Amikor a Nap elhagyja a Halakban kialakult csoportosulást, a helyzet valamivel könnyebbé válik, az előző időszak utolsó napjainak zűrös időszakához képest mindenképp. Bár érzelmi és szellemi képességeink nem állnak teljesen rendelkezésünkre, de fizikai erőnk, kitartásunk, valamint erkölcsi érzetünk megfelelő és erős. Az időszak kedvez az önmegvalósításnak, a meditatív tevékenységeknek és a vallási életnek. Az érzelmi életünket élénk, erőteljes késztetések uralhatják, amelyek azonban nem visznek minket a jó irányba; új kapcsolatok létrehozásához nagyon nem kedvező időpont ez. 19-én a Merkúr és a Vénusz bolygóháborúja a tipikus érzelem-értelem konfliktust példázva világít rá erre az állapotra még inkább.

23-án egy napra négybolygós együttállás is kialakul a Mars belépésével; szerencsére a következő napon a Vénusz kilép ebből a kellemetlen társaságból, és a Nap meg a Jupiter társaságában kiegyensúlyozottabb, kedvezőbb eredményeket közvetít. 25-én a Merkúr is direkt irányba vált, és ez kedvez mind a kommunikációnak, mind pedig az észbeli tevékenységeknek – ezek az életterületek heteken keresztül voltak kedvezőtlen jelzésekkel terhelve, de ezzel most ennek egy időre vége szakad, különösen május 10-étől, amikor a Merkúr át is lép a Kosba.

Új jegybe lép a lassan mozduló Jupiter május 1-jén. Új tartózkodási helyén kedvez az anyag gyarapodásnak, a kényelemnek, az étvágynak és a gasztronómia örömeinek, segíti a kommunikációt és az elvszerű, tiszta vezetést. Alig egy héttel később persze ezek a hatások kevésbé érezhetőkké válnak, mert a Nap lassan utoléri a Jupitert… az égetett Jupiter időszakában a felsoroltakkal kapcsolatban inkább hátrányos előrejelzéseket tehetünk. 8-án ide érkezik be a Hold is, miután az újholdat a Kosban „tölti be”. Ez az időszak nagyon jól hat a rövid távú befektetésekre.