El kell mondanom Önöknek, hogy az összes könyvem és előadásom fő célja – beleértve a Teljes gondolkodj és gazdagodj című könyvemet is – nem feltétlenül az, hogy olyan ismereteket adjak át, amivel az emberek még nem rendelkeznek. Sokkal inkább az, hogy arra inspiráljam őket, hogy használják a saját eszüket. Mindazt, amivel már rendelkeznek, mindent, amit már tudnak jobban tudjanak hasznosítani. Ennek a mai előadásnak is ez a célja.

A Kozmikus erő a világegyetem egyik törvénye, amibe az összes többi természeti törvény belesimul és része lesz. Azt is mondhatnánk, hogy az összes természeti törvényt ez irányítja. Van három faktor, amelyek mindegyike meglehetősen fontos szerepet játszik.

Ezek a következők.

  • Először is – ahogy arra már rengetegszer felhívtam a figyelmet –, a természet minden személyt megajándékozott az emberiség számára elérhető legértékesebb kinccsel, valami olyasmivel, ami semmilyen más élő teremténynek nem adatott meg. Ez a bónusz nem kevesebb és nem több, mint az, hogy képesek vagyunk irányítani a saját elménket.
  • Másodszor, a természet megadta az embernek az eszközt is, amivel ezt a nagy privilégiumot – hogy képes használni az elméjét – összerendezheti, és bármilyen neki tetsző célra fordíthatja. Ez az eszköz nem más, mint a Kozmikus erő törvénye.
  • A harmadik faktor az, hogy kell egy technika, terv vagy metódus ahhoz, hogy ezt a törvényt használhassuk.

 

Ez a törvény megmagyarázza, hogy a szokásaink milyen fontos szerepet töltenek be az életünkben. Érdekes megfigyelni, hogy a hagyományok hogyan alakulnak ki. Nemrégiben olvastam egy rövid írást, amiben ezt találtam: „A bűn oly veszedelmes fajzat, amelyet látnunk kell ahhoz, hogy meggyűlölhessük. Ám, ha túl sokszor kerül a szemünk elé, és ismerőssé válik rút pofája, először eltűrjük, majd megsajnáljuk, végül magunkhoz öleljük.” A rossz szokások így, apránként alakulnak ki. A minap olvastam egy sort, ami a mai leckébe gyönyörűen illeszkedik. A szerzője azt írja, hogy a szokás először csak olyan, mint a pókháló, ami azután olyan erős huzallá válik, amibe az emberek egy életre gúzsba kötik magukat. Milyen érdekes és pontos megfigyelés!

A Kozmikus erőt pontosan itt kell bevetni, jól meghatározott körülményekre irányítva, ha vissza akarják szerezni az irányítást az elméjük felett, és ki akarják teljesíteni a sorsukat, bármi is legyen az. Érdemes alaposan megfigyelni, hogy ez az alapelv milyen szorosan illeszkedik a korábbiakban tárgyalt alapelvekhez, különösen a cél meghatározásához. A legelső dolog, ahol a Kozmikus erőt érdemes alkalmazni, az a cél meghatározásával kapcsolatos. Tanácsos a magasztos cél meghatározásával kezdeni az egészet, beszéljenek magukban erről, és a tudatalattijukkal pedig bánjanak úgy, mintha egy Önöktől különálló, másik személy volna.

 

 

A cél meghatározása az a kiindulópont, ahol megtanulhatják a Kozmikus erő törvényét a leginkább kamatoztatni. Alakítsanak ki egy világos képet azokról a dolgokról, amelyeket el akarnak érni az életben, arról, hogy milyen emberré szeretnének válni, arról, hogy hová szeretnének eljutni, majd idézzék fel napjában százszor is, hogy a Kozmikus erőnek legyen lehetősége felcsípnie és automatikusan szokássá alakítania a képet. Tudatára fognak ébredni, hogy ha ezt megteszik, akkor gyakorlatilag minden dolog és körülmény, amivel szembesülnek, közelebb fogja vinni Önöket a kitűzött céljukhoz, akármi is legyen az.

A másik dolog, amire a Kozmikus erő hatalmát érdemes felhasználni, az az egészségtudat szokásának stabil kialakítása. Az egészségtudat nem azáltal alakul ki, hogy csupán egészségesek szeretnének lenni – mindenki szeretne az lenni. Nem, ez egyáltalán nem igaz. Vannak, akik élvezik, ha gyenge az egészségük, van is rájuk egy fölényes szó: ők a hipochonderek. De általánosságban rajtuk kívül a legtöbb ember szeretne egészséges fizikumnak örvendeni, ám attól tartok, hogy nélkülözik a megfelelő tudást ennek eléréséhez.

Ha jó egészséget szeretnének, akkor el kell kezdeniük ennek mentén gondolkodni. Ne képzeljék azt, mint a hipochonderek, hogy betegségektől szenvednek. Ezen kell dolgozni. Éjjel-nappal ez járjon az eszükben. Jómagam egyetlen éjszaka sem fekszem le anélkül, hogy az ágyam szélén ülve ne mondanék köszönetet a jó egészség hercegének azért, hogy ilyen jó állapotban tart. Ha egészen véletlenül fejfájással ébrednék, ami egyébként fölöttébb ritkán fordul elő, azonnal megkeresem, hogy mi lehet az oka, és egyből a jó egészség hercegéhez fordulok, és megkérem, hogy tegyen valamit az ügy érdekében. Eddig még sohasem hagyott cserben.

 

 

A Kozmikus erő következő gyakorlati alkalmazása a pozitív mentális attitűd kialakítása és fenntartása. Hölgyeim és uraim, attól nem alakul ki a pozitív hozzáállás, ha engedjük, hogy az élet minden körülménye ránk telepedjen, függetlenül attól, hogy akarjuk-e vagy sem. Gyakran hallom, hogy valaki azt mondja, hogy találkozott valakivel, és az illető nagyon felbosszantotta. Nos, engem senki sem zaklathat fel, hacsak nem akarok mérges lenni. Van egy kidolgozott rendszerem arra, hogyan tartsam az elmémet pozitív állapotban, hogyan zárjam ki azokat a dolgokat, amelyek felbosszantják vagy felidegesítik az embereket. Nem reflektálok ezekre. Reagálok, de úgy, mintha meg sem történtek volna. Nem engedem, hogy összetörjék a pozitív mentális attitűd fenntartására kialakított rendszeremet.

Talán érdeklődésre tarthat számot, hogy kifejezetten ennek az alapelvnek köszönhető, hogy az elmúlt tizennégy év során, mióta felfedeztem és elkezdtem használni a Kozmikus erő törvényét, olyan helyzetbe kerültem az életemben, hogy rendelkezésemre áll az égvilágon minden. Amit csak akarok, amire szükségem van, amit hasznosíthatok, beleértve a lelkibékét, a jó fizikai egészséget, hozzátéve azt, hogy a könyveim és az előadásaim által szolgálom az emberiséget. Ezt megelőzően, hiába tudtam a siker tudományáról ugyanannyit, mint most, mégsem találtam a lelki békét, mégsem örvendtem jó egészségnek; nem állt rendelkezésemre egy csomó minden, mert nem jöttem rá, hogy hogyan alakítsam ki és tartsam fenn minden körülmények között a pozitív mentális attitűdöt.

Talán észrevették, hogy ezekben az előadásokban gyakran utalok folyókra. Talán ezeket a hivatkozásokat pont a gyönyörű Salt River inspirálta, amelynek három ága a Mississippibe torkollik, és a gyönyörű középső ága pont Paris városán át folyik. Lustán kanyarog és eközben termékennyé teszi a földeket, és kiváló helyszíneket kínál a pecázásra és a felüdülésre. Paris lakói jól teszik, ha élnek a folyó nyújtotta élvezetekkel, ám bölcsebben teszik, ha nem követik a példát. Ha Paris városa virágozni akar, akkor a polgárai egyenesen előre kell hogy törekedjenek, megtervezetten a meghatározott cél irányába, a szokás hatalma által röpítve arrafelé, amerre csak óhajtják. Kívánom ezt mindekinek!

Forrás: www.naphill.org

 

Ajánlott könyvek:

.
Siker

A siker alapelvei könyv

A TELJES GONDOLKODJ
ÉS GAZDAGODJ

ADD EL
MAGAD