Louise L. Hay rendkívül inspiráló személyiség volt, az 1984-ben megjelent és azóta a világszerte több mint ötvenmillió példányban eladott Éld az életed! című bestsellere óta emberek millióit tanította. Louise arról lett híres, hogy bemutatta a megerősítés pozitív változást előidézõ hatását, a hálával teli élet varázslatát. Egész életében azt tanította, miként élhetünk egészséges, örömteli és teljes életet.

 

A hála a kulcs

A hála ajándékai című csodálatos gyűjteményben megmutatja az utat a szeretettel átitatott élethez. A szeretet a csodaszer. Önmagunk szeretete csodákra képes az életünkben. Ehhez pedig a hála a kulcs.

Azzal, hogy mindennap szakítasz némi időt arra, hogy számba vedd az áldásaidat, megnyílsz az előtt a megszámlálhatatlan sok jó előtt, amit a világegyetem adni akar neked. Találd meg a saját „hálás életszemlélet”-edet a Louise Hay írásai alapján összeállított inspiráló napló segítségével, amely magába foglalja az írónő időtálló gyakorlatait és megerősítéseit. Tudd meg miként élhetsz ragyogó, hálával teli életet nap mint nap

 

Csodálatos vagyok, és jól érzem magam. Hálás vagyok az életemért.


Most szeretnék alaposabban kitérni arra, hogyan élhetjük meg a hálát nap mint nap, minden egyes dologban, amit teszünk. Ahhoz, hogy az életünk jobbá változzon, tudatában kell lennünk annak, hogy mit mondunk és gondolunk. Ezért fontos, hogy mit mondasz magadnak először, amikor fel- ébredsz reggel.
Mire gondolsz, amíg a zuhany alatt állsz? Amikor borotválkozol? Mit mondasz magadnak, miközben előveszed a ruhadarabokat, felöltözöl, sminkelsz, vagy megszárítod a hajadat? Mit mondasz a családodnak, miközben reggelit készítesz, vagy felkészíted a gyermekeidet az iskolába indulásra? Ezek mind olyan pillanatok, amiket hasznosan ki lehet használni.

A reggel első órája döntő fontosságú. Ahogyan ezt az egy órát töltöd, az meg fogja határozni az egész napodat. Túl sok ember kezdi a napját egy „Pfuj! Egy újabb nap, és nekem fel kell kelnem, a fene egye meg!” Ha az a szokásod, hogy pocsékul indítod a napodat, soha nem lesz jó napod – ez egyszerűen lehetetlen. Ha mindent megteszel azért, hogy a reggeled borzalmas legyen, akkor az egész napod borzalmas lesz. Nekem van egy kis szokásom, amit már évek óta betartok. Abban a pillanatban, ahogy felébredek, pozitív gondolatokkal indítom a napomat. Kényelmesen elfészkelem magam az ágyamban, és megköszönöm neki a csodálatos éjszakai pihenést.
Aztán ilyeneket mondok magamnak:

 

 

Ez egy jó nap lesz. Ez egy igazán jó nap lesz.

 

Ezt követően felülök, kimegyek a fürdőszobába, és megköszönöm a testemnek, amiért jól működik. Szánok némi idõt a nyújtózkodásra. Készítek egy csésze teát, amivel visszabújok az ágyba, és tartok egy kis spirituális vizsgálatot. Kinyújtóztatom a testemet, majd az elmémet.

Reggeli rituálé

Kezdd a napodat olyan rituáléval, ami jó érzéssel tölt el. Rendkívül fontos, hogy mondj magadnak valami pozitívat rögtön az elején, például azt, hogy az Élet szeret engem. Ezt követõen fogyassz valami finomat reggelire – ami jó érzéssel tölt el és a testednek is jó. Kényeztesd a testedet egy finom reggelivel, az elmédet pedig kellemes, megnyugtató gondolatokkal.

Sokat segíthet, ha leírod, hogy néz ki számodra egy tipikus reggel, mivel kiderülhet belőle, miben kellene változtatnod. Gondolkodj el a berögzült szokásaidon, vagy  írásban vezesd végig a tevékenységeidet és érzéseidet. Naplódba írj arról, ideális esetben mit szeretnél csinálni és érezni egy nap kezdetén.

 

Mindig örömmel és hálával hagyom el a házamat. Tudom, hogy az Élet vigyáz rám, bárhová megyek is.

 

Folytassuk a megkezdett napunkat!

Amikor kilépünk az otthonunkból, az kiváló alkalom annak megtervezésére, amit aznap szeretnénk elérni ahelyett, hogy a véletlenre hagynánk mindent.

Amikor elhagyod az otthonodat, izgalommal és lelkesedéssel, vagy aggodalommal és szorongva vágsz neki a napnak? Válaszolj a következő kérdésekre egy tipikus napod alapján, vagy a tényleges tevékenységeid és érzéseid lekövetésével. Ezután jegyezd le a válaszaidat!

Mit gondolsz vagy mondasz, amikor kinyitod az ajtót, hogy kilépj rajta?
Mit mondasz, amikor becsukod az ajtót?
Mire gondolsz, amikor nekivágsz az útnak?
Amikor elhagyom az otthonomat, hálás vagyok azért, mert….

Számtalan lehetőség van arra, hogy jó gondolatokkal töltsd meg az elmédet a nap folyamán. Ráadásul annyira egyszerû! Ahogy telik a nap, mosolyogj és mondj magadnak ilyeneket:

 

Szeretem az életemet. Szeretem ezt a napot.
Az Élet szeret engem.
Szeretem, amikor süt a nap. Csodálatos érezni a szeretetet a szívemben. Minden, amit csinálok, örömöt okoz számomra.

 

Ezek a gondolatok teljesen új élményt fognak teremteni számodra.

Mindig van idõ egy megerősítésre. Nekem még a vécémmel szemben a falon is van egy megerősítő felirat, amely így szól: Mindenkit megáldok és boldoggá teszek a világomban, és a világomban mindenki megáld és boldogít engem. Ez már nagyon régen ott van a falon, és nagyban hozzájárul az én hálás életszemléletemhez.

Az autóvezetés egy másik példa arra, hogyan változtathatsz azon, ahogy kezded a napodat. Először is, az autód legyen a barátod. Beszélj hozzá szépen. Én gyakran a következőt mondom: „Szia, drágám, hogy vagy? Olyan jó, hogy látlak. Most együtt egy kellemes kis utat teszünk meg az irodáig.” Nevet is adhatsz az autódnak – az enyémnek van.
Amikor kilépek az otthonomból, megerősítem a következőt: Ügyes autóvezetőkkel vagyok körülvéve, és szeretetet küldök minden autóba magam körül. Mindig szeretem azt érezni, hogy szeretet van mindenütt az utakon. Ha gyalog mész, biciklivel, tömegközlekedési eszközzel vagy a személyszállítás bármilyen más eszközét használod is, ne felejts el megáldani és a háládat kifejezni mindenkinek, aki mellett elhaladsz.

Van valami ötleted, milyen további módokon iktathatnád be az életedbe a hálát? Írd le ide ezeket!

 

 

Az esti órákban

Általában mi történik, ahogy közelítesz a napod vége felé? Talán ez a munkanap, tanítási nap vagy más átmeneti idõszak vége. Mit érzel, amikor a párod, a lakótársad vagy valaki más belép az ajtón? Emlékszem arra, amikor némi idõt töltöttem egy barátnőmmel, aki mindig a legfrissebb katasztrófákról szóló hírekkel fogadta a férjét – és miközben néztem õt, arra gondoltam: „Miért teszed ezt?” Amikor férjhez mentem, gondosan ügyeltem rá, hogy amikor a férjem este belépett az ajtón, egy öleléssel, csókkal és kedvesen fogadjam. A barátnőm ehelyett a rossz híreket zúdította a férjére – nem szállították el a szemetet, vagy a gyerekek egyszerûen megőrjítik. Nos, ezek a hírek igazán várhattak volna nyolcvan másodpercet, és elég lett volna megosztani őket csak a „Szia, drágám, szeretlek. Milyen volt a napod?” után.

Válaszolj a következő kérdésekre egy tipikus napod alapján, vagy a tényleges tevékenységeid és érzéseid lekövetésével. Ezután jegyezd le a válaszaidat!

Örömmel tekintesz az otthoni estéid elébe? Miért vagy miért nem?
Mire gondolsz, amikor vacsorát készítesz, vagy ételt rendelsz?
A vacsora örömteli esemény, vagy olyasvalami, ami frusztrál és bosszússá tesz? Kiegyezel a lehető legrosszabbal – gyors és feldolgozott ételek –, vagy egészséges, tápláló ételt fogyasztasz?
Mit mondasz magadnak, miközben vacsora után rendet teszel?
Magaddal viszed a napi feszültséget a szabadidődbe, vagy képes vagy leereszteni?
A nap végén hálás vagyok azért, mert ….

Este tele vagyok hálával. Köszönetet mondok a készülékeimnek, az ételemnek és italomnak, és a képességemnek, amiért finom vacsorát tudok készíteni. Ez olyan jó érzés!

Ahogy a vége felé közeledik a napod, próbáld meg az elmédet hálás gondolatokkal megölteni, amilyenek a következők:

Jó estét, ház, hazaértem.
Olyan boldog vagyok, hogy itt lehetek. Szeretlek.
Töltsünk együtt egy kellemes estét. Alig várom, hogy láthassam a családomat. Csodás időt fogunk ma este együtt tölteni. A gyerekek gyorsan végeznek a házi feladattal.
 A vacsora mintha önmagát készítené el.

Eszedbe jut valami más módja, amivel beépíthetnéd a hálát az estédbe? Írd le ide!

Te mit csinálsz, amikor eljön a lefekvés ideje? Rájöttem, hogy az alvás előtti hírek olvasása vagy nézése átviszi a negativitást az álmaim világába. Nagyon nem értek egyet azokkal az emberekkel, akik az ágyban fekve olvassák vagy nézik a híreket! Engem nem érdekelnek a hírek. Nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy mit osztunk meg a tudatunkkal elalvás előtt. Erre vonatkozóan nagyon szigorú vagyok.
Olyasvalamit szeretek olvasni, ami megérinti a szívemet, inspirál, vagy amit tanulságosnak találok. Nálam a könyvek olvasása mindennel szemben elsőbbséget élvez. Amúgy sem tévézek sokat. Néha meditációs CD-t hallgatok lefekvés előtt, és elõfordul, hogy közben el is alszom. Általában mondok egy áldást – egy köszönömöt a mögöttem álló napért és mindazért, amit elértem. Ezt követõen üdvözlöm az ágyamat, és felkészülök az alvásra.
Miközben behunyom a szemem, néhányszor mély levegőt veszek. Ezután a belégzéskor azt mondom: „Az Élet”, a kilégzéskor pedig azt, hogy szeret engem. Ezt többször is megismétlem, miközben lassan elalszom. Próbáld ki te is, és meglátod, mennyire megváltoztatja az általános gondolkodásmódodat.

 

Az Élet szeret engem. Az Élet szeret engem.
Az Élet szeret engem.

 

A reggelihez hasonlóan itt azt írd le, milyen egy tipikus éjszakád. Ily módon talán jobban átlátod, melyek azok a dolgok, amelyeken változtatnod kellene. Gondolkodj el azon, hogy általában hogyan töltöd az estéidet, vagy jegyezd le a tevékenységeidet és az érzéseidet. Ezután a következő oldalon írd le, hogy ideális esetben mit szeretnél csinálni és érezni a nap végén: Az ideális napi időbeosztásom.

Nézd át az elõzõ néhány oldalt, amelyekre azt jegyezted le, milyen a tipikus idõbeosztásod, hogyan érzed magad tõle, és mit szeretnél helyette csinálni és érezni.
Ezt követõen írd le ide az új napi idõbeosztásodat, amelybe beleszövöd az önmagad szeretete és a hála szálait is!

Próbáld meg egy hétig betartani az új idõbeosztást, majd írd le ide az erre vonatkozó észrevételeidet.
Minden egyes nap hálát adok. Mindenhez, mindig hálával viszonyulok!

Forrás: A hála ajándéka

 

Ajánlott könyvek:

.
A HÁLA
AJÁNDÉKA

A siker alapelvei könyv

.
ÉLD
AZ ÉLETED

MEDITÁCIÓK ÉS POZITÍV MEGERŐSÍTÉSEK MINDEN NAPRA