Az egész szakasz folyamán, míg a Nap a Szűzben tartózkodik, együttállásban lesz a Merkúrral. Mint már szó volt róla, ez a két bolygó együttállásban fokozza a kommunikációs igényeinket és képességeinket is. Sőt, a Merkúr a lehető legerősebb pozícióban van a Szűzben, így a precizitása, pontossága és racionalitása még inkább ki fog domborodni. Azzal a kiegészítéssel, hogy a Szűz révén sokkal érzékenyebbé válunk mások nehézségeire, és sokkal figyelmesebben fogjuk tudni kezelni mások szenvedéseit.

Szeptember 24-én a Vénusz is belép a Szűzbe a Nap és a Merkúr mellé, így a kommunikációs képességeink ki fognak egészülni a diplomatikus és figyelmes kommunikáció tehetségével, ami
a Vénusz/Merkúr együttállás legfőbb jellemzői közé tartozik.

Így most ott lesz az a lehetőség, és bennünk az erő, hogy képesek legyünk másokon segíteni mind kommunikációval, mind alapos és precíz törődéssel. Legyen
az ápolás, gondoskodás, segítségnyújtás, kúrák összeírása vagy akár olyanfajta szolgálat-nyújtás, amikor mi magunk feladatokat veszünk le mások válláról!

A lényeg az lesz, hogy kommunikáljunk sokat kedves, szeretet-teljes módon, és gondoskodjunk a környezetünkről!

EBBEN A HÓNAPBAN A FŐ ESEMÉNY A SZEPTEMBER 26-ÁN KEZDŐDŐ NAVARATRI ÜNNEPSÉG LESZ. EZ EGY KILENCNAPOS ÜNNEP INDIÁBAN, AMIKOR SIVA KEDVESÉT, DURGA DÉVIT ÜNNEPLIK. AZ ÉV FOLYAMÁN EZ A LEGNAGYOBB ISTENNŐÜNNEPSÉG INDIÁBAN. ÍGY EGYES RÉGIÓKBAN AZ ÖSSZES FŐBB ISTENNŐT MEG-TISZTELIK EBBEN A KILENC NAPBAN.

Az első három napban Szaraszvatit, a Tudás Istennőjét imádják, aki Brahmá (a Teremtés Istene) felesége. Az azt követő három napban Laksmit, Visnu feleségét, a Szerencse Istennőjét, az utolsó három napban pedig Durgát, Siva feleségét tisztelik meg a szertartásokkal.