Roxie Nafousi a Manifesztáció – Merülj mélyebbre című könyvében kínált praktikus gyakorlataival a manifesztációhoz vezető 7 lépés részletekbe menő ismertetése során  hatékony, gyakorlatias eszközöket kínál, amelyek elősegítik a manifesztációs gyakorlatok átfogóbb megértését és megismerését.

Sokan mondták nekem, hogy a Manifesztáció legnagyobb tanulsága az a felismerés volt, hogy nem elég csak vizualizálni azt, amit be akarsz vonzani az életedbe; a manifesztációhoz valóban szükség van a munkára, az erőfeszítésre és a proaktivitásra. Nincs semmi, amivel a kemény munka, elkötelezettség és kitartás helyettesíthető lenne.

A viselkedésed irányítása azt jelenti, hogy állandó párbeszédben állsz az Univerzummal. Folyamatosan azt mutatod – mindennel, amit teszel –, hogy mennyire tartod érdemesnek magad a bőség fogadására.

 

Az, ahogyan önmagadhoz viszonyulsz, a határok, amelyeket felállítasz, a tisztelet, amellyel a testeddel bánsz, a kapcsolatok,
amelyekbe energiát fektetsz, az, ahogyan az idődet töltöd, a szokások, amelyek mellett elkötelezed magad, mind számítanak.

 

 • A viselkedésed irányítása azt jelenti, hogy tettekkel megmutatod az Univerzumnak, szerinted mi az, amire méltó vagy, ugyanis a viselkedésed az önértékelésed közvetlen tükörképe.
 • A manifesztáció nem egy passzív tevékenység; proaktívan kell bevonzanod a vágyott dolgokat az életedbe.
 • Addig színlelj, amíg végül azzá nem válsz, és viselkedj úgy, ahogyan a jövőbeli éned viselkedne.
 • A komfortzónádból való kilépés elkerülhetetlen a manifesztációhoz.
 • A varázslat a komfortzónádon kívül történik.
 • A viselkedésedet hangold össze az autentikus éneddel, mert a hitelesség mágneses erővel bír.
 • Vezess be olyan egészséges szokásokat, amelyek segítenek az önszeretetedet ápolni és megtestesíteni azt a személyt, akivé válni szeretnél.

 

 

Manifesztációs utunk során meg kell kérdeznünk magunktól: Hogyan tudok változtatni magamon és a viselkedésemen, hogy azzal változtassak a valóságomon? Fontos tisztában lenni azzal, hogy a változtatásoknak nem kell drámainak lenniük ahhoz, hogy az átalakulás erőteljes katalizátorai legyenek. Ellenkezőleg, gyakran az apró, finom módosítások eredményezik – ha következetesen kitartunk mellettük – a tartós és jelentős változásokat.

Íme néhány gyakorlat, amely segíthet tisztázni, hogyan irányíthatod a viselkedésedet, és milyen változtatásokat tehetsz, amelyekkel felszabadíthatod önmagad legerőteljesebb változatát.

 

 

FELADAT

A legfontosabb kérdés, amit fel kell tenned magadnak, amikor belevágsz a manifesztációs folyamatba, hogy Kivé akarok válni? Ezen gondolkodj el, mielőtt válaszolsz a következő kérdésekre:

Kezdd azzal, hogy vizualizálod azt a személyt, aki lenni akarsz öt év múlva. Ehhez a gyakorlathoz nem azokra a dolgokra kell gondolnod, amiket szeretnél megkapni, vagy konkrét célokra, amiket szeretnél elérni; csak azt szeretném, ha arra gondolnál, hogy az akkori változatod hogyan érez, gondolkodik, viselkedik, cselekszik és reagál az őt körülvevő világra.

Ezekre a kérdésekre a legerőteljesebb jövőbeli éned szemszögéből válaszolj, ezért minden választ úgy kezdj, hogy „ …vagyok / Ezt és ezt teszem”.

 

 1. Hogyan érzel magaddal kapcsolatban? Mit szeretsz a legjobban abban az emberben, akivé váltál? Mennyire beszélsz magadhoz szeretettel?
 2. Mit teszel, hogy vigyázz a testedre és a lelkedre? Hogyan néz ki a napirended, és milyen egészséges szokásokat követsz naponta?
 3. Hogyan érzed magad az életed fontos kapcsolataiban? Hogyan adsz hangot az igényeidnek ezekben a kapcsolatokban, és hogyan reagálsz más emberek igényeire?
 4. Melyek azok a határok, amelyeket te állítottál fel, és amelyeket betartasz? Például milyen fajta viselkedést nem fogadsz el másoktól, vagy milyen határokat állítasz fel a munka / magánélet egyensúlyának betartása érdekében?
 5. Milyen a megjelenésed a munkahelyeden? Milyen jellemvonások és viselkedésformák segítenek abban, hogy a karriered szempontjából a legjobbat hozd ki magadból?
 6. Hogyan kezeled a kihívásokat / akadályokat és a stresszt? Vannak konkrét technikák, amelyeket alkalmazol?
 7. Hogyan érzed magad, és hogyan viselkedsz társas helyzetekben? Mennyire mutatod magad magabiztosnak a világ előtt?
 8. Mennyire találod könnyűnek kimondani, mit érzel / mit akarsz, és nemet mondani olyan dolgokra, amelyek már nem szolgálják a javadat?
 9. Melyek azok a viselkedési formák/minták/szokások, amelyekről lemondtál, mert felismerted, hogy többé nem szolgálják a legmagasabb rendű énedet?
 10. Mennyi időt szánsz pihenésre/játékra/kalandra?

 

Miután átnézted a válaszokat, szeretném, ha elgondolkodnál azon, hogy jelenleg hol tartasz. Ezek közül a dolgok közül hányat nem gyakorolsz még? És ezután kérdezd meg magadtól, miért nem? Miért nem teszed azokat a dolgokat, amelyekről tudod, hogy megerősítő hatással lennének rád? Talán félelemből? Vagy azért, mert megrekedtél egy menetrendben, és ugyanazt csinálod, amit mindig is csináltál? Azok a dolgok, amelyeket leírtál, mind olyanok, amiket már most elkezdhetsz megvalósítani. A Manifesztációban beszéltem az „addig színlelj, amíg azzá nem válsz” koncepcióról – és pontosan ezt kell tenned itt is. Lépj be a jövőbeli éned szerepébe, kezdd el megtestesíteni őt ebben a pillanatban, amíg végül ő nem leszel.

 

 

Harmincnapos rituálé a viselkedésed irányításához

Minden, amit teszünk, attól a perctől kezdve, hogy felébredünk, egészen addig, amíg este lefekszünk aludni, az önértékelésünket tükrözi, és ezért közvetlen hatással van arra, hogy mit manifesztálunk az életünkbe. Ez azt jelenti, hogy amit nap mint nap teszünk, erősen befolyásolja a jövőnket.

Íme egy lista harminc dologról, amit nap mint nap megtehetsz, hogy a viselkedésedet összehangold a legmagasabb szintű éneddel, és lendületet adj a manifesztációs utazásodnak. Minden napra válassz ki néhányat közülük, és teljesítsd őket.

 

1. Igyál elég vizet

2. Ágyazz be

3. Vedd be a vitaminjaidat

4. Fogyassz tápláló ételeket

5. Mozogj

6. Aludj eleget

7. Nézz meg valamit, ami megnevettet

8. Takarítsd ki vagy lomtalanítsd a lakóhelyedet

9. Nézd meg a naplementét

10. Hívd fel a legjobb barátodat/barátnődet

11. Tegyél valami jót mással

12. Írj le öt dolgot, amit szeretsz magadban

13. Mondj hálát valamiért

14. Vegyél gyertyafényes fürdőt

15. Pihenj, amikor szükségét érzed

16. Mondj nemet olyan dolgokra, amiket nem akarsz megtenni

17. Tervezd meg az utazásaidat

18. Fejezd ki a háládat vagy szeretetedet valaki iránt

19. Játssz

20. Hallgass olyan zenét, amitől jól érzed magad

21. Merülj el egy jó könyvben

22. Gondolkodj el azon, milyen messzire sikerült eljutnod

23. Meditálj

24. Tegyél meg valamit, amit sokáig halogattál

25. Írj naplót

26. Jógázz vagy végezz testnyújtást

27. Táncolj

28. Ismételgess egy mantrát

29. Tűzz ki napi / heti / havi célokat magadnak

30. Beszélj úgy magadhoz, mintha a legjobb barátodhoz beszélnél

 

Forrás: Manifesztáció – Merülj mélyebbre

 

Ajánlott könyvek:

MANIFESZTÁCIÓ –
MERÜLJ MÉLYEBBRE

A siker alapelvei könyv

.
MANIFESZTÁCIÓ

MANIFESZTÁCIÓ GYEREKEKNEK