Gyakran találkozom azzal a kérdéssel, hogyan lehet a jelenben maradni és miképpen lehet a beidegződött gondolati szokásokat megváltoztatni, különös tekintettel az ételekkel kapcsolatos gondolatokra. Nagy örömömre szolgál, hogy most egy olyan könyvet mutathatok be, ami rendkívül inspiráló volt számomra.

Következzen egy interjú a New York Times bestsellerszerző barátommal, Gabrielle Bernsteinnel, a Mindennapi csodák írónőjével

 

Gabby, mesélj egy kicsit az új könyvedről, a Mindennapi csodákról!

Imádom ezt a könyvet és olyan izgatottan várom, hogy megoszthassam veletek! A  Mindennapi csodák abban segít az olvasóknak, hogy enyhítsék a stresszt és nyugalmat találjanak – MINÉL GYORSABBAN!

Összeválogattam 108 technikát, amelyek segítségével szembeszállhatunk a leggyakoribb problémáinkkal: a függőségtől és a szorongástól kezdve egészen a kiégésig és a neheztelésig. A gyakorlatokat a legnagyobb spirituális tanítások inspirálták. A könyv során olyan szellemi alapú elveket, meditációkat és gyakorlati eszközöket mutatok be, amelyek segítségével az olvasók át tudják törni a blokkjaikat, hogy egy könnyebb életet élhessenek. Mindegyik technikát a Spirit Junkie stílusában építem fel – meditáció, kérdések, és lépésről-lépésre vezetett gyakorlatok, amelyeket A csodák tanítása című metafizikai szövegből származó tanulságok és Kundalini-jógagyakorlatok kísérnek. A művet azoknak az elfoglalt, stresszes embereknek írtam, akik egyszerűen csak minél hamarabb jobban akarják magukat érezni.

 

Hogyan tud segíteni a meditáció az étel utáni sóvárgás és az obszesszív-kompulzív étkezési zavar leküzdésében?

Hadd idézzem az orvos barátomat, dr. Frank Lipmant: „A cukor olyan, mint a kokó.” Teljesen egyetértek vele. A cukor olyan drog, amelynek hatására csak egyre többet kívánunk belőle, egészen, amíg függőség nem alakul ki. Amikor szenvedélybeteggé válunk, a tobozmirigy egyensúlya – amit harmadik szemnek is hívnak – felborul. A tobozmirigy egy aprócska belső kiválasztású mirigy a gerincesek agyában. Amikor az egyensúly felborul, a rossz szokások függőséggé válnak. A tobozmirigy kibillenése hatással van az agyalapi mirigy működésére, ami a hormonháztartás szabályozásáért felelős. Amikor az agyalapi mirigy működése megzavarodik, az egész test és az elme szimmetriája is felborul.

 

 

A cukorfüggőségem feloldásában az egyik fő eszközöm a Kundalini-meditáció volt, amit az alábbi videóban mutatok be:

 

A 39. leckének az a címe, hogy „Csak jelenj meg” – hogyan segíthet ez olyasvalakinek, aki egy adott étrendhez igyekszik tartani magát?

Azt hiszem, fontos, hogy az éppen aktuális nap keretei között maradjunk. Minden egyes nap meghozzuk azt a döntést, hogy aznap is megjelenünk, tartjuk magunkat a tervhez, és a kijelölt ösvényen maradunk. Egyszerre csak egy napra kell koncentrálnunk, ám ezáltal jönnek létre az új mintázatok, és így jutunk el egy új létezési módhoz. A munka 90%-a az, hogy megjelenünk.

 

A Mindennapi csodák miben különbözik a többi könyvedtől?

Bár minden egyes könyvemnek egyedi formátuma és felépítése van, a mögöttük meghúzódó szándék azonos: az olvasónak olyan eszközöket nyújtani, amelyek segítségével feloldhatják a blokkjaikat és eljuthatnak a teljes boldogsághoz és békéhez. A Mindennapi csodák ugyanebben a szellemben 108 rövid gyakorlatot tartalmaz, amelyeket bárhol, bármikor el lehet végezni. Ez egy kevésbé önreflektív, és sokkal inkább tettlegességre buzdító könyv. Azt szeretném, hogy az emberek az olvasottakat azonnal át is ültessék a gyakorlatba, hogy megtapasztalják a csodákat.

 

Mi volt az oka, hogy megírtad ezt a kötetet?

Annak alapján írom a könyveimet, hogy mit érzek, mire van az olvasóimnak szüksége. Rájöttem, hogy a legtöbb embernek abszolút tele van a napja és rengeteg a tennivalója, de mégis szeretnének valamilyen egyszerűen érthető és alkalmazható gyakorlatokkal mindennap egy kis időt arra szánni arra, hogy pozitív változást és belső békét teremtsenek az életükben. Továbbá a közönség soraiból és a közösségi médiában a követőimtől is számtalanszor kaptam azt a kérést, hogy adjak gyakorlati tanácsokat a stressz kiengedésére és a hangulat javítására. Az emberek dolgozni akarnak és minél gyorsabban jobban érezni magukat. Ez a könyv erre az igényre adott válasz.

Az írás magasztosabb szintű célja hozzájárulni a nagyobb globális változáshoz. Hiszek abban, ha mind több és több ember érzi jól magát, akkor a pozitív kollektív energia a világ energiáját is támogatja. Abban bízom, hogy a kollektív energiánk meg tudja menteni a világot. Ez a magasabb szintű célja. A könyv küldetését a bevezetőben is megerősítem, amiből egy részlet az alábbiakban olvasható:

 

 

„Most egy különleges és erőteljes pozícióban vagyunk, mivel a világ a szellemi felébredés folyamatában van. Amikor az energiák felgyorsulnak, nem marad hely a kis játszmákra, és semmi sem marad rejtve. Egy adott ponton minden hazugság a felszínre kerül, feltárulkozik az igazság, független attól, hogy mi milyen mélyre szeretnénk elrejteni. A jógastúdiók cinikus alakokkal telnek meg és a spirituális kórus egyre duzzad. Hatalmas szükség van még több fényküldöttre, eljött az idő, hogy felemelkedjünk és több pozitivitást hozzunk a világba! Amikor a tömegek elkezdenek a szeretet energiaszintjén rezegni, a világból eltűnik a háború, az erőszak és a hazugság.”

 

A könyvben remek Kundalini-meditációkat találunk. Tudnál ezekről mesélni egy kicsit?

Ebbe a kötetbe a leghatásosabb Kundalini-meditációkból válogattam tizenkettőt, a hangulat megváltoztatására, az energiaszint emelésére és a stressz levezetésére. Figyeltem arra, hogy olyan meditációkat válasszak, amelyek kezdőknek is könnyen elsajátíthatók, mert arra számítok, hogy az olvasóim nagy része nem gyakorlott meditáló. Az egyik legjobb meditáció kezdőknek az, amit én úgy neveztem el, hogy „a béke a pulzosodban van”. Ez segíti a koncentrációt és még a legszétszórtabb elmét is képes lecsillapítani.

Ülj kényelmes törökülésben egy enyhe torokzárral, ami azt jelenti, hogy az álladat kissé behúzod, és egyenes a nyakad.

Lazán hunyd le a szemhéjadat és fókuszálj a szemöldökeid közötti területre (a harmadik szem helyére)!

A mantra: Sat Nam (ez annyit jelent, hogy az „Igazság a nevem”).

A kéztartás (mudra) is egyszerű. A jobbkezed négy ujját helyezd a bal csuklódra, hogy érezd a pulzusodat. Az ujjak egyenesek, épp csak annyira vannak a csuklóra nyomva, hogy mindegyik ujjbegyeden érezd a pulzusodat.

Minden egyes szívverésre fejben halld azt, hogy Sat Nam.

A meditáció javasolt időtartama 11 perc, de már egyetlen percnyi gyakorlás is nagyon jótékony hatással bír. Gyakorold naponta, hogy felébredjen az intuíciód és elcsendesüljön az elméd.

 

 

Kiknek szól a könyv?

Mindenkinek, aki pozitív változást szeretne az életében. Ha stresszes vagy, szorongsz, félelmek gyötörnek, meg vagy akadva vagy egyszerűen csak szeretnél nagyobb tétekkel játszani, akkor ez a mű neked szól.

Ha egy kicsikét is megvan benned a vágy, hogy jobban szeretnéd érezni magadat, akkor ez neked szól.

Nem számít, hogy hol tartasz a spirituális utadon. Lehetsz elszánt jógi, aki már húsz éve gyakorol, vagy lehetsz keményvonalas szkeptikus, aki szerint ez mind csak hablaty, vagy valahol a kettő között, nem érdekes. Így is, úgy is sokat kaphatsz ezektől a gyakorlatoktól. Ami a legizgalmasabb a könyvvel kapcsolatban, az, ha csak simán kiválasztasz egy gyakorlatot, és azt minden nap megcsinálod, akkor MEG FOG VÁLTOZNI AZ ÉLETED. Erről meg vagyok győződve.

 

Hogyan használják az olvasók a könyvet?

Ez egy élvezetes és interaktív írás. Elolvashatod az elejétől a végéig, hogy magadba szívd a benne ismertetett alapelveket, de más módon is meg lehet közelíteni. Az az érzésem, hogy a mű úgy is tud működni, mint egy Tarot pakli. Megfogalmazol magadban egy szándékot, és könyvet kinyitod egy véletlenszerű oldalon. Nekem elhiheted: MINDIG azt az útmutatást fogod megkapni, amire az adott pillanatban leginkább szükséged van.

Azt hiszem, hogy a kötet használatának legjobb módja, ha átengedjük magunkat a gyakorlatoknak. Hagyd, hogy az intuíciód vezessen a lapokon. Amikor egy olyan gyakorlatra akadsz, ami izgalomba hoz, akkor VÉGEZD EL! Gyakorold negyven napon át, válj a mesterévé! Oszd meg másokkal is! Ezek az eszközök arra vannak kitalálva, hogy megosszuk őket egymással. A könyv legutolsó leckéje az, hogy te vagy a guru. olyan sorsfordító technikákkal szolgál, amelyeket meg tudsz osztani az egész világgal. Amikor ezeket a metódusokat a magadévá teszed, akkor meg is oszthatod őket.

 

Milyen spirituális tanítások voltak hatással a könyv leckéire?

A csodák tanítása, és a Kundalini-jóga és -meditáció tanulójaként és tanáraként személyes küldetésemmé vált ezeket az életeket megváltoztató spirituális igazságokat minden kereső számára elérhetővé tenni. A csodák tanítása egy önállóan elvégezhető metafizikai kurzus, ami arra az elvre alapszik, hogy ha a félelem helyett a szeretetet választjuk, akkor csodálatos változásban lesz részünk. A Tanítás azt javasolja, hogy a félelmeinket bízzuk a belső vezetőnkre, és nagy hangsúlyt fektet a megbocsátás fontosságára. A Tanítás azt hirdeti, hogy a megenyhülés tapasztalatán át találhatjuk meg az utat az igazi békéhez.

A Kundalini a tudatosság jógája, ami a gyakorló intuíciójának fejlesztésére és az energiamező megerősítésére fókuszál. Célja, hogy előhozza az egyén kreatív potenciálját, és hangsúlyozza a stabil alapértékek, az igazság, az együttérzés és a tudatosság fontosságát.

Nagy megtiszteltetés, hogy ebben a kötetben mind A csodák tanítása, mind a Kundalini alapelveit megoszthatom az olvasóközönséggel. Ezek az eszközök segítenek az olvasónak feloldani minden blokkot, ami közé és a belső ereje közé áll. Ezen technikák gyakorlása mellett szertefoszlanak a félelmek, elősarjad az ihlet, és egyfajta békesség alakul ki. Mindenekfelett pedig egy élő kapcsolatot alakítasz ki a benned rejlő erővel – és ez az erőkapcsolat rendkívül fontos. Ez az energia, amiről beszélek, nem más, mint a szeretethez való kapcsolódás. Minél inkább ráhangolódunk a szeretet frekvenciájára, a szeretet annál jobban fog terjedni. Amikor a szeretet lesz a trend, nem lesz helye az erőszaknak vagy a háborúnak. Hidd el nekem: a személyes gyakorlásod elengedhetetlenül fontos a világ felébredésének folyamatában. Minden egyes személy kapacitása számít.

 

 

A könyvben nagyon vagányan használod a közösségi médiát. Tudnál egy kicsit erről is mesélni?

Imádom ezt a részét! Minden leckét összesűrítettem egy 140 karakteres leírásra – azaz Csodaüzenetre – amit könnyen meg lehet osztani Twitteren, Pinteresten, Facebookon vagy Instagramon. Minden Csodaüzenet végén ott a #mindennapicsodak hashtag, így az olvasók könnyen megtalálhatják egymást, megoszthatják egymással a velük történt csodákat, és másokat is inspirálhatnak. Továbbá az e-könyv-olvasók közvetlenül az eszközükről is meg tudják osztani ezeket.

 

Kérlek, mesélj egy kicsit a mögötted álló útról, illetve hogyan vezetett odáig, ahol most tartasz!

A húszas éveim elején egy éjszakai klubélettel foglalkozó PR-céget vezettem New Yorkban. Kívülről nézve minden a legnagyobb rendben haladt, de odabenn teljesen szét voltam esve. A boldogságot, a biztonságot és az önbecsülést magamon kívül kerestem. Rendszeresen reggel ötig vagy hatig buliztam, és a kokainnak köszönhetően alig 45 kg-ra fogytam. A barátaim akartak segíteni, de nem tudtak. Aztán az egyik éjjel végre elengedtem az egészet. Azt írtam a naplómba: „Segítségre van szükségem. Isten, az Univerzum, vagy akárki is van odafenn… megadom magam.” A következő reggelen, 2005. október 2-án, egy harsány belső hangra ébredtem, amelyik azt mondta, hogy legyek tiszta, és mindenem meglesz, amit csak akarok. Tudtam, hogy nincsen más esélyem, csak ha hallgatok a hang tanácsára. Örülök, hogy úgy történtek a dolgok, ahogy. A magam módján megtaláltam Istent. Lejöttem a kokainról. Tudatosan akkor adtam át magam, amikor a naplómban segítséget kértem. Azonnal választ kaptam, és attól a naptól fogva józan vagyok. Elkeseredetten hajszoltam a boldogságot, és minden jót – a békét és a boldogságot – magamon kívül kerestem.

Az elmúlt nyolc évben egy nagyon intenzív belső utazásban volt részem, ami megerősítette az intuíciómat, és megváltoztatta a világról kialakított képemet. A saját személyes utam pedig oda vezetett, hogy most másoknak is tudok segíteni abban, hogy elinduljanak a maguk útján.

Forrás: www.alexandrajamieson.com

 

Ajánlott könyvek:

MINDENNAPI CSODÁK

A siker alapelvei könyv

A CSODÁK TANÍTÁSA

SZUPERVONZÁS