Nézzük meg, hogy gondolunk a munkánkra. Az állásunk és a munkánk a saját önbecsülésünket és a világ szemében képviselt értékünket tükrözi. Bizonyos szinten a munka pénzért nyújtott időráfordítás és szolgáltatás. Szeretem azt hinni, hogy mindenfajta munka lehetőséget kínál arra, hogy áldásban részesítsük egymást, és segítsük egymás fejlődését.

Fontos a számunkra, hogy milyenfajta munkát végzünk, mert páratlan egyéniségek vagyunk. Szeretnénk érezni, hogy adunk valamit a világnak. Ki kell fejeznünk a tehetségünket, az intelligenciánkat és a kreativitásunkat.

Vannak azonban munkahelyi gondjaink. Lehet, hogy nem jössz ki a főnököddel vagy a kollégáiddal. Talán nem érzed, hogy megbecsülnék vagy elismernék a munkádat. És előfordulhat, hogy folyton elkerül az előléptetés vagy egy-egy vágyott feladat.

Munkaellenőrző lista

Pipáld ki az alábbi felsorolásból azokat a tételeket, amelyek szerinted jellemzőek rád. A fejezet végére érve képes leszel pozitív gondolatokra váltani ezeket a negatív elképzeléseket.

 Utálom az állásomat.

 Sok feszültséget okoz a munkám.

 Senki nem ismer el a munkahelyemen.

 Mindig kilátástalan feladatokat kapok.

 A főnököm rosszul bánik velem.

 Mindenki túl sokat vár tőlem.

 A munkatársaim az idegeimre mennek.

 A munkámban nem tudom kiélni a kreativitásomat.

 Soha nem leszek sikeres.

 Nincs lehetőségem előbbre jutni.

 A fizetésem nem kielégítő.

 

Ne feledd, hogy bármilyen helyzetben találod is magad… a gondolkodásod juttatott oda. A környezeted csak azt tükrözi, amit a saját hited szerint érdemelsz.

A gondolatokon lehet változtatni és ugyanígy a helyzeteken is. A valaha kibírhatatlannak ítélt főnökünk akár a bajnokunkká is válhat. Egy olyan pozíció, amely semmiféle előrejutással nem kecsegtet, új, lehetőségekkel teli karrier felé nyithat utat előtted. A rettenetesen bosszantó munkatársból, ha nem is barát, de olyan személy válhat, akivel nem is olyan nehéz kijönni. Az alacsonynak talált fizetés egy szempillantás alatt megemelkedhet. Csodálatos új állásra találhatunk.

Végtelen számú csatorna nyílhat meg előttünk, ha változtatunk a gondolkodásunkon. Tekintsünk hát nyitottan minden lehetőségre. Tudatosan el kell fogadnunk, hogy bárhol rátalálhatunk a bőségre és a beteljesülésre.

Lehet, hogy a változás elsőre parányinak tűnik; érkezhet például egy új feladat képében, amelyet azért kapsz a főnöködtől, hogy megcsillogtathasd az intelligenciádat és a kreativitásodat. Kiderülhet, hogy ha nem ellenségként nézel egy kollégádra, jelentős változás állhat be a viselkedésében. Bármilyen változás következzen is be, fogadd el és örülj neki. Nem vagy egyedül. Te magad vagy a változás. Az Erő, amely megteremtett, erőt is adott neked ahhoz, hogy te magad alakítsd a saját tapasztalásaidat.

 

„Örömmel fejezem ki a kreativitásomat, amelyért elismerést kapok.”

 

GYAKORLAT: Helyezkedj a középpontodba

Szánj rá egy pillanatot, hogy megtaláld a középpontodat. A jobb kezedet helyezd a gyomrod alsó része fölé. Tekintsd ezt a helyet lényed középpontjának. Lélegezz. Nézz ismét a tükörbe, és mondd magadban: „Készséggel elengedem az igényt, hogy rosszul érezzem magam a munkahelyemen.” Mondd el ugyanezt még kétszer. Minden egyes alkalommal máshogyan mondd. Ezzel a változással kapcsolatos elkötelezettségedet erősítheted.

 

GYAKORLAT: Gondolkodj el a hivatásodon
  1. Ha bármi lehetnél, mi szeretnél lenni?
  2. Ha bármilyen állást megkaphatnál, mit szeretnél csinálni?
  3. Min szeretnél változtatni a jelenlegi munkádban?
  4. Min változtatnál a munkáltatóddal kapcsolatban?
  5. Kellemes környezetben végzed a munkádat?
  6. Kinek kell a legtöbb dolgot megbocsátanod munka közben?

 

Tükörmunka

Ülj le egy tükör elé. Lélegezz mélyeket. Helyezkedj a középpontodba. Most beszélj azokhoz a munkatársaidhoz, akikre a legdühösebb vagy. Mondd el nekik, hogy mérges vagy rájuk, és hogy mennyire megbántottak, megfélemlítettek, vagy megsértették a személyes teredet és a határaidat. Mondj ki mindent – ne tartsd vissza a dolgokat! Mondd el nekik, hogy milyen viselkedést vársz tőlük a jövőben, és bocsásd meg nekik, hogy nem voltak olyanok, amilyennek akartad őket.

Vegyél egy nagy levegőt. Kérd meg őket, hogy tiszteljenek, és viszonzásul ajánld fel nekik a te tiszteletedet. Erősítsd meg, hogy mindannyian harmonikus munkakapcsolatban dolgozhattok.

 

Szeretetáldás

Akármilyen munkahelyen bevethetjük a szeretetáldás hatalmas erejét. Küldd előre, mielőtt te magad beérnél a munkába. Áldj meg szeretettel mindenkit, minden helyet és minden tárgyat. Ha gondod van az egyik kollégáddal, a főnököddel, egy szállítóval vagy akár az épületben beállított hőmérséklettel, áldd meg szeretettel. Erősítsd meg, hogy te és az adott személy vagy helyzet között egyetértés és tökéletes harmónia uralkodik:

Tökéletes harmóniában vagyok a munkahelyemmel, és mindenkivel, aki ott van.

Mindig harmonikus körülmények között dolgozom.

Becsülök és tisztelek mindenkit, és cserébe ők is becsülnek és tisztelnek engem.

Szeretettel áldom meg ezt a helyzetet, és tudom, hogy minden érintett számára a lehető legjobban fog megoldódni.

Megáldalak szeretettel, és elengedlek a saját legmagasabb érdekedben.

Megáldom ezt az állást, és elengedem egy olyan személy érdekében, aki szeretni fogja, én pedig szabadon fogadok egy csodálatos új lehetőséget.

Válaszd ki vagy alakítsd át a fenti megerősítések egyikét a saját munkahelyi helyzetedhez, és folyton ismételgesd magadban. Akárhányszor eszedbe jut egy bizonyos személy vagy helyzet, mondd el a megerősítést. Szűntesd meg a negatív energiát az elmédben. Pusztán gondolkodás útján képes vagy megváltoztatni a tapasztalást.

Vizualizáció

Milyen lenne a tökéletes állás? Szánj rá egy percet, hogy lásd magad abban a munkában. Képzeld el magad a munkakörnyezetben, lásd a kollégáidat, és érezd át, hogy milyen lenne egy teljességgel kielégítő munkát végezni, és mindeközben jól keresni. Tartsd meg magadnak ezt a képet, és tudd, hogy a tudatodban már beteljesedett.

 

Most ismét felsorolom a fejezet elején található állításokat, az egyes meggyőződésekhez kapcsolódó pozitív megerősítésekkel együtt. Építsd be ezeket a megerősítéseket a szokásos napi rutintevékenységeid közé. Mondd el őket gyakran vezetés közben, a munkahelyeden, miközben a tükörbe nézel, vagy bármikor, ha úgy érzed, hogy a felszínre akarnak törni negatív meggyőződéseid.

Utálom a munkámat. – Élvezem a munkámat, és szeretem a munkatársaimat.

Sok feszültséget okoz a munkám. – Mindig ellazult állapotban dolgozom.

Senki nem ismer el a munkahelyemen. – Mindenki elismeri a munkámat.

Mindig kilátástalan feladatokat kapok. – Minden megtapasztalásban megtalálom a lehetőséget.

A főnököm rosszul bánik velem. – Minden feljebbvalóm szeretettel és tisztelettel bánik velem.

Mindenki túl sokat vár tőlem. – Ügyes vagyok és rátermett, a tökéletes helyen vagyok.

A munkatársaim az idegeimre mennek. – Mindenkiben a legjobbat látom, és mások is így viszonyulnak hozzám.

A munkámban nem tudom kiélni a kreativitásomat. – A gondolataim csodálatos új alkalmat teremtenek.

Soha nem leszek sikeres. – Amihez csak hozzáfogok, azt sikerre viszem.

Nincs lehetőségem előbbre jutni. – Minden pillanatban új kapuk nyílnak előttem.

A fizetésem nem kielégítő. – Nyitott vagyok, és észreveszek minden új bevételi forrást.

„Megengedem magamnak, hogy kielégítsem a kreativitásomat.”

Az Élet szeret téged, és a legjobbat akarja neked. Az Élet azt akarja, hogy helyreálljon a lelki békéd, és hogy belső örömre, magabiztosságra, valamint az önértékelés és önszeretet bőségére lelj. Ideje azonban felébredned, és elkezdened tudatosan úgy alakítani az életedet, hogy az kielégítő legyen, és elősegítse a céljaidat. Képes vagy rá, mindenki képes rá – csak meg kell tanulnod, hogyan.

Forrás: Éld jól az életed MOST!

 

 

Ajánlott könyvek:

Éld jól az életed most!

bízz az életben!

Tükörmeditációk