A csodák tanítása közel 45 évvel ezelőtt debütált önképző program, amelynek célja a spirituális átalakulás megvalósítása. Milliós példányszámban kelt el. De sokunk számára a tanítás által ígért hatalmas gondolati átállás fogalmai mintha urdu nyelven lennének megfogalmazva. Mit jelent az, hogy végtelen békében kellene élnem?

Amikor elkezdtem blogolni a saját állhatatos, évente ismétlődő kiruccanásaimról A csodák tanítása birodalmában, megdöbbentett az érdeklődők száma. Annak ellenére, hogy nyilvánvalóan önmagam „tanácsadója” voltam, úgy tűnt, hogy az emberek meghallanak. Az olvasók megjegyzéseket kezdtek írni:

„Ó! Szóval ezt jelenti a megbocsátás?” „Ó! Szóval így érhető el ez a titkos láthatatlan forrás?”

„Ó! Tehát ez az Isten csávó valójában nem egy szadista bunkó!”

Az olvasók szinte azonnal arra ösztönöztek, hogy állítsak össze egy könyvet. Tetszett nekik, hogy a Tanítást elérhetővé, egyszerűvé és felhasználóbaráttá tettem. Tetszett nekik, hogy így szórakoztatóvá vált a spirituális felébredés.

Tehát lényegében belerángattak az egészbe. Útmutatást kaptam (ez egy olyan „dolog”, amit mi, a Tanítás hallgatói fontosnak tartunk), hogy elkészítsem a kezedben tartott könyvet, kedves olvasó.

A csodák tanítása egyszerűen valójában A csodák tanításához tartozó munkafüzet kissé szemtelen átirata. Ahogy az eredeti, ez is 365 leckét tartalmaz, az év minden napjára egyet. Nyugodtan használhatod az eredetivel együtt, vagy akár ahelyett is.

A magasröptű és hatalmas elméletek felvetése helyett a munkafüzet – mind az eredeti, mind a gyorstalpaló – egyszerű gondolati kísérleteket kínál napi használatra. Arra invitálja az olvasót, hogy vegyen igénybe spirituális gyakorlatokat, s saját szemével legyen tanúja az életét megváltoztató eredményeknek.

A leckék egyike sem nehéz. Nem is időigényes. Csak egy céljuk van: óvatosan lebontani az öröm és a béke természetes érzetét akadályozó összes gondolatot.

 

Nem állítom, hogy bárminek is szakértője lennék. Kereső vagyok, és az évek során mindent feltártam, az újjászületéstől, a ho’oponoponótól és a kopogtatástól kezdve egészen Abraham-Hicks és Byron Katie Négy kérdés című művéig. Állandóan visszatérek A csodák tanításához, mert úgy tűnik, mintha ez lenne az én utam. Nem mindenkinek válik be, de nem is erre tart igényt. Minden út Rómába vezet – mondják. Tetszik, mert szívom magamba a csodákat és a boldogságot.

A csodák tanítását 1967 és 1972 között „írta” a Columbia Egyetem két olyan professzora, akiket frusztrált a tanszéki harc és az agresszív irodai politika. Bill Thetford, az orvosi pszichológia tanszék vezetője egy napon izgatottan kijelentette: „Lennie KELL egy jobb útnak.”

Egy láthatatlan hang, amely kutató asszisztensén, Helen Schucmanon keresztül kezdett el áramlani, azt állította, hogy ezt a „jobb utat” kínálja. Képzelheted, Helen mennyire meg volt rémülve, hogy egy testetlen hang, a „Kedves Abby” jelent meg az életében. Ennek ellenére vonakodva beleegyezett abba, hogy hallgat rá, Bill elvállalta, hogy lejegyez mindent, és hét végtelennek tűnő év után 200 fénymásolat készült el a hang meglehetősen bő lére eresztett üzenetéből.

Négy évvel később, 1976-ban, a Belső Békéért Alapítvány keménykötésben publikálta a 669 oldalnyi csatornázott szöveget, a 365 napra szóló tanításokat és a Tanári Kézikönyvet. 1979-ben Johnny Carson jóváhagyta Gerald Jampolsky a Szeretet – A félelem elengedése című könyvét, amely az egyik első olyan mű, amely A csodák tanításának alapelvein alapszik. Népszerűsége innentől kezdve folyamatosan nőtt.

A csodák tanítása semmilyen valláshoz vagy dogmához sem tartozik. Nem követel áldozatot. Ugyanazon láthatatlan hang segítségével, amely Helennel beszélt, bárki, aki szeretne, kiképezheti az elméjét arra, hogy teljesen új fényben láthassa a világot.

 

ÁRASSZ EL MINDENKIT SZERETETTEL MA
„Hívj meg mindenkit kedvességed asztalához.” – MAJAYA

 

Az egyik dolog, amit A csodák tanításában a legjobban szeretek, az, hogy bárhol tudok gyakorolni. A trükk az, hogy ne ragaszkodjunk hozzá, hogy mindent helyesen csináljunk, vagy hogy minden egyes hülye határidőt betartsunk.

Egyszer gyakoroltam ezt a konkrét leckét (Szentségem beburkol minden általam látott dolgot.), amikor a kanadai Quebecbe utaztam. Ahelyett, hogy megvizsgáltam és elemeztem volna a szánkóhúzó kutyákat, a sípartnereimet, a túrázókat, akik elhívtak magukkal farkaslesre és jéghorgász-expedíciókra, tudatosan úgy döntöttem, hogy mindent, amit tapasztalok, a szeretet és a szentség hatja át.

A „színleld a szeretetet” lézert használtam arra, hogy mindent reménnyel, békével és szeretettel hassak át.

A következők miatt ragaszkodom A csodák tanításához évről évre:

  1. Nincs szükség az erőfeszítésemre. Valójában minél inkább átadom magam a Havernak, annál hatékonyabbá válik.
  2. Bárhol gyakorolható. A csodák tanításának leckéit repülőgépeken, afrikai szafari-sátorokban és filippínó hőforrásoknál is használtam.
  3. Amikor komolyan kezdtem követni a nagy, vastag könyvet, életem megváltozott. Amikor segítséget kértem a Hangtól, mindenféle, a javamat szolgáló csodák jelentek meg.

Ismételjük át. Nem kell tennem semmit. Nem helyhez kötött. Csodák jelennek meg a szemem előtt.

Ma négy három-ötperces gyakorlati periódusban felgyorsítom a szeretet vonzerejét. Ahelyett, hogy a kartonkivágásokra cuppannék, az agyam kifelé pumpál, s aktívan csatlakozom a szeretet tudatállapotához. Ahelyett, hogy korlátoznék és csökkentenék mindent, ami körülvesz, beleolvadok minden helyzetbe, minden emberbe, és a tiszta, akadálytalan jelenlétben pihenek.

 

Forrás: A Csodák tanítása egyszerűen

Ajánlott könyv:

Pam Grout
A CSODÁK TANÍTÁSA EGYSZERŰEN