Jóformán mindenki, akivel mostanában találkozunk, az elkövetkező évek miatt aggódik. Mit hoz a politika? Mi lesz a gazdasággal? És a közegészségügy? A környezet? Legfőképpen az foglalkoztatja az embereket, hogyan fogják a válaszok a személyes jövőjüket befolyásolni. Ugyanakkor egyszerű tény, hogy:

 

A jövődet te magad alakítod a gondolataid erejével.

 

Ez azt jelenti, hogy már a jelenben tudatosan gondolkodsz a vágyott jövőről. Az egészség, a harmonikus kapcsolatok, a boldogság, a pénz, a stabilitás, a béke, a kreativitás és a szeretet aszerint köszönt be hozzád az elkövetkezőkben, hogy a jelen pillanatban hogyan gondolkodsz.

Emberi agyunk képes a megkülönböztetésre. Szabad akaratunktól függ, hogyan választjuk meg gondolatainkat. Hatalmunkban áll tudatosan átgondolni és az elménkben megteremteni a teljes életünket. Valamennyi ember a gondolatai erejét használja élete minden egyes pillanatában – akár tudatában van ennek, akár nincs. Valahányszor csak gondolkodsz, a jövődet formálod.

Gondolataink a vonzás törvényének hatálya alá esnek: egy olyan személytelen törvény érvényesül, amely csalhatatlanul egymáshoz rendeli a hasonló minőségeket. Amire gondolsz, azt vonzod magadhoz. Gondolj szüntelenül a hiteledre, és még több adósságod keletkezik. Ez a szabály folyamatosan működik, akár csak a gravitáció. Ha megérted ezt a varázslatos törvényt és átlátod a működését, tudatosan a saját hasznodra fordíthatod. Többé már nem tudattalanul működteted a saját károdra azzal, hogy olyasmikre gondolsz, amiket szeretnél elkerülni. Ha már elkezdted a gondolataid erejét használni, a vonzás törvényén keresztül olyan univerzális erőket lendítesz mozgásba, amelyek a megálmodott jövőd megteremtését támogató embereket, körülményeket és eseményeket hoznak az életedbe.

 

Gondold ki jó előre, milyen életre vágysz!

Layne Beachley profi szörfös még csak nyolc éves volt, amikor először elhatározta, hogy világbajnok lesz. Igazából közel két évtizedig tartott, mire elérte a célját. Layne Rhonda Byrne A Hős című könyvében meséli el a történetét:

„2001-ben az év utolsó sporteseményén történt. A negyeddöntőben a legutolsó hullámnál leestem a deszkáról, ami azt jelentette, hogy elvesztettem a futamot, és tulajdonképpen a világbajnoki címet is. Úgy éreztem, az egész világnak csalódást okoztam, annyira le voltam törve.”

A verseny ezen a pontján már csak a csoda segíthetett Layne-en. Számos versenytársának alkalma nyílt ugyanis átvenni a vezetést és vele együtt a bajnoki címet, ha az aznapi versenyt megnyeri. Ám ekkor, ahogy ő meséli, a csoda – emberek, körülmények és események formájában – megtörtént:

Pauline Menczer, az 1993-as világbajnok odalépett hozzám és azt mondta: »Ne aggódj, elsimítjuk!« Látni akarta ugyanis, hogy én kapom meg a világbajnoki címet. Szabályosan botrányt rendezett, hogy összezavarja a versenyt és megakadályozta, hogy bárki más magának követelje a címet. Pauline megnyerte az aznapi futamot, ugyanakkor átadta nekem a világbajnoki címet.

Layne aznap világbajnok lett, ahogyan már gyerekként is akarta. A következő években számos egyéb címet is elnyert, majd hétszeres világbajnokként visszavonult a profi versenyzéstől.

 

 

Gondold ki előre minden napod, és alakítsd a jövőd a Gondolat Erejével!

Layne Beachleyhez hasonlóan te is úgy irányíthatod az univerzális erőket, hogy engedelmeskedjenek neked, és a gondolataid erejével alakíthatod az életed. Ennek a tudásnak a birtokában az élet bármely területén változást idézhetsz elő a körülményeidben. A folyamat mindig ugyanúgy zajlik, bármivé is akarsz válni, akármit is akarsz megtenni vagy megszerezni, és ez alól a pénz sem kivétel.

Függetlenül attól, hogyan teljesít a gazdaság, vagy hogyan állnak a pénzügyeid, pusztán a kanapédon ülve jobbra tudod fordítani a sorsod. Ez a tökéletes alkalom arra, hogy hatékonyan úgy alakítsd az életed, ahogyan elképzelted! Ha a vállalkozásodat éppen gazdasági visszaesés sújtja, vagy nincs munkád, lásd a jövőbeli önmagad, mint aki örömében ugrál és azt hajtogatja: „Köszönöm, köszönöm, köszönöm!” Bármi, amit az elmédben megjelenítesz, testet fog ölteni a valóságban. Ha azt látod, hogy hálás szívvel ugrándozol örömödben, a vállalkozásod, a munkád, a pénzügyeid biztosan jól alakultak, köszönet a gondolkodásodnak.

Mindez az egészségedre is igaz. A legtöbben csak akkor gondolnak jobb egészségi állapotukra, ha épp rosszabbul érzik magukat, csakhogy kicsattanó egészséget bármikor akarhatunk. Használd az elképzeléseid erejét naponta, lásd magad egészségesen és ép testben. Gondolj rá és akard a saját és a szeretteid jó egészségét, kívánj jó egészséget az egész világnak!

Kérheted a biztonságos utazást is – akár minden egyes nap. Amikor csak autóba ülsz, függetlenül attól, mekkora távot készülsz megtenni, szánj néhány másodpercet arra, hogy elképzeld magad, amint boldogan és épségben megérkezel. A gondolataidon keresztül használd az univerzális erőket, és teremts szép, biztonságos utazást!

 

Az egész napodat a Gondolat Erejével alakítsd!

A jó élet feltétele, hogy pozitív szándékot tűzz ki a teljes napra. E nélkül a napod automatikusan negatív alapbeállításba kerül. A gondolataid erejét már előző este is használhatod, vagy a reggeli ébredéskor. Csak használd, mielőtt nekiindulsz a napnak.

Rhonda Byrne viszonylag egyszerű folyamatot ír le A Titok című könyvében:

„Reggel, ahogy leszállok az ágyról, és az egyik lábam a földet éri, azt mondom: »Köszönöm«, és mikor a másik lábammal mellé lépek, azt mondom: »szépen«. Útban a fürdőszobába is azt ismételgetem: »Köszönöm szépen«. Zuhanyzás és készülődés közben mondogatom és át is érzem, hogy »Köszönöm szépen”«. Mire teljesen elkészülök, már több százszor köszönetet mondtam. Erőteljesen alakítom a napomat és annak minden eseményét. Meghatározom, hogy milyen legyen a napom: egyrészt a hálával, másrészt azzal, hogy tudatosan megfogalmazom, milyennek akarom. A hála érzése pedig újabb dolgokat vonz az életünkbe, amikért köszönetet mondhatunk.”

 

 

Reggel

Nincs hatékonyabb módja a nap indításának. Te teremted meg az életedet, kezdj hát minden napot azzal, hogy tudatosan alakítod! Tervezd el, hogy életed legjobb napja ez lesz. Azután akard, hogy szeretetben és örömben teljen. Végül lásd magad előtt, hogy minden jó bekövetkezik, minden tökéletesen simán áramlik.

Napközben

A nap folyamán mindezt fenntarthatod, ha csakis azokra a dolgokra gondolsz, amiket akarsz, és az elméd kizárólag ezekre fókuszál. Beszélgetés közben tedd fel magadnak a kérdést: „Most épp arról beszélek, amit szeretnék, vagy arról, amit el akarok kerülni?” Faggasd ki magad a hírek hallgatása közben: „Azt hallgatom, amit igényelnék, vagy olyasmit, amit nem akarok?” Ha a nap jelentős részében arra koncentrálsz, amit kívánsz, jól fogod érezni magad, optimista és boldog leszel. Ráadásul bármire is vágysz, gyorsabban meg fog valósulni.

Este

Elalvás előtt teljes szívedből mondj hálát a csodás napért (függetlenül attól, hogy milyen volt). Ezután arra is fordíthatsz időt, hogy a másnapra gondolj, és elképzeled, hogy ragyogóan alakul. A reggeli felkeléskor fogalmazd meg az aznapra vonatkozó terveidet, és úgy mondj hálát, mintha már teljesültek volna. Ha így teszel, az életed tudatosan formálod. Közvetlenül fogod megtapasztalni a benned rejlő erőt, amivel kedvedre alakíthatod az életed.

A szándékaid megfogalmazása váljék mindennapos szokásoddá, hogy előre meghatározod a napjaidat. Működtesd az univerzális erőket mindenben, amit csak csinálsz, ahová csak mégy, úgy, hogy előre elgondolod és megfogalmazod, hogyan akarod a dolgokat. Ekkor tudatosan formálod az életedet.

 

 

Készen állsz arra, hogy a gondolataid erejével alakítsd a napod?

Elkezdted már a gondolataid erejével alakítani a napod? Vagy inkább hagyod, hogy a tegnapi képzeteid formálják? Ha nem fogalmazod meg előre a szándékaidat, akkor a régi szokásodnak, a negatív gondolkodás energiáinak és szeszélyeinek teszed ki a jövődet. Te magad ki leszel szolgáltatva a széles tömegek tudatának, és a napod automatikusan negatív alapbeállításon zajlik. A gondolataid erejével kerekíts magadnak csodás napot és életet.

 

Ezek a mondatok segítenek elindulni:

Ma minden Jó elér.

Ma valamennyi vágyam teljesül.

Ma varázslat és csoda kíséri az utamat.

Ez a lehető legjobb nap lesz.

Ma minden összhangban lesz.

Pillanatról pillanatra egyre boldogabb leszek ma.

Ma teljes, tökéletes, erős, hatékony, szeretetteljes és boldog vagyok.

 

Legyen ez az eddigi legszebb napod!

 

Forrás: www.thesecret.tv

Ajánlott könyvek:

A titok

A siker alapelvei könyv

A hős

Az erő