Huszonöt pozitív idézet szerelemről, szeretetről és kapcsolatokról

A személyes kapcsolatok a legtöbbünk számára elsődleges fontossággal bírnak. A szerelem keresése azonban sajnos nem mindig a megfelelő társat vonzza be, mert az okok, amiért szerelemre vágyunk, gyakran homályosak. Azt gondoljuk, hogy „Ó, ha lenne valaki, aki szeret engem, az életem sokkal jobb lenne”. De ez nem így működik. Nagy különbség van aközött, hogy szükségünk van a szeretetre, vagy hogy rá vagyunk szorulva.

Amikor rá vagy szorulva a szeretetre, az azt jelenti, hogy nem kapsz szeretetet és elfogadást a legfontosabb embertől, akit ismersz – magadtól. Így pedig valószínűleg olyan kapcsolatokba bonyolódsz majd, amelyeket kölcsönös függőség és eredménytelenség jellemez.Soha sem fogsz szeretetet teremteni az életedben, ha folyton arra gondolsz, és arról beszélsz, hogy milyen magányos vagy. Az egyedüllét érzése és a sóvárgás csak elijeszti az embereket.

A kapcsolatodat sem javíthatod meg úgy, hogy arról beszélsz, és arra gondolsz, hogy milyen szörnyű az, amelyben benne vagy. Ezzel arra irányítod a figyelmet, ami rosszul működik. Te azonban el akarod terelni a gondolataidat a problémáról, és új, a megoldás felé vivő gondolatokat szeretnél teremteni.Ha a korlátaidra hivatkozol, az csak egy kifogás, a kifogás pedig egyszerűen egy elhárító mechanizmus. Mintha azt mondanád: „Nem vagyok elég jó, hogy megkapjam, amit kérek”.

25 pozitív idézet a szeretetről és a szerelemről a szeretet teljesebb kapcsolatokért

Ne feledd, hogy ha örömteliek a gondolataid, boldog ember leszel, és mindenki veled akar majd lenni, a jelenlegi kapcsolataid pedig mind javulni fognak. Mondogasd ezeket a pozitív idézeteket naponta, hogy kifejleszd az életedben a saját magad iránti szeretetet. Figyeld, ahogy az önmagad iránti szeretet növekszik, és egyre több szeretetet vonz feléd.


1. Kijelentem, hogy biztonságban vagyok.

2. Időről időre megkérdezem azokat, akiket szeretek: „Hogyan szerethetnélek jobban?”

3. Úgy döntök, hogy a szeretet tisztán látó tekintetével nézek mindenre. Szeretem azt, amit látok.

4. A szerelem megtörténik.

5. A szerelem csak egy karnyújtásnyira van. Öröm tölti be az egész világomat.

6. Azért születtem erre a bolygóra, hogy megtanuljam jobban szeretni magamat, és hogy megosszam ezt a szeretetet minden körülöttem élő emberrel.

7. A társam életem szerelme. Imádjuk egymást.

8. Az élet nagyon egyszerű. Amit adok, azt kapom vissza.

9. Ma úgy döntök, hogy szeretet adok.

10. Örömmel tölt el a szeretet, amellyel minden nap találkozom.

11. Nyugodtan a tükörbe tudok nézni, és azt tudom mondani: „szeretlek, igazán szeretlek”.

12. Megérdemlem a szeretetet, a szerelmet, az örömöt – és minden jót, amit az élet kínál nekem.

13. A szeretetnek hatalma van – a te szeretetednek és az én szeretetemnek. A szeretet elhozza nekünk a békét a fölre.
Csak a szeretet létezik.

14. Szeretet vesz körbe. Minden rendben van.

15. A szívem nyitva van. Szeretetteli szavakkal beszélek.

16. Csodálatos párom van. Mindketten boldogok és kiegyensúlyozottak vagyunk.

17. Mélyen a lényem középpontjában a szeretet végtelen forrása rejlik.

18. Örömteli, meghitt kapcsolatban vagyok egy másik emberrel, aki igazán szeret engem.
19. A szívemben lakozó szeretetteljes térből jövök, és tudom, hogy a szeretet minden ajtót kinyit.

20. Gyönyörű vagyok, és mindenki szeret engem. Szeretettel fogadnak, bárhová megyek.

21. Biztonságban vagyok minden kapcsolatomban, rengeteg szeretetet adok és kapok.

22. Csak egészséges kapcsolatokat vonzok. Mindig jól bánnak velem.

23. Nagyon hálás vagyok az életemben megjelenő összes szeretetért. Mindenhol ezzel a szeretettel találkozom.

24. Hosszan tartó, szeretetteljes kapcsolatok aranyozzák be az életem.

25. Elengedem a szerelem elkeseredett hajszolását, és helyette hagyom, hogy ő találjon rám a tökéletes időben és helyen.

meditaciok-banner-cikkbe
Hogyan tedd jobbá a kapcsolataidat?

Amikor jóban vagy magaddal, az összes többi kapcsolatod is javulni fog. A boldog ember vonz másokat.

Ezért a magaddal való kapcsolat az első, amit rendbe kell tenned. Hogyha több szeretetre vágysz, jobban kell szeretned magadat. Hagyj fel a kritizálással, a panaszkodással, a hibáztatással, a nyafogással és azzal, hogy a magányt választod. Légy teljesen elégedett magaddal a jelen pillanatban, és legyenek olyan gondolataid, amelyek jó érzéssel töltenek el.

10 gyógyító tevékenység, hogy több szeretetet tapasztalj meg az életedben

A szeretet átélésének több módja van, hiszen mindannyian másképp tapasztaljuk meg ezt az érzést. Sok ember akkor tudja megélni a szeretetet, ha konkrétan érzékeli azt, ölelésen és érintésen keresztül. Másoknak hallaniuk kell a szót: „Szeretlek”. Megint mások azt igénylik, hogy párjuk ajándékokkal, virággal mutassa ki a szeretetét. Gyakran a szeretetnek azt a megnyilvánulási formáját részesítjük előnyben, amelyet mi is használunk szeretetünk kifejezésére.

Azt javaslom, hogy folyamatosan dolgozz önmagad szeretetén. Add jelét a magad iránt érzett egyre növekvő szeretetnek.

  1. Kedveskedj magadnak romantikával és szeretettel. Érzékeltesd magaddal, milyen különleges vagy. Kényeztesd magad!
  2. Vegyél virágokat az otthonodba!
  3. Vedd körül magad olyan színekkel, anyagokkal és illatokkal, amelyek örömet okoznak neked!
  4. Nézz bele a tükörbe, mélyen a szemedbe, és mondd magadnak: „Szeretlek”. Mondd el minden nap, amíg tényleg úgy nem érzed. Majd azután is mondogasd!
  5. Vidd el magad randizni valami különleges helyre. Menj el egy kávézóba, és olvasd el azt a regényt, amelyet már régóta szeretnél!
  6. Vidd el magad sétálni a parkba. Keress egy gyönyörű helyet, teríts le egy pokrócot, és piknikezz!
  7. Menj el moziba!
  8. Jelentkezz ételosztásra, vagy ajánld fel segítségedet egy hajléktalanszállón. Szedj szemetet a tengerparton vagy a helyi parkban!
  9. Adományozz ruhákat, könyveket vagy egyéb holmit, amit már nem használsz. Szabadulj meg a felesleges kacatoktól. Válj meg attól, ami nem okoz neked örömet!
  10. Vegyél elő pár színes ceruzát és egy kifestőt, és színezz ki egy képet, mint gyerekkorodban. Nézd meg az új, felnőtteknek szóló kifestőimet! – >> MEDITÁCIÓK ÉS POZITÍV MEGERŐSÍTÉSEK MINDEN NAPRA +CD

Az élet mindig a bennünk rejlő érzéseket tükrözi vissza. Ahogy kifejleszted a saját belső szeretet- és szerelemérzékedet, mágnesként fogod bevonzani a megfelelő embert, akivel megoszthatod ezt a növekvő intimitást. Engedd, hogy a szeretettel és a szerelemmel kapcsolatos negatív érzések elhalványuljanak, és felváltsa őket a szeretet megosztása, a támogatás és mindenkinek az elfogadása, akivel találkozol.

Amikor képes leszel tenni a saját igényeid beteljesüléséért, már nem fogsz másokra rászorulni és másoktól függeni. Ez összefügg azzal, hogy mennyire szereted önmagad. Amikor igazán szereted azt, aki vagy, összeszedett és nyugodt maradsz, és biztonságban érzed magad. Az otthoni és munkahelyi kapcsolataid egyaránt csodálatosak lesznek. Azt tapasztalod majd, hogy számos helyzetre és emberre másképp reagálsz. Azok a dolgok, amelyek azelőtt szörnyen fontosak voltak, már korántsem tűnnek olyan lényegesnek. Új emberek fognak belépni az életedbe. Páran a régiek közül pedig talán eltűnnek majd, ami kezdetben ijesztő lehet, de egyúttal nagyszerű, üdítő és izgalmas élményt is jelenthet.

Ha már tisztáztad magadban azt a kérdést, és hogy mit vársz egy kapcsolattól, járj társaságba, tölts időt emberek között. Senki sem fog egyszer csak magától megjelenni az ajtódban. Járj el támogató csoportokba vagy esti órákra. Ezek az összejövetelek lehetővé teszik, hogy olyan emberekkel teremts kapcsolatot, akik hozzád hasonlóan gondolkoznak, és a céljaik is hasonlóak. Bámulatos, milyen könnyen találkozhatsz új barátokkal. Legyél nyitott és befogadó – az univerzum meghallgat, és elhozza neked a legnagyobb jót.

Forrás: Louisehay.com