Egy energiavámpír vagy lelki vámpír szó szerint a körülötte lévők energiájából táplálkozik, és megpróbálja az összes energiájukat lecsapolni.

Az energiavámpíroknak muszáj mások energiájából táplálkozni ahhoz, hogy túléljenek. Talán nem szándékoznak így tenni, de annyi ideje támaszkodnak már mások energiájára, hogy nem tudják, hogyan alkossanak maguknak sajátot. Az energiavámpírok olyan emberek, akik sebzettnek és elveszettnek érzik magukat, és nem képesek egyedül túlélni. Az is lehet, hogy nem elég motiváltak ahhoz, hogy növeljék a rezgésszintjüket, ezért a körülöttük lévők energiáját csökkentik, hogy felerősítsék saját frekvenciájukat. Néha az energiavámpírok jól el tudják rejteni a hátsó szándékukat, de általában észrevehetőek.

Most már tudod, hogy miért vonzzák a boldog, vibráló emberek az önző szándékúakat: az energiavámpírok olyan csekély rezgéssel rendelkeznek, hogy csak úgy tudnak életben maradni, ha megcsapolják más emberek bőséges energiaforrásait.

Mai társadalmunkban szinte biztos, hogy sokszor találkoztál már energiavámpírral, de talán nem tudtad, hogyan kezeld őket, hogy megvédd magad energiacsapoló tevékenységüktől. Ha legközelebb találkozol egy hús-vér energiavámpírral, próbáld ki ezeket a tanácsokat, hogy biztosan kizárd a káros energiáikat.

11 mód az energiavámpírok megállítására

1. Meditálj naponta

Az egyik legjobb mód arra, hogy megvédd magad az érzelmi manipulációtól, belülről fakad. Amikor meditálsz, akkor mélyre hatolsz, és magadra irányítod az univerzum energiáját – ez biztosítani fogja számodra a kellő energiát ahhoz, hogy növeld a rezgésed. Így az energiavámpír nem fog tudni energiát lopni tőled, mert a meditáció megtanít toleránsnak lenni más energiaszintekkel. A meditáció szó szerint megváltoztatja az agyad, és segítségével könnyebben tudsz majd megküzdeni a valósággal.

Ahogy egyre inkább kapcsolatba lépsz a saját spirituális erőiddel, annál kevésbé tud majd más emberek energiája lehúzni.

2. Mosolyogj rájuk

Azt gondolhatod, hogy ez őrülten hangzik, de amikor rámosolyogsz egy másik személyre, automatikusan pozitív rezgéseket osztasz meg vele. Ez kizökkenti az energiavámpírokat, mert nem számítanak arra, hogy valaki így reagál rájuk. Az energiavámpírok általában fenyegetve érzik magukat olyanok jelenlétében, akik magas rezgéssel rendelkeznek – féltékenység vagy más negatív érzések miatt. Tehát ahhoz, hogy leküzdd az energiavámpírok fárasztó rezgését, egyszerűen mosolyogj rájuk, és tudasd velük, hogy nem ítéled meg őket a viselkedésük miatt. Inkább boldognak és egészségesnek szeretnéd őket látni, így egy mosoly segíthet nekik elindulni a jó irányba.

3. Ne kezdeményezz velük beszélgetést

Másrészről, ha már megpróbáltál rajtuk segíteni és pozitív energiákat megosztani velük, de nem reagáltak a próbálkozásaidra, akkor, ha egy mód van rá, szakítsd meg velük a kapcsolatot. Néhány energiavámpír nem veszi észre a viselkedését, de akik igen, azok könyörtelenül lopni fogják az energiáidat. Ha ez megtörténik, csak annyit tehetsz, hogy kerülöd őket, amennyire csak tudod, mivel csak negatív szándékaik vannak veled.

Ez talán kicsit ridegnek és szívtelennek tűnhet, főleg ha az energiavámpír egy közeli barát vagy rokon, de nem tudsz mindig mindenkit felvidítani. Egy bizonyos ponton muszáj lesz nekik felelősséget vállalni az energiájukért, az életükért és az érzéseikért.

4. Ismételgess pozitív megerősítéseket a jelenlétükben

Az olyan megerősítések, mint „Én a fény egy teljes, vibráló és pozitív teremtménye vagyok” vagy „Semmi kívülről érkező nem tud lehangolni”, nagyon tudnak segíteni, amikor energiavámpírokkal vagy körülvéve. A pozitív energiák sugárzása felvidítja a kedvedet, amikor mások le akarják törni azt.

5. Ragyogj olyan fényesen, hogy a negativitásuk ne tudjon nyomasztani

Míg a lelki vámpírok azért élnek, hogy elvegyék más emberek energiáját, nem mindegyikük veszi észre a tetteit. Néhányuknak csak szeretet és támogatás kell, és csak a kétségbeesésüket vagy dühüket töltik ki másokon. Dr. Judith Orloff az Emotional Freedom: Liberate Yourself From Negative Emotions and Transform Your Life (Érzelmi szabadság: Szabadítsd meg magad a negatív energiáktól, és változtasd meg az életed) című New York Times bestsellerében azt mondja:

„Néhányuk kellemetlen és ellenszenves, míg mások barátságosak és elbűvölők. Például amikor egy bulin egy tökéletesen kedves emberrel beszélgetsz, de hirtelen szédülni kezdesz, és gyengének érzed magad. Vagy amikor egy kolléganőd arról fecseg, hogyan szakított tizedszerre is a barátjával. A végére ő jól érzi magát, te pedig kimerült leszel. A lényeg, hogy ezek az emberek teljesen kiszipolyoznak.”

Ahhoz, hogy ezt leküzdd, emlékezz rá, hogy néhány embernek, akivel találkozol, talán csak rossz napja van. Ez még nem teszi őket rosszindulatú, negatív emberekké, akiknek csak az a céljuk, hogy tönkretegyék mások rezgéseit. Mindannyian tudunk segítő kezet nyújtani másoknak, így miért ne próbálhatnánk meg megérteni a helyzetüket és támogatást nyújtani nekik ahelyett, hogy automatikusan negatív személyként címkézzük fel őket?

6. Ajánld fel nekik a segítséged

Ahogy korábban említettem, az energiavámpírok egyszerűen csak eltévedtek egy kicsit az útjuk során, és lehetséges, hogy segítségre van szükségük ahhoz, hogy visszatérjenek a rendes kerékvágásba. Bárhogyan is tudsz nekik segíteni, tedd meg. Az is elég lehet, ha csak meghallgatod őket, felajánlod a segítségedet pár teendőjükkel kapcsolatban, vagy elküldöd őket egy szakértőhöz.

Mind egy nagy család vagyunk, és feladatunk egymásnak segíteni a nehéz időkben. Az energiavámpírok ugyanolyan emberek, mint te és én, csak szükségük van egy kis extra útmutatásra.

7. Tisztítsd meg az aurád

Egy energiavámpírral való találkozás után ne felejts el feltöltődni és megtisztítani az energiáidat. Hogyan teheted meg ezt? Elsősorban meditálj, és kérj az univerzumtól gyógyító energiákat. Ezután égethetsz egy kis zsályát vagy a kedvenc füstölődet a levegő megtisztításához, és hogy könnyíts a tested és a szoba energiáin. Gondoskodj a fizikai testedről is: menj ki a napsütésre, egyél könnyű, egészséges ételeket, fürödj Epsom-sóval, és ami a legfontosabb: mindennap gyakorold önmagad szeretetét.

8. Tartsd magasan a rezgésed

Ahogy ezt már korábban érintettük, magasan kell tartanod az energiaszintedet, hogy meg tudd állítani az energiavámpír próbálkozásait az energiád ellopására. Ehhez vigyáznod kell a mentális, fizikai és érzelmi egészségedre, amit öngondoskodással és önmagad szeretetéve tehetsz meg. Meditálj, tornázz, egyél egészségesen, ápold a kapcsolataid, legyél eleget a napon, pihenj, és szüntesd meg a szükségtelen stresszt az életedben.

9. Ne próbáld meg sajnálni őket

Az energiavámpírok figyelmet és elismerést szeretnének, de ne sétálj bele a csapdájukba. Empatikus emberekre vadásznak, mert tudják, hogy könnyű célpontok, de nem szabad őket sajnálnod. Ők alkotják meg a saját valóságukat, és ők választották ezt az alacsony energiaszintet. Ha megpróbálnak belerángatni a szánalmas bulijukba, sétálj el, vagy válts témát, de őszinte is lehetsz velük a helyzettel kapcsolatban. Nem kell felelősnek érezned magad mindenki boldogságáért – a jó élet pozitív gondolatokkal kezdődik, és nekik is meg kell tanulniuk, hogyan hozzák létre azokat maguknak.

10. Étkezz egészségesen

Az egyik legjobb mód arra, hogy megvédd az energiaszintedet, ha olyan tápanyagokkal látod el a tested és az elméd, amelyekre szüksége van. Egyél teljes értékű, növényi alapú ételeket az optimális fizikai és mentális egészségért, és lásd el elegendő kalóriával a szervezeted, hogy egész nap kitartson.

Míg az energiavámpírok olyanokból táplálkoznak, akiknek magas az energiaszintjük, neked nem lesz jobb, ha alacsony a rezgésed. Azért akarják, hogy kevés energiád legyen, mert jobban érzik magukat tőle, megnyugszanak, hogy jó döntés ilyen alacsony frekvencián létezni. Neked azonban ettől nem lesz boldog, teljes életed. Ahhoz, hogy a lehető legjobban élhess, figyelj oda az egészségedre és az étkezésedre, mert ez segíteni fog abban, hogy kezelni tudd azokat, akik csak az energiádat akarják leszívni.

11. Szánj elég időt a feltöltődésre

Végül pedig ne felejts el egyedül lenni, megtisztítani magad a negatív energiáktól és feltöltődni. Az energiavámpírokkal eltöltött idő hamar nagyon fárasztó tud lenni, és sajnos sokan vannak közöttünk. Szánj időt a mindennapos meditációra, jógázz, tornázz, hallgass zenét, süss-főzz, kertészkedj, csinálj bármit, ami segít helyreállítani az energiád.

Teljesen mindegy, hogyan próbálod meg kizárni az életedből az energiavámpírokat, emlékezz rá, hogy nem mindegyikük rosszindulatú. Néhányuknak egyszerűen csak segítség kell ahhoz, hogy újra lábra álljanak, így ha látsz egy szenvedőt, ajánld fel a segítséged. Talán nincs senkijük, aki támogatná őket, de ha mindannyian segítünk egymásnak, akkor olyan bolygónk lehet, ahol erős emberek élnek, olyanok helyett, akik egymás energiáját próbálják megszerezni.

Forrás: https://www.powerofpositivity.com/11-ways-to-block-energy-vampires/

Ajánlott könyv: