Ahogy csakráink erejét egyre jobban feltárjuk, fontos, hogy a megemelkedett energiarezgést – a pozitív energiákat – fenntartsuk mindennapi életünkben. Hogy miért? Mert ahogy gyógyítjuk magunkat a különböző síkokon, és tisztítjuk csakráinkból a nehezebb energiákat, fontos, hogy energiánk és életterünk tiszta és védett legyen, rezgésszintünk pedig magas maradjon. Ezzel segítjük a csakraegyensúly fenntartását.

 

Egyensúly a mindennapi életben

Gyakoroljuk a tudatos jelenlétet és a hálát!

A tudatossággal a jelenben tartjuk magunkat. Amikor elmélkedünk és elszomorodunk, gyakran a múltba kalandozunk. Amikor szorongunk, akkor a jövő miatt aggódunk. Ha a jelenben maradunk, akkor teljes mértékben önmagunk lehetünk. A hála szintén emeli a rezgésszintet.

 

Energetizáljuk magunkat mozgással!

Mindegy, hogy jógát, csikungot vagy más fizikai tevékenységet választunk, a mozgás fontos szerepet játszik a tiszta elme, test és szellem fenntartásában.

 

Áldjuk meg magunkat fehér zsályával!

A fehér zsálya egy gyógynövény, melyet az indiánok használtak erős tisztító hatása miatt. Megtisztítja testünket és életterünket a negatív energiáktól. Ezt a tisztítást kifüstölésnek nevezzük. Az élettér kitisztításához gyújtsuk meg a zsályaköteget gyufával vagy öngyújtóval, hagyjuk, hogy füst képződjön, majd kezünk vagy egy madártoll segítségével legyezzük a füstöt körbe otthonunkban a bejárati ajtótól kezdve az óramutató járásával megegyező irányban, és áldjunk meg sorban minden tárgyat, amíg vissza nem érünk az ajtóhoz!

Saját magunk megtisztításához legyezzük kezünkkel a füstöt magunk felé, és áldjuk meg valamennyi testrészünket, különös tekintettel a középvonal mentén elhelyezkedő csakrákra! Közben mondjuk ki hangosan: „Megáldom a karjaimat, megáldom a torokcsakrámat, megáldom a mellkasomat”, és így tovább. Közben időről időre pergessük a hamut hőálló tálba.

 

Vegyünk keserűsófürdőt!

A nagyon érzékeny embereknek, akik könnyen átveszik mások energiáit, érdemes keserűsófürdőt venniük hetente vagy kéthetente. Ugyancsak igaz ez azokra, akiknek fizikai fájdalmaik, például izomfájdalmaik vannak. A keserűsó magnéziumot tartalmaz, mely könnyedén felszívódik a bőrön keresztül a fürdőben, és enyhülést hoz az izom- és más fizikai fájdalmakra, továbbá stresszoldó hatású is. Mindezen túl segít megtisztítani az aurát, ami kifejezetten hasznos azok számára, akik nehezen teszik le a munkát a nap végén, fárasztó utazással jutnak haza, mérgező munkahelyi légkörben dolgoznak, vagy nehéz személyiségű emberekkel van dolguk. A keserűsó hatékonyan méregteleníti a szervezetet, és enyhülést hoz a megfázásra.

 

Megszentelt gyógyító tered

Megszentelt gyógyító tér létrehozásához alakíts ki egy oltárt otthon! A következő eszközöket érdemes használni:

 

Megszentelt fehér zsálya.

Ahogy korábban említettük, a fehér zsálya saját magunk és egy adott tér kifüstölésére alkalmas. Az élettér kitisztításához gyújtsuk meg a köteget gyufával vagy öngyújtóval, hagyjuk, hogy füst képződjön, majd legyezzük a füstöt a tér különböző részeibe!

 

Palo Santo.

A Palo Santo, avagy „szent fa”, egy Közép- és Dél-Amerikából származó fából készül. Megtisztítja és eloszlatja a negatív energiákat, különös tekintettel a gonosz szellemekre. Ugyanúgy használhatjuk, mint a fehér zsályát.

 

Madártoll.

Használhatunk egyetlen madártollat vagy madártollköteget. Kifüstölésnél a toll segítségével oszlassuk el a füstöt a megtisztítandó területeken!

 

 

Hőálló edény.

Ebbe gyűjtsük a fehér zsálya vagy Palo Santo égetésekor lehulló hamut!

 

Kristályok.

Tartsunk kristályokat az oltáron, hogy áldást hozzanak, és emeljék az oltár rezgésszintjét.

 

Felmenőinket és szeretteinket ábrázoló kép.

Eltávozott szeretteink fényképének megőrzésével tiszteletet adunk emléküknek, megtartjuk szeretetük energiáját, és – ha felmenőinkről van szó – lehívjuk védelmüket és bölcsességüket.

 

Gyertyák.

Gyújtsunk gyertyát felmenőink tiszteletére, az Istenihez / Forráshoz / Univerzumhoz / Istenhez / Istennőhöz fűződő kapcsolat megerősítésére, vagy az oltár energiájának aktiválására.

 

Számunkra jelentős istenségek szobra.

Válaszhatunk olyan szobrot, amely számunkra vallási jelentőséggel bír, vagy olyan istenséget ábrázol, akivel sokat dolgozunk együtt.

 

Áldozótál.

Áldozhatunk gyümölcsöket, vizet vagy virágokat.

Ahhoz, hogy életterünk szabad és negatív energiáktól mentes maradjon, érdemes otthonunkat rendben tartani. Takarítsunk rendszeresen, és ne hagyjuk, hogy felhalmozódjanak a lomok, mert a kosz és por szintén megrekesztheti az energiákat.

Ha munkahelyünkön néhány kristályt helyezünk a számítógép, laptop vagy mobiltelefon mellé, ezzel kiegyensúlyozottabb teret hozunk létre.

A fekete turmalin kifejezetten jó erre a célra, mert blokkolja és felszívja az elektromágneses szennyeződést, amelyet a számítógépek és az elektronikai eszközök okoznak.

A munkahelyünkön alkalmazott kristályrács ráadásul védelmet nyújt számunkra munkatársainkkal szemben, különösen, ha mérgező légközben kell dolgoznunk. Ha fogunk négy fekete turmalint, tiszta kvarckristályt vagy szelenitet, és munkahelyünk (vagy otthonunk, vagy akár ágyunk) négy sarkába helyezünk egyet-egyet, azzal létrehozzuk a védőrácsot.

Forrás: Csakragyógyítás

 

Ajánlott könyvek:

CSAKRAGYÓGYÍTÁS

A siker alapelvei könyv

CSAKRÁK – ebook

GYÓGYÍTÓ KRISTÁLYOK