreativitásnak és a társas kapcsolatoknak kedvez, ugyanakkor erősítheti a valóságtól való elszakadás tendenciáit; a Ketu a Szűzben pedig serkenti a hozzáértést és kitartást egyaránt igénylő szakmunkákat, viszont a munka rabjává, elszigeteltté és érzelmileg sivárrá teheti az embert. Kedvező hatás, hogy a Ráhu-Jupiter együttállás, amely az eddigi hónapokban olyan hatékonyan rombolta a tekintélyt és az erkölcsöt, ezzel megszűnik.

November 3-án a Vénusz, 6-án a Merkúr, 16-án pedig a Mars halad tovább egy-egy jeggyel. November 4-én a Szaturnusz direkt irányba fordul, és ezzel megkönnyebbülhet a mozgásszervi panaszokkal küzdők sorsa, akik az elmúlt hónapokban sokat szenvedhettek állapotukkal.