A „tizenharmadik” tantétel, a hatodik érzék néven is ismert. Ezen keresztül a Végtelen Intelligencia önként kommunikálhat anélkül, hogy azt az ember megkövetelné tőle.

Ez az elv a filozófia csúcsa. csakis a tizenkét tantétel elsajátítása után lehet kitanulni, megérteni és alkalmazni.

A hatodik érzék az a része tudatalattinknak, melyre Kreatív Képzelőerőként is hivatkoznak. Ugyanakkor Vevőkészülékként is utalnak rá, mivel rajta keresztül jutnak eszünkbe ötleteink, terveink és gondolataink. Ezeket a „bevillanásokat” nevezzük olykor „megérzéseknek” vagy „sugallatoknak”.

A hatodik érzék túllép a magyarázatokon. Nem lehet körülírni olyannak, aki nem sajátította el ezen filozófia többi tételét, mivel annak az embernek nincs a hatodik érzékkel összehasonlítható tudása és tapasztalata. Csak belülről kiinduló, tudatfejlesztő meditáción keresztül érthetjük meg a hatodik érzéket. Feltehetőleg a hatodik érzéken keresztül lép kapcsolatba a véges emberi tudat és a Végtelen Intelligencia, ennélfogva keverednek benne a mentális és a spirituális vonások. Úgy tartják, hogy ez az összeköttetési pont az emberi elme és az Egyetemes Elme között.

 

 

Miután magadévá tetted a könyvben leírt elveket, felkészülsz arra, hogy igazságként fogadd el a kijelentést, amely máskülönben hihetetlennek hangzana számodra, mégpedig, hogy a hatodik érzék segítségével időben figyelmeztetést kapsz a közelgő veszélyekről, annak érdekében, hogy elkerülhesd őket, és tudomást szerzel a lehetőségekről azért, hogy megragadhasd őket.

A hatodik érzék fejlesztésével a kérésedre segítségedre siet egy „őrangyal”, aki bármikor kinyitja neked a Bölcsesség Templomának ajtaját.

A szerző nem hívője vagy pártolója a „csodáknak”, annál az egyszerű oknál fogva, hogy eleget tud a Természetről ahhoz, hogy belássa, hogy az sosem tér el megingathatatlan törvényeitől. Néhány törvény olyannyira megmagyarázhatatlan, hogy úgy tűnhet, mintha „csoda” történne. A hatodik érzék került a legközelebb ahhoz, amit én csodának neveznék, s azért is tűnik annak, mert nem tudom megmagyarázni a metódust, amely szerint az elv működik.

Van azonban valami, amit a szerző kétségkívül tud – létezik egy erő, egy Első Ok vagy Értelem, ami átjár minden atomot és felölel minden emberileg érzékelhető energiaegységet – és hogy ez a Végtelen Intelligencia alakítja tölgyfává a makkot, miatta zuhog le a vízesés a gravitáció hatására, követi az éjszaka a nappalt és tél a nyarat, és tartják fent mind saját helyüket és kapcsolatukat egymással. Ez az Értelem a filozófia elvei révén segíthet vágyaink szilárd, kézzelfogható formába való átalakításának megkezdésében. Az író úgy került ezen tudás birtokába, hogy kísérletezett vele, és megtapasztalta.

A hatodik érzék nem olyasmi, amit tetszés szerint felveszünk majd levetünk. A spirituális erők, melyekkel a hatodik érzék szoros kapcsolatban áll, csakis éveken át tartó meditációval, önvizsgálattal és komoly elmélyedéssel érik meg és válik használhatóvá.

 

A cél az a fajta tudás, ami a megértéshez vezet – önmagunk, mások és a Természet törvényeinek megértéséhez, valamint a boldogság felismeréséhez és tudatosításához.

 

Forrás: www.naphill.org

 

Ajánlott könyvek:

.
Siker

A siker alapelvei könyv

A TELJES GONDOLKODJ
ÉS GAZDAGODJ

ADD EL
MAGAD – ebook