Manifesztáció alapvető útmutató mindenkinek, aki többet szeretne elérni az életében. Ehhez mindössze hét egyszerű lépést kell megtenned és ez a könyv megmutatja Neked az utat.

 

A manifesztálás a tudomány és a bölcsesség találkozása. Önfejlesztő gyakorlatai segítségével képessé válsz arra, hogy jobban szeresd önmagad, elérd az összes célodat és olyan életet élj, amiről mindig is álmodtál.

 

Amikor a manifesztációról beszélek, a mondanivalómba mindig beleszövöm az univerzumot is. – mondja Roxie Nafousi szerzőnő a könyv kapcsán. Számomra az univerzum az, ami a manifesztáció mögött rejlő erőt és varázslatot hordozza; ez a mi tudatosságunknál egy sokkal nagyobb valami. Egy olyan hatalmas erő, ami a világ végtelen bőségét hordozza magában. Ha számodra ez az erő valami mást jelent, akkor a könyv olvasása során bármikor felcserélheted az „univerzum” szót a saját értelmezésedre.

 

Nos, készen állsz arra, hogy felszabadítsd a belső erődet és a lehető legjobb életet éld?

 

Minden manifesztációs utazás első lépése, hogy legyen határozott elképzelésed. Egyszerűen fogalmazva: nem juthatsz el oda, ahová menni szeretnél, ha nem tudod pontosan, hová tartasz. Tehát minden más dolog előtt tisztáznod kell magadban, mit szeretnél kapni az univerzumtól.

Azzal kell kezdenem, hogy elmagyarázom, a manifesztáció szempontjából miért olyan fontos, hogy előbb pontosan tudd, mit akarsz, és csak aztán vizualizáld azt. Amikor az elménkben létrehozunk egy élményt, az agyunk úgy reagál, mintha az valóban megtörténne. A vizualizáció azért működik, mert az agy számára meglepően csekély a különbség aközött, hogy egy eseményt közvetlenül a külvilágban tapasztalunk meg, vagy ugyanennek az eseménynek egy erősen elképzelt változatában. Ha például elképzeljük magunkat egy stresszhelyzetben, az agyunk úgy reagál, mintha az valóban megtörténne: az idegrendszerünk felkészül a harcra vagy menekülésre, és kortizol és adrenalin stresszhormonokat szabadít fel. A szívünk ezért gyorsabban kezd verni, a légzésünk szaporább lesz, a vérnyomásunk pedig emelkedik. Egy képzeletben lejátszott stresszhelyzettel szó szerint és élettanilag is stresszt okozunk a testünknek. Ezzel szemben, ha békés és nyugodt helyzetbe képzeljük magunkat, az agyunk az idegrendszerünket nyugalomra, a testünket pedig ellazulásra készteti. Az elménkben létrehozott képek fiziológiai változást okoznak a testünkben, és ennélfogva képesek befolyásolni a valóságot, amit aztán megtapasztalunk. Tehát miközben úgy képzeljük el magunkat, hogy rendelkezünk azokkal a dolgokkal, amelyekre a legjobban vágyunk, olyan fiziológiai változást hozunk létre, ami megváltoztatja az energetikai rezgési frekvenciánkat, és következésképpen meghatározza, hogy a vonzás törvénye alapján mit vonzunk be az életünkbe.

A vizualizáció más módon is segít a manifesztálásban: amikor rendszeresen gyakoroljuk a kívánt dolgok vizualizálását, az agyunk erre úgy reagál, hogy a kívánt céllal összhangban elkezdi megváltoztatni a viselkedésmintáinkat és a környezetünkre vonatkozó interpretációinkat. Emellett az agyunk élesebbé és nyitottabbá válik az olyan új lehetőségekre, amelyek összhangban vannak az elképzeléseinkkel, miközben kiszűri az ettől eltérő, nemkívánatos információkat. Ez azt jelenti, hogy szó szerint felkészíthetjük az agyunkat arra, hogy a kívánt jövőnk felé vezessen minket.

A hatékony vizualizáció igazi titka azonban abban rejlik, hogy nem elég, ha csupán látjuk a fejünkben azokat a dolgokat, amiket szeretnénk. Ahhoz, hogy manifesztálás céljából hatékonyan vizualizálj, át kell járjon annak az érzése, hogy eléred azt, amit szeretnél. Ne feledd, azt vonzzuk, amit érzünk. Csak akkor változik meg a rezgési frekvenciánk, ha látjuk azt, amit akarunk, majd létrehozzuk a birtoklás érzelmi élményét.

 

 

Azonban a legnagyobb ajándék, amit a manifesztáció adhat nekünk, nem az, hogy segít magunkhoz vonzani dolgokat, amiket birtokolhatunk, hanem az, hogy segít felszabadítani önmagunk leghatalmasabb, legautentikusabb, önmagát legjobban szerető és legcsodálatosabb változatát, ami csak létezik.

 

Ahogy elkezded felfedezni a manifesztációt, figyelj a „véletlenekre” vagy a szerencsés egybeesésekre, és azokra az alkalmakra, amikor gondolsz valamire, és az hirtelen megjelenik. Például eszedbe jut egy dal, amit szeretnél meghallgatni, és az hirtelen megszólal a rádióban, vagy gondolsz valakire, akivel már régóta nem beszéltél, és hirtelen üzenet érkezik az illetőtől. Jegyezd meg ezeket az eseményeket, és hagyd, hogy segítsék az univerzumba vetett bizalmad megerősödését. Engedd, hogy megmutassák az univerzum hatalmas energetikai erejét és a képességedet arra, hogy megteremtsd és megváltoztasd a saját valóságodat. Aztán amikor az életedben megjelennek azok a dolgok, amiket manifesztálni akarsz, erősödjön a bizalmad tízszeresére, és hagyd, hogy további lendületet adjon a manifesztációs utadon.

A bizalom az a ragasztó, ami összetartja a manifesztáció lépéseit.

 

Az egyik legnagyobb manifesztációval kapcsolatos tévhit az, hogy ez a jövő irányításáról szól. A manifesztáció azonban nem irányítás. A manifesztáció önmagunk átadása. Arról szól, hogy tudod és vizualizálod azt, amit akarsz, proaktívan igyekszel elérni, de aztán átadod magad az utazásnak, ami végül elvezet a célhoz.

Forrás: Manifesztáció

 

Ajánlott könyvek:

.
.
MANIFESZTÁCIÓ

A siker alapelvei könyv

.
.
SZUPERVONZÁS

A TITOK – SZERETET, EGÉSZSÉG ÉS PÉNZ – MESTERKURZUS