A tavalyi év bebizonyította, hogy napjainkban is felbukkanhatnak váratlanul olyan fenyegető helyzetek, amelyek egy időben hagynak kitörölhetetlen nyomot az egész világon. Az előttünk álló hónapok azonban tálcán kínálják a lehetőségét arra, hogy újradefináljuk magunkat – fizikai és mentális síkon egyaránt. 

Van, akihez a tavalyi év kegyes volt, és van, aki sokat, vagy sokakat veszített vele: 2020 gyökeres változást hozott a világban, alapjaiban megrengetve életünk tartóoszlopait földrajzi helyzettől, vallástól, kultúráktól függetlenül. Itt az ideje letenni a terheket, hogy megkönnyebbülve, kiegyenesedve és fellélegezve haladjunk az új évben. Ehhez segítségül hívtuk azokat a szerzőinket, akik számos sikerkönyvvel és saját életútjukkal már bizonyították: az élet újrakezdhető. Kétrészes cikksorozatunk első részében három építő és energizáló tanácsot osztottunk meg veled – lássuk most a lelki oldalt, ismét 3 fontos tanácsra fókuszálva +1 bónusszal kiegészítve!

 

1. Ahhoz, hogy lásd, merre kell menned, tudnod kell, honnan jöttél! 

A modern pszichológia jó ideje hangsúlyozza a gyerekkor elvitathatatlan felelősségét a később hozott döntésekre, viselkedési mintákra, sikerekre és kudarcokra vonatkozóan. Az egyre szélesebb spektrumra kiterjedő kutatások azonban napjainkra világosan bebizonyították, hogy a család, és az abban hordozott kollektív tudat még annál is nagyobb hatással van személyiségünkre, életünkre és jövőnkre, mint azt korábban gondoltuk. A traumák hullámokat verő hatásai változó intenzitással érik el egyik generációt a másik után: a sokszor mélyre süllyesztett, tabusított élmények néma hagyatékként öröklődnek bennünk, nagy- és ükszüleink félelmei és sebei szüleinkben vernek gyökeret, akik tudat alatt adják át azokat az utánuk jövőknek. Az új év kiváló alkalom arra, hogy felfejtsd a láthatatlan cérnaszálakat és kinyisd tudatod rejtett mentális fiókjait, hiszen a – gyakran megcsontosodott – fájdalom nem oszlik el magától. Mark Wolynn több mint húsz éve végez terápiás munkát egyénekkel és csoportokkal, transzgenerációs szemléletre épített módszerét és tapasztalatait pedig Örökölt családminták című könyvében tette közzé. A könyvben felvázolt megoldási javaslatok nemcsak tágabb perspektívába helyezik az életed és segítenek megtalálni a kirakós hiányzó darabkáit, de lehetőséget nyújtanak olyan régóta fennálló problémák leküzdésére is, amelyek sokszor ellenállnak a hagyományos terápiás kezeléseknek.

 

 

2. Tanuld a gondolkodást – nagyobb szükség van rá, mint valaha!

A mai világból dübörgő, sokféle és állandósult zaj sosem csökken – ez nem lesz másként az idei évben sem. Tudatosan kell tenned azért, hogy megszűrd az információdömpinget és arra áldozz értékes energiáidból, amiért valóban megéri. Ne feledd: a fejlődés elengedhetetlen feltétele annak felismerése, hogy azzá válsz, amivel a fejedben az idődet töltöd. Dr. Joe Dispenza nemzetközileg elismert kutatóként és íróként könyveiben az idegtudomány, a kvantumfizika és a génkutatás legújabb eredményeit felhasználva magyarázza el, gondolkodásunk hogyan fejleszthető. Mindannyiunkban korlátlan lehetőség és végtelen potenciál rejtőzik, amit önmagunk fejlesztésével, elengedésével, tudatalattink átprogramozásával folyamatról folyamatra bontakoztathatunk ki jobb, teljesebb és boldogabb életet, új sorsot teremtve. Az évváltás egyike azoknak a kiváló lehetőségeknek, amikor minden készen áll az újrakezdésre, a szürke zónák kiradírozására, az üresjáratok, a régóta halogatott dolgok megvalósítására vagy törlésére – akár örökre. Hagyd a tavalyi évben a rossz beidegződéseket, a felesleges, parttalanul keringő gondolatokat, a céltalan energiapocsékolást, a mérgező embereket, hogy helyet adhass a friss benyomások, és egy kiegyensúlyozottabb, egészségesebb és magabiztosabb én számára.

 

3. Adj esélyt az inspirációra

Ha mentálisan helyet készítettél a fejedben az újra, nyiss magadban ajtót az inspirációra is. Ehhez alapos önismeretre van szükség, hogy felfedezd, mi az, ami örömet okoz, ami inspirál, ami előre lendíti kreativitásod, ami a szeretet és a megelégedettség fázisai felé visz. Számunkra minden évben a papíralapú határidőnapló az, ami segít rendszerben maradni, töltekezni, elgondolkodni és tervezni. A könyvek, az olvasás mellett sokaknak mára ez maradt az egyetlen olyan fix kapaszkodó, ami keretbe és menetrendbe szabja a heteket, napokat, miközben fellélegezni enged a mindenhová betüremkedő digitális nyomás alól. Nem villódzik a szemünk előtt, nem kell frissíteni, mégis könnyen használható, segít egyben látni egy egész évet és tele van olyan gondolatokkal, idézetekkel, asztrológiai iránymutatásokkal, amelyek a megfelelő pillanatban és időben bukkannak fel a színes oldalakon tanácsot, üzenetet, motivációt, együttérzést, erőt és biztatást közvetítve – pont akkor és ott, amikor és ahol kell.

 

+1. Ne veszítsd el a bizalmad!

Végezetül egy bónusz útravaló az előtted álló 12 hónapra: soha ne veszítsd el a fókuszt az életenergiák két kiapadhatatlan forrásáról, a bizalomról és az optimizmusról. Ha úgy érzed, rogyadoznak az elhatározás tartópillérei, nézz csak rá Louise L. Hayre, az önsegítő mozgalom világszerte ikonná vált alakjára – aki szerint ha szeretetre vágysz, kezdd a sort az önmagad felé tanúsított tisztelettel és elfogadással. Ez az egyetlen módja, hogy képessé válj értően mások felé fordulni, gyógyulni és gyógyítani, adni. Az új esztendő kapujában lelkileg ragyogóan megtérülő befektetés, ha megfontolod ennek a korszakos tanítónak örökérvényű útmutatásait, és magadba szívod a bennük rejlő bölcsességet. Louise Öröknaptára megbízható társad lehet az egész év alatt, hiszen 365 napnyi fényt, bátorítást és pozitív megerősítést tartalmaz az élet minden területére. 

Bízz hát abban, hogy az élet megadja neked mindazt, amire szükséged van – ezzel a mondattal kívánunk kiteljesedett, egészséges és örömökben, sikerekben gazdag 2021-et neked, és önmagunknak is!

(a cikk első részét itt találod)

 

Ajánlott könyvek:

ÖRÖKÖLT
CSALÁDMINTÁK

A siker alapelvei könyv

FEJLESZD
A GONDOLKODÁSOD

ENGEDD EL
ÖNMAGAD

LOUISE L. HAY
ÖRÖKNAPTÁR

A siker alapelvei könyv

HATÁRIDŐNAPLÓ
2021

HÁLANAPLÓ
(ÚJ)

.
BOLDOGSÁGNAPLÓ

A siker alapelvei könyv