A Nap a Vénusz és a saját házában álló Szaturnusz mellé érkezik a Bak jegybe. Ez nem az a hely, ahol a legjobban érzi magát – mindkét bolygó a létezésnek egy másik minőségét képviseli, mint a Nap. A Bak a kemény munka, szorgalom és kitartás jegye, ezért ha hajlandóak vagyunk energiát fektetni hosszabb távú terveinkbe, az jó eredményeket hozhat. Mindamellett figyelembe kell vennünk, hogy ebben az időszakban az érzelemvilág háttérbe szorul; ügyeljünk arra, hogy ne ragadjunk saját látókörünkön belül. Ne gázoljunk át másokon, vegyük figyelembe az ő szempontjaikat és érzéseiket.

Az időszak legfontosabb változását az jelzi, hogy a Szaturnusz természetes haladása során eléri a soron következő jegyet, a Vízöntőt. A Szaturnusz általában kb. 2,5 éven keresztül tartózkodik egy jegyben – a későbbiekben persze, amikor retrográd irányba vált, még vissza fog köszönni, de az irányvonal változni fog; az elmúlt időszakhoz képest előtérbe kerül az önbizalom, a társadalom elesettjei melletti kiállás, az önfeláldozás és a szerencse is. Ahhoz képest, hogy mit csinálsz, fontosabbá válik, hogy ki vagy valójában. Az ezután következő napokban, konkrétan 22-én aztán a Vénusz is követi a Szaturnuszt, és rövidesen szoros együttállásba kerül vele, amelyet a védikus asztrológia bolygóháborúként ismer. A Szaturnusz a kötelességet, a munkát (különösen a fizikai munkát), a társadalom elvárásait, az önérvényesítést. a sorsot és a letöltendő adósságokat képviseli. a Vénusz pedig az érzelemvilágot, a kreativitást, a spontaneitást, a szeretetet és a szerelmet, a nemek között pedig a nőket jelzi – ezek az életterületek fognak egymással konfliktusba keveredni.

Február 7-én átlép a Bak jegyébe a Merkúr, így a Nappal kölcsönösen támogatni tudják egymás hatásait. Ez fellendíti az intellektuális teljesítményt, megerősíti a tanulásra való képességeinket és idegrendszerünk stabilitását. Ez az időszak kedvez a számítógépekkel és kommunikációs téren végzett munkáknak is.