A fejlődéshez vezető út ennek megértésével kezdődik.

A sikeres emberek bölcsen teremtik meg a saját valóságukat a tudatuk hatalmát használva, hogy olyan eredményeket érjenek el az életben, amilyeneket szeretnének. Őszintén hisznek abban, hogy bármit el tudnak érni az életben.

A jelenlegi helyzetüktől függetlenül hisznek magukban. Mivel csak arról beszélnek, amit akarnak az életben, pozitív hírekkel táplálják az elméjüket, inspiráló emberekkel vannak körülvéve, így csodálatos élményeket vonzanak.

Ezzel ellentétben, a társadalom többi tagja bebörtönözi magát, négy falat alkotva maga körül. Minden gondolat nyomorúságot teremt, újrajátszik szomorú történeteket, ugyanazt a forgatókönyvet idézi mint egy felvétel, amely folyamatosan újra és újra játszódik. Olyan történetek ezek, amelyek tájékoztatják a világot az ember szűklátókörű gondolkodásáról, a panaszkodásáról és arról, hogy inkább másokat hibáztat az általános hiányai miatt az életben.

Sok hihetetlen tény van a tudatról, amit meg szeretnék osztani. Ezek a tudnivalók dr. Joe Dispenzától és a könyvéből származnak, melynek címe: Engedd el önmagad… és válj új emberré.

 1. Minden gondolatnál az agyad elektromos hullámának áradata egy ismeretlen számú neurokémiai anyagot bocsát ki, ami az idegrendszered működéséért felelős. A tested minden gondolatra úgy reagál, mint egy világhírű karmester egy híres zenekart vezetve: minden összhangban van; a szíved, a májad, a tüdőd precízen végzik a dolgukat.
 2. Minek, hol, hogyan és milyen hosszú ideig szenteljük a figyelmünket az életben az ismétlődő gondolatainkkal együtt, ezek alakítják a neurológiai huzalozásunkat.
 3. A testedben lévő fájdalomra való koncentrálás olyan elektromos hullámokat küld az agyadba, ami továbbra is a fájdalmat fogja termelni.
 4. Az ismétlődő gondolatok olyan kapcsolatokat teremtenek az agyban, amik könnyen bebetonozódhatnak. Ezek a tudatos gondolkodásból a tudatalattiba mehetnek át. Így viselkedünk automata módon.
 5. A változás folyamatához szükségszerű, hogy elfelejtsük, amit tudunk ahhoz, hogy a létezésünk új módjait fedezzük fel. A rendszeres meditációs gyakorlatok felgyorsítják ennek a célnak a megvalósítását és láthatóan pozitív eredményeket hoznak létre.
 6. Az új dolgok megtanulása sok energiát és osztatlan figyelmet igényel. Gondolja arra, amikor először tanultál vezetni. Gondolj a te fegyelmi szintedre, és arra, aki már tapasztalt sofőr és elsősorban automata üzemmódban vezet. Képesek vagyunk megváltoztatni, hogy kik vagyunk minden új, megtanult tudnivalóval. Az új információ gyakorlati alkalmazásával új tapasztalatot hozunk a világra, és minél többször ismételjük ezt a folyamatot, annál nagyobb mértékű változásokat hívunk elő.
 7. Élethosszig tartó, ismétlődő negatív gondolataink jelentős mértékben hozzájárulnak a szervezeten belüli stresszhez és betegségekhez. Ez azt eredményezi, hogy „túlélési” üzemmódban élünk, ami negatívan változtatja meg a belső állapotunkat és kimeríti a testünket. Ráadásul olyan ellenséges válaszokat generál mint a harag, depresszió, nyomorúság vagy zavar. Ezt az állapotot ahhoz lehet hasonlítani, amikor egy madár egy kalitkába van zárva vagy egy rab fogva van tartva: nem látjuk életünk lehetőségeit. Így „ragadnak meg” az emberek, hiszen ez az állandó érzelmi állapotuk rendkívül addiktív a neurokémiai anyagok előállítása miatt.
 8. Az agyban négy fő régió van. A frontális lebeny a legfogékonyabb része az agynak, ez felelős a döntéshozatalért. Az agykéreg vagy neocortex felelős a „szabad akaratunkért”. Agyunk neuronjainak 90%-át tárolja és kezeli az információt, a figyelmünket, a tudatosságot, a gondolatokat, a nyelvünket és a tudásunk, tapasztalataink felvételeit. A fali lebeny feldolgozza az érzékekre vonatkozó információt, miközben a halántéklebeny szabályozza a szagokat, hangokat, a beszédet és a látást.
 9. A génjeink befolyásolják a viselkedésünket, mégis kutatások bizonyítják, hogy pozitív változásokat hozhatunk létre. 1942-ben Conrad Waddington bevezette az „epigenetika” kifejezést, ami a genetika hatása a fejlődésre. Azok, akik sikeresek a változás megteremtésében, másokat tanulmányoztak könyvek, filmek és inspiráló emberek segítségével, hogy új gondolatokat teremtsenek és a létezés új útjait hozzák létre. A vizualizáció egy erőteljes eszköz, amelyet az agy stimulálására használnak, hogy erős elme-test kapcsolatot alakítsanak ki.
 10. A létezésünk állapota a gondolataink ismétlődő ciklusából áll és a testünkben levő kémiai anyagok termeléséből, amelyek az érzelmeinket hozzák létre. Ez az ismétlődő szakasz közvetlen hatással van a viselkedésünkre.
 11. Ahhoz, hogy megváltoztassuk a valóságunkat és meggyógyítsuk a testünket, a titkos összetevő abban rejlik, hogy eldöntjük, hogy eszerint fogunk cselekedni. Képesek vagyunk a teljes felépülésre és a külső körülményeink megváltoztatására, mint azok a betegek, akiknek azt mondták, hogy soha többé nem fognak járni, mégis talpra állnak; sportbajnokok, akik visszafordíthatatlan sérülést szenvednek el, mégis teljesen felépülnek; vagy azok, akik életveszélyes rákban szenvedtek, de pár hónap múlva ennek a nyomait sem találják. Ők megértik, hogy a titok az, hogy erős akaraterőd legyen, hisznek abban, hogy elég erősek ahhoz, hogy változtassanak a körülményeken, és eltökélt szándékuk és akaratuk van ahhoz, hogy azt teremtsék meg az életben, amire vágynak.
 12. Kapcsolat áll fent a tudás megszerzése és az élettapasztalataink között. Az elménk az agyunk által jut tudáshoz, miközben a testünkön keresztül szerez tapasztalatot.

Ennek igazolására Dispenza azt mondja:

„A tapasztalat nélküli tudás filozófia, a tapasztalat bármilyen tudás nélkül, tudatlanság. A kettő közötti kölcsönhatás bölcsességet eredményez.

A bölcsesség az intelligenciából származik, hogy megértsük az élethosszig tartó tudásunk, tapasztalataink és viselkedésünk által szerzett érzéseinket.

A jelenlegi valóságod megváltoztatásához át kell alakítanod a gondolkodásmódod azzal, hogy új dolgokra gondolsz, új érzéseket teremtesz és a létezésed egy új módját hozod létre.

A génjeidtől függetlenül lehetséges egy új „én”-t létrehozni. Hidd el, hogy képes vagy rá, és ami a legfontosabb, határozd el teljes meggyőződéssel, hogy amit akarsz, az meg fog valósulni.

Forrás: Inc.com

Ajánlott könyv:

engedd el önmagad