Vex King legújabb könyve A gyógyulás az új divat segítségével tartósan felgyógyulhatsz a traumáidból és begyógyíthatod legmélyebb érzelmi sebeidet.

 

„A belső gyógyulás a múltbéli berögződések elengedése,
egy új, megerősítő hitrendszer létrehozása önmagunk számára,
és a jövő megismerhetetlenségének elfogadása.”

 

Ennek a könyvnek a szándéka, hogy támogatást és motivációt nyújtson neked ahhoz, hogy elindulj a belső gyógyulás felé vezető saját utadon. Bizonyos utak nehezebbek lesznek, mint mások. Lehet, hogy egy kapcsolat vége miatt van szükséged erre, lehet olyan traumatikus élményen mentél keresztül, amelyről még mindig nehezen beszélsz. Lehet, újra elkötelezed magad a régi érzelmi sebek begyógyítása mellett, vagy akár valami új és friss dologgal kell megküzdened. Ez a könyv társad lesz a feldolgozás folyamatában. Betekintést nyerhetsz saját megélt tapasztalataiba, és lehetőségeket fedezhetsz fel, hogy átgondolhasd, és új módon tekinthess a fájdalmadra.

A belső gyógyítás nem olyan dolog, amire csak „gyógyítók” vagy a „spirituális emberek” képesek. Minden ember a saját maga gyógyítója. Te is a saját magad gyógyítója vagy – a növekedéshez és a változáshoz szükséges minden eszköz már ott van benned, és ez a könyv megtanítja, hogyan használd őket.

Amikor valami traumatikus történik veled vagy a környezetedben, akkor nincs visszaút a korábbi állapothoz. Nem számít, ki vagy, vagy milyen gyermekkorod volt, milyenek voltak a szüleid, vagy mennyi pénzed van, vagy bármi más, nem tehetsz úgy, hogy ilyesmi nem fordulhat elő olyan emberekkel, mint te, és ezért nem történhetett meg veled. Ez csak rendkívül erős tagadás lenne. Ez mindenféle traumára vonatkozik – nemcsak a drámai és félelmetes, hanem az enyhébb esetekre is.

A veled történt és neked fájdalmat okozó dolgok nem a te hibáid. Nem a te hibád, hogy olyan körülmények közé születtél, amilyenekbe, vagy hogy valaki úgy döntött, hogy visszaél a helyzetével az életedben, vagy hogy rossz időben voltál rossz helyen. A trauma nem a te hibád. Lehet, hogy gondolati síkon tisztában vagy ezzel, de legbelül még mindig nehezen fogadod el. Fontos, hogy ezeket a negatív meggyőződéseket pozitív megerősítéssel helyettesítsük, mint például: „A tőlem telhető legjobban cselekedtem, és most már biztonságban vagyok.” Nem tudod megváltoztatni a múltad, de dönthetsz úgy, hogy a jövődet kellemesebb hellyé teszed.

 

A lényeg az, hogy a saját felelősséged meggyógyítani magad.

 

 

Hogyan fest a belső gyógyulás?
Ezt a kérdést nagyon nehéz megválaszolni. Nem akarom pontosan megmondani, hogy mit kell érezned, vagy milyen eredményre kell törekedned, mert itt nem létezik az, hogy valamit „kell”. Különböző emberek különböző dolgokat éreznek, másra van szükségük, és különböző változásokat és növekedési mintákat fognak tapasztalni, amikor mélyebbre hatolnak a belső munkálataikban.

Íme, néhány általános hatás, amelyre útközben számíthatsz:
-Újfajta érzelmi stabilitást érzel, és jobban tudod irányítani a reakciód és az azokra a dolgokra adott válaszaid, amelyek fel szoktak zaklatni (vagy ezek a kiváltó okok teljesen megszűnnek).
-Képes vagy mélyebben elfogadni magad.
-Békésnek érzed magad. A belső békét nem könnyű elérni. Tényleg dolgozni kell érte – és a könyv olvasása közben te pontosan ezért dolgozol. El fogod érni.
-Képes leszel visszatekinteni a fájdalmas helyzetekre anélkül, hogy újra átélnéd a fájdalmat. Minden egyes alkalommal.
-Képes leszel leküzdeni a traumatikus élmények vagy események miatt kialakult negatív viselkedésmintákat.

Ha a rezgéseid magasak, és ráhangolódtál az univerzumon keresztül áramló erőteljes pozitív energiára, akkor egyszerűen jól érzed magad. Magabiztosnak érzed magad. Mások számára úgy tűnik, hogy csak úgy ragyogsz, és a siker és a fény könnyen eljuthat hozzád. Reggel felébredsz, és úgy érzed, élni fogsz az előtted álló nap lehetőségeivel.

Áramlik a kreativitás, csak úgy áradnak belőled a jó ötletek, és manifesztálod azokat a dolgokat, amelyekre a legjobban vágysz az életedben. Lényegében jól mennek a dolgok. Amikor pedig nem, akkor is kitartasz, és bízol abban, hogy minden úgy történik, ahogy kell, és hamarosan jobb, boldogabb és erősebb helyzetben leszel.

A magas szintű rezgések elérése azonban nehezebb, ha sok olyan dolog van, amit fel kell dolgoznod. Ez nem azt jelenti, hogy nem vagy rá képes, csak azt, hogy több erőfeszítést igényel. Ez az erőfeszítés azonban megéri, mert amikor a belső gyógyító folyamat során megemeled a rezgéseidet, sokkal könnyebb lesz elfogadni a traumát, túllépni a fájdalmon, és egyfajta magabiztossággal szembenézni a kihívásokkal – mert tudod, hogy mindez majd elmúlik. A lényed mélyén tudod, hogy méltó vagy arra, hogy jobban érezd magad.

Szóval, honnan tudhatod, hogy a rezgéseidet meg kell emelni? Kezdd azzal, hogy megfigyeled, hogyan érzed magad, amikor reggel felébredsz, és innen indulj tovább. Ha csak nehezen látod a fényt az alagút végén, és általában rosszul, lassúnak és fáradtnak érzed magad, akkor valószínűleg a rezgéseid is szenvednek.

Az univerzum energiából áll. A kvantumfizika ezt tanítja. Energiából állunk. A föld és a csillagok is energiából állnak; és mi ennek a részesei vagyunk. Amikor megszületünk, megkapjuk ezt a formát, ezt a testet, amely által felhasználhatjuk, megváltoztathatjuk és kifejezhetjük az energiánkat. Tehát amikor a rezgéseidet akarod megismerni, és ki akarod deríteni, hogy mi a helyzet az energiáddal, nem kell szuperspirituális zöldsmoothie-ivó emberré válnod (bár ha engem kérdezel, a zöld smoothie-k nagyon jók… adj nekik esélyt!). Ehelyett gondolj arra, hogy új nyelvet tanulsz – azt a nyelvet, amely lehetővé teszi számodra, hogy megértsd, miként létezel a világban, és hogy megváltoztasd az energiádat, hogy az életed boldogabb és teljesebb lehessen.

A belső gyógyulás irányításának megragadása az önszeretet egyik legnagyobb cselekedete.
Ha elkötelezed magad a folyamat mellett, már ezzel megemeled a rezgéseidet, és teret adsz az örömtelibb élmények befogadásának. Vedd át az irányítást a belső gyógyulásod felett! Te vagy a saját gyógyítód.

 

 

A gyógyulás irányítása az önszeretet egyik legerősebb kifejeződése.


Nyilvánvaló üzenetet küldesz a belső világodnak, hogy készen állsz a rezgéseid megemelésére és magasabb szinten élni. Többé semmi sem foghat vissza. Visszatérsz az egyensúlyhoz.

Minden alkalommal, amikor újra az utadra koncentrálsz, magasabb rezgésállapotba emeled magad.
Lehetőségeket hozol létre saját magadnak, és erőteljes energiát sugárzol ki, amely vissza fog térni hozzád.

Ismételd el azt az üzenetet, miszerint megérdemled, hogy jobban és szabadnak érezd magad, és méltó vagy a változásra.

 

A gyógyulás nemcsak a gyógyulásról szól, hanem az egész életedről. Ha sikeres akarsz lenni, és el akarod érni a céljaidat, akkor elengedhetetlen, hogy az energiád a belső énedre összpontosítsad. Az érzelmi sebeidből való felépülés fontos lépés, ha sokat szeretnél változtatni az életeden.

Tehát a gyógyulás nem csak a spirituális embereknek vagy a „hippiknek” szól, vagy nevezzük bárminek is őket. A gyógyulás mindenki számára szükséges, aki változásra vágyik. Már korábban is mondtam, hogy az univerzumot nem lehet becsapni. Ha az érzelmi fájdalom miatt alacsonyan rezegsz, semmilyen külső erőfeszítés nem fogja tartósasan megemelni a rezgéseidet. Belülről kell kezdened, és lehetővé kell tenned magadnak, hogy azt a pozitív energiát sugározd kifelé, amelyet vissza szeretnél kapni. Az élet nyitva áll előtted.

Bízz abban, hogy te is szabadnak érezheted magad; hogy el fogod érni. És amikor ez megtörténik, ott leszel a pillanatban, és érezni fogod a könnyedséget, a nyitottságot és a békét, akkor higgy abban, hogy ez valódi, és hogy megérdemled.

 

Nem a fájdalom beszél. Nem a félelem irányít. Hanem te.

 

Forrás: A gyógyulás az új divat

 

Ajánlott könyvek:

A GYÓGYULÁS AZ ÚJ DIVAT

A siker alapelvei könyv

JÓ ENERGIÁK, JOBB ÉLET

MI TÖRTÉNT VELED?