Valószínűleg sokkolni fog, amit most mondok: csupán egyetlen probléma vár megoldásra a világban. A sok-sok rafinált manifesztáció ellenére ez a probléma mindenki számára ugyanaz.

Ez pedig nem más, mint a felfogással kapcsolatos probléma. Ez az EGYETLEN, amely gyógyításra szorul. Ha a test gyógyulásáért imádkozunk (vagy anyagi gondjaink, párkapcsolati problémáink vagy bármilyen olyan „probléma” megoldásáért, amiről azt hisszük, hogy létezik), azzal csak azt erősítjük magunkban, hogy problémáink vannak.

De nem. Nincs semmiféle probléma. Van viszont téves felfogás és téves hozzáállás.

Ha olvasod a blogomat, akkor tudod, hogy én mindig a sima és könnyed dolgokra helyezem a hangsúlyt. Az örömre és a szórakozásra. Ezeken kívül minden más csak téves hozzáállás, és ezekkel olyan történeteket kreálunk, amelyekkel szórakoztatjuk vagy éppenséggel megrémítjük saját magunkat… A fenébe is… fogalmam sincs, hogy miért ragaszkodunk ehhez a felfogáshoz, és miért pazaroljuk az energiánkat arra, hogy ezeket a bizonyos problémákat megoldjuk. Miért töltünk ennyi időt a problémák beazonosításával, majd miért töltjük az időt a „problémák 7 lépéses megoldásának” megalkotásával és gyakorlásával?

Néhány éve ismerőse lettem a Facebookon egy gyönyörű és bölcs nőnek, akit úgy hívnak, hogy Ley Love. A története nagyban inspirált engem, ezért engedélyt kértem tőle, hogy megoszthassam veletek. Ha még többet szeretnél tudni róla, keresd fel a következő oldalt: https://www.facebook.com/ley.tog/

Én iszom a szavait.

És ahogy ígértem, íme, Ley története:

„Húsz évvel ezelőtt bipoláris zavarral diagnosztizáltak. Nyilvánvaló, hogy ez egy olyan címke, amely az ember egész életére rányomja a bélyegét. A diagnózis felállítása után elhatároztam, hogy utánajárok a dolognak, hogy tisztában legyek a saját állapotommal. Egy halom könyvet elolvastam a témában, rengeteg weboldalt megnéztem, még szóróanyagokat is begyűjtöttem, és felvettem a kapcsolatot más bipoláris zavarban szenvedőkkel. Minden forrásból és mindenkitől tájékozódtam, hogy megértsem az egész lényegét, és megfejtsem, miért vagyok olyan, amilyen. Meg akartam gyógyulni. Azt hittem, ennek ez a legjobb módja.

Ma viszont már úgy látom, hogy ez a rengeteg olvasás, és azok az évek, amelyek során arról próbáltam informálódni, hogy mi ez az egész, nem azt az eredményt hozta, amire számítottam. Tulajdonképpen arra tanított, hogy hogyan legyek bipoláris. Az idő előrehaladtával ugyanis azt vettem észre, hogy egyre több és több tünetet produkálok. Olyan addig nem tapasztalt tüneteket, amelyeket a könyvekben olvastam. Az életem kezdett egyre elviselhetetlenebbé válni. Szorongtam, mély depresszióba zuhantam, pánikrohamok törtek rám, étkezési és testképzavaraim lettek, alacsony volt az önértékelésem, kényszerbetegségeim alakultak ki és agorafóbiám lett (2 éven át még a házamat se hagytam el). Mindez természetesen a kapcsolataimat sem kímélte. Saját magamat tettem tönkre, elzárkóztam az emberektől, gyakorlatilag feladtam az életet. Úgy láttam, semmi reményem a gyógyulásra. Meg akartam halni.

Mindez az ego sztorija volt.

Mióta mostanában A csodák tanítását tanulmányozom, tünetmentes vagyok, szinte egyik említett probléma sem gyötör! Boldog vagyok és egészséges, szeretem az életet, és hálás vagyok mindazért, amit A csodák tanítása (és természetesen Isten) tett értem. Ezért azt szeretném, ha minél több emberrel megismertethetném ezt a csodálatos módszert. Meg szeretném mutatni nekik, hogy mindig van kiút. Még a legsötétebb rémálomból is. Mindig van remény, mert A csodák tanítása bárkivel megtörténhet, és meg is történik. Én vagyok rá az élő példa.

Arra bátorítok hát mindenkit, hogy a módszer tanulmányozása révén cserélje le a rémálmot egy csodálatos álomra. Akkora ereje van, amellyel valóban meg lehet változtatni az életet. Ez a módszer megmentett engem a pokol legmélyebb bugyraitól. Igen, én azt hittem, hogy ott élek. De te is megtapasztalhatod a csodát. Nem kell más hozzá, csak némi hajlandóság. Hajlandóság arra, hogy másként lásd a dolgokat. A többit elvégzi Isten!

Hagyd, hogy a szeretet vezessen utadon!”

„Isten hatalma és dicsősége által minden rossz döntésünk meg nem történtté válik, megszabadítva téged és fivéreidet minden korlátozó gondolattól.”

A csodák tanítása

Keresd a könyvet webáruházunkban

Olvass bele a könyvbe