Fogadd meg Dan Millman világos, praktikus és gyakorlatias tanácsait, hogy végre azt az életet élhesd, amire születtél!

Előfordult már veled, hogy az életed olyan kirakósnak tűnt, amiből mintha hiányozna egy-két elem? 

Érezted már azt, hogy néha a sors mintha leckét adna fel, de még nem tudod, mit tanulhatnál belőle?

Dan Millman, az egykori tornász világbajnok, harcművészet-specialista, tanár és edző reményteljes sportkarrierjét félbevágó motorbaleset után mélyedt el a spirituális tanításokban. Mára előadásaiban és 29 nyelven kiadott, milliók által olvasott könyveiben – melyek közül a Békés harcos címűt 2006-ban meg is filmesítették – tárja fel gondolatait arról, hogyan találhat rá bárki saját spirituális útjára, és élheti azt az életet, amire született.

Életvezetési könyvei gondolkodásra sarkallnak, az egyéni életút és az egyetemes igazságokat kínáló mindenség kapcsolatát vizsgáló, gyakorlatias tanácsai pedig nemcsak az emberi viszonyok, hanem a karrier, az egészségügyi állapot, vagy a szexualitás kérdéskörét is feszegetik – hiszen Dan Millman számára nincsenek tabuk. Derűs és közérthető stílusban, mégis határozottan és éleslátóan ösztönöz önelemzésre, hogy a lelkünk legmélyére vezető ösvény végén rátaláljunk rejtett, belső igazságainkra. Vagy ahogy maga Dan fogalmaz:

“Az elme olyan, mint az ejtőernyő: csak akkor láthatjuk valódi hasznát, ha nyitott!”

Erre születtél, avagy a csúcsra vezető legrövidebb útvonal térképe

Az idén már 25. jubileumát ünneplő sikerkönyv, az Erre születtél bővített kiadása a számmisztika alapjaiba vezeti be az olvasót egy praktikus és közérthető módszerrel. A születési számmal operáló életvezetési-rendszer első látásra akár jóskönyvnek is tűnhet, annyira pontos és konkrét megállapításokkal szolgál. Azonban jóval több ennél – olyannyira, hogy maga a szerző sem javasolja, hogy első szótól az utolsóig kiolvasd. Tekints inkább úgy rá, mintha a csúcsra vezető legrövidebb útvonal térképét tartanád a kezedben! 

Minden lépés az előzőből következik. Ha az életcél-kalkulátorral meghatároztad a születési számodat, a Második részből megtudhatod a leglényegesebb információkat az azt alkotó számjegyek jelentésével kapcsolatban. 

A Harmadik részben megtalálod a lehetséges 45 életút közül azt, amelyiken neked kell végigmenned, hogy elvezessen a valódi önmagadhoz. A Negyedik részben az utadat szegélyező és téged segítő spirituális törvényeket ismerheted meg – érdemes tudnod róluk, hiszen csak így használhatod őket ahhoz, hogy erőfeszítés nélkül törj minél magasabbra. Az Ötödik részben pedig mindez perspektívába kerül: tudd meg, életed kulcsfontosságú szereplőivel hogyan keresztezitek egymás életútját és hogyan tudtok kapcsolódni egymáshoz a legjobban.

Ahogy magad is láthatod, a lineárisan felépülő szerkezet nemcsak a csúcsra vezető térképként, hanem szinte szakkönyvként is funkcionál, hogy kézzelfogható eszközt adjon kezedbe a megérkezéshez. 

Az ősi püthagoraszi tanok mentén haladva

Ezen a kitaposott ösvényen, amelyre Dan hív, már sokan jártak előtted, de a te utadra mégsem lépett még senki más. Így keresztezi egymást az egyetemes és az egyén, ahogy azt az ókor egyik nagy tudósa, Püthagorasz vizsgálta. Bár a mai világban elsősorban matematikusként és a geometria atyjaként tekint rá a tudomány, tanítása ennél jóval szélesebb spektrumra és mélyebb dimenziókra terjedt ki: valódi holisztikus gondolkodó volt, aki szerint minden dolgok lényege visszavezethető a számokra

Püthagorasz az emberi életutat az egyetemes törvények tükrében vizsgálta, megteremtve ezzel a számmisztika alapjait. Dan Millman az ő nyomdokain haladva világít rá Erre születtél című könyvében arra, hogy miután meghatároztuk saját születési számunkat, elgondolkodtató összefüggések sora tárul fel előttünk, amelyek nélkülözhetetlen támpontot nyújtanak a céltudatos élethez. Minden, születésedhez kapcsolódó szám pozitív és negatív megnyilvánulásokat, egészségügyi kockázatokat, karriertanácsokat, valamint sorsod beteljesedésének kulcsfontosságú tényezőit hordozza magában.

Mire hív a belső hangod?

Indulj el te is a saját belső utazásodra, halld meg, mire hív kitartóan a belső hangod, hiszen az élet mindig a megfelelő leckékkel szolgál mindannyiunk számára. Túl kényelmes hozzáállás lenne, ha a világmindenségre és egyéni utunkra úgy tekintenénk, mint véletlenszerű kaotikusságban kavargó események sorozatára. Hidd el, van benne struktúra és rendszer.

Születési számod rendelte életutad megismerése és az ehhez tartozó spirituális törvények figyelembe vétele segíteni fognak abban, hogy az élet problémáira és kihívásaira megoldandó feladatként tekints, amelyeket nem véletlenül kaptál. Ha így teszel, képessé válsz rendületlen kedéllyel és a hála tudatos érzésével fogadni az élet hegy-és hullámvölgyeit. Hiszen, Dan szavaival élve, “ha az élet valóban egy iskola, a születési számunk számjegyei jelzik benne a fő és mellék szakjainkat.”

Ajánlott könyv:

Dan Millman – Erre születtél (25. Jubuleumi kiadás)

Dan Millman – A békés harcos útja

Dan Millman – A békés harcos szent utazása

Dan Millman – Rendkívüli pillanatok

Dan Millman – Élj céltudatosan

Dan Millman – Az élet négy célja