Kétféle ember létezik a világon:

1. aki listát készít, és

2. aki nem.

kalandok_a_leleknek_B1_218px

Ajánlatunk a témában

Te a listások közé tartozol? Én igen. Imádom a teendők kihúzásával járó teljesség érzését. Mindenről listát írok, és komolyan hiszem, hogy ez a boldogságrutinom alapja.A tudomány gyakran jut arra az álláspontra,
hogy a listát készítő emberek ismerik a produktivitás titkát, de ettől eltekintve, gondoltál már arra, hogy a boldogságod érdekében készíts listát? Most olyan boldogságtrükköket osztok meg veled, melyeket a személyes tanácsadásaimon és a workshopjaimon is használok. Ami azt illeti, én magam három különböző típusú listát is használok, melyek segítségével sokkal békésebbnek érzem magam, ezek pedig neked is segíthetnek. Ha több békére és boldogságra vágysz, és szeretnél tisztábban látni, ismerkedj meg a boldogságtükkjeimmel, melyeket még biztosan nem próbáltál.

Próbáld ki ezt a három listát az abszolút boldogság érdekében!

1. A „fontos vagyok” lista

Ezen a listán csupa olyan dolog szerepel, amit szeretsz. Dolgok, amelyek óriási örömet okoznak neked. Gondold végig, mely dolgoktól érzed igazán élőnek magad, és melyeknek köszönhetően érzed magad közelebb a legjobb énedhez. Milyen az ideális napod? Csak tedd fel magadnak a kérdést: „Mikor vagyok a legjobb formámban?” Ezután készíts listát azokról a dolgokról, amelyek hatalmas örömet okoznak, például meditáció, mozgás, utazás stb. A lista pedig legyen nálad, hogy mindig meglegyen a napi boldogságadagod.

2. Az „elengedés” lista

Engedd el. A Kalandok a léleknek című könyvemben arról is írok, hogy engedjük el, ami többé már nem szolgál minket. És amint elengedsz dolgokat, embereket és helyeket, mindent, ami már nem tölt el jó érzéssel, egyre többet kaphatsz abból, amit akarsz. Ha olyasmit akarsz, amit még nem kaptál meg, el kell engednek valamit, ami gátol.

Elizabeth Gilbert is erről beszél az interjúiban. Komoly íróvá akart válni, ezért elengedte a kedvenc sorozatát, a Maffiózókat. Vagyis elengedett valamit, amit kedvelt, valamiért, amit szeretett. Te mit tudnál elengedni?

3. A „hála” lista

Ezen a listán minden olyan dolog szerepel, amit értékelsz, és ami boldoggá tesz. A hálalista olyan rövid vagy hosszú lehet, amilyennek csak akarod. A lényeg, hogy leírd, miért vagy hálás. Mikor végiggondolod és értékeled azt, ami jó, sokkal boldogabbnak érzed majd magad.

Te melyik listával teszel próbát? Oszd meg velem a gondolataidat kommentben!

playwiththeworld.com

Keresd a könyvet webáruházunkban

Olvass bele a könyvbe