A Napok Apródja mesterkéletlen, időnként túlzottan őszinte ember, aki először beszél, azután gondolkodik. Ezért aztán feltételezhetjük, hogy egy zsenivel van dolgunk, olyan emberrel, aki oly sebes és intuitív módon képes elsajátítani egy képességet vagy megérteni egy helyzetet, hogy okosabbnak tűnik, mint amilyen valójában.

Az Apród gyakran a hírek hozója, általánosságban egy rendkívüli és különleges személyiség, aki lehet egyszerre maga az üzenet és a hírnök is. Ennél a kártyánál, ahogy az összes

Apróddal a kártyakészletben, a lap karakterjellemzőit nem egy történelmi alakhoz kötöttük, hanem megtestesíthet bármely zsenit vagy rendkívüli személyiséget, akivel csak utunkon találkozunk. Történelmi horizonton gondolhatunk Leonardo da Vincire vagy Michelangelóra, különc géniuszokra, akik megváltoztatták a világot maguk körül, de nem voltak könnyű esetek, sőt időnként inkább veszélyesek.

Értelmezése

Gyakran tekintik úgy, mint a követők, a rajongók kártyáját, akik ismételgetik a csodált ember jártasságát és tudását anélkül, hogy az illető imádottban valójában megtestesülnének azok a tulajdonságok. Lehet, hogy olyan személy társaságában találod magad, aki briliáns szavakkal bámulatba ejt, vagy te magad vagy olyan ember, ám a nagyszerűen forgatott szavak mögött egy gyermeteg bizonytalanság húzódik meg.

Fordított állásban az Apród hozhat rossz híreket és ragyogása lehet üres fecsegés. Bármely esetről is van szó, légy éber a hamis vagy öntömjénező karakterrel szemben, aki téves útra vezet.

Jellegzetes utalásai

Álló helyzetben: Egy rendkívüli személy ◆ Meglepetés ◆ Egy idegen
◆ Egy csodagyerek ◆ Hűség ◆ Küldetés ◆ Bűvölet

Fordított állásban: Rossz hírek ◆ Döntésképtelenség ◆ Instabilitás
◆ Erőtlenség ◆ Nemtetszés ◆ Hitetlenség

nostradamus-megnezem