Rhonda Byrne gondolatai a szeretet erejéről. Az élet egyszerű. Csupán kétféle dolog alkotja – pozitív dolgok és negatív dolgok. Életed minden területe, legyen szó egészségről, pénzről, kapcsolatokról, munkáról vagy boldogságról, számodra vagy kedvező, vagy kedvezőtlen. Vagy van pénzed, vagy nincs. Vagy egészséges vagy, vagy nem. Kapcsolataid vagy boldogok, vagy nehézségekkel terheltek. A munkád vagy érdekes és sikeres, vagy kudarcélményektől hemzseg. Vagy kicsattansz a boldogságtól, vagy az esetek nagy részében nem érzed jól magad. Jó éveid vannak, vagy rossz éveid, jó idők járnak rád vagy rosszak, jó napjaid vannak, vagy rosszak.

Ha több a negatív dolog az életedben, mint a pozitív, akkor valami nagyon nincs rendben, te pedig tisztában vagy ezzel. Látod magad körül a boldog és elégedett embereket, akiknek az élete tele van nagyszerű dolgokkal, és valami azt súgja, hogy mindezt te is megérdemled. És igazad van: valóban olyan életet érdemelsz, ami túlcsordul a jótól.

A legtöbb ember, akinek nagyszerű az élete, nem tudja, mit is tett pontosan annak érdekében, hogy így legyen. De mindannyian tettek valamit. Használták az erőt, amely az életben minden jó forrása …

Kivétel nélkül minden ember, akinek nagyszerű az élete, a szeretetet használta, hogy ezt elérje. Az erő, amiből minden jó és pozitív dolog származik, nem más, mint a szeretet!

A szeretet a legrégebbi idők óta a nagy vallások, a nagy gondolkodók, filozófusok, próféták és vezetők központi témája. Csakhogy sokan nem értjük igazán bölcs szavaikat. Jóllehet ezek az emberek a kortársaiknak címezték tanításaikat, egyetlen igazságuk és a világnak szóló üzenetük még ma is ugyanaz:

 

szeress, mert ha szeretsz, a világegyetem leghatalmasabb erejét használod.

 

A szeretet ereje

Az a fajta szeretet, amiről a legnagyobb gondolkodók és világmegváltók beszéltek, nagyon különbözik attól, amit a legtöbb emberszeretetnek nevez. Sokkal több annál, hogy szereted a családodat, a barátaidat vagy a kedvenc tárgyaidat, mert a szeretet nem csupán érzés – a szeretet pozitív erő. A szeretet sosem gyenge, erőtlen vagy puhány. A szeretet maga az élet pozitív ereje! A szeretet az oka minden pozitív és jó dolognak az életben. Nincs több száz különböző pozitív erő az életben, mindössze egyetlen egy létezik.

A természet nagy erői, mint a gravitáció vagy az elektromágnesesség, láthatatlanok, erejük azonban vitathatatlan. Ugyanígy, a szeretet ereje is láthatatlan számunkra, hatalma mégis sokkal nagyobb, mint bármely természeti erőé. Ennek bizonyítékait mindenfelé láthatjuk magunk körül a világban – szeretet nélkül ugyanis nincs élet.

Gondolkozz el egy pillanatra, mi lenne a világból szeretet nélkül. Először is, nem léteznél – szeretet nélkül meg sem születhettél volna, ahogyan nem születhetett volna meg senki a családodból vagy a barátaid közül. Sőt, egyetlen emberi lény sem élne ezen a bolygón. Ha a szeretet ereje kialudna, az egész emberi faj fogyásnak indulna, és végül kihalna.

 

A szeretet olyan elem, ami fizikailag láthatatlan, mégis épp olyan valóságos, mint a levegő vagy a víz. Cselekvő, élő, mozgásban lévő erő… hullámok és áramlatok formájában terjed, akárcsak az óceán.”

Prentice Mulford

(1834–1891)

 

Minden egyes találmány, felfedezés és ember alkotta dolog forrása az emberi szívben lakozó szeretet. Ha nem lett volna a Wright fivérek szeretete, ma nem utazhatnánk repülőn. Ha nem lett volna a sok tudós, feltaláló és felfedező szeretete, ma nem lenne elektromosság, fűtés, világítás, nem vezethetnénk autót és nem telefonálhatnánk, ahogyan más készülékeink és technológiáink sem lennének, amelyek megkönnyítik és kényelmesebbé teszik az életünket. Az építészek és az építőmunkások szeretete nélkül nem lennének otthonaink, épületeink és városaink. Szeretet nélkül nem lennének gyógyszereink, orvosaink és mentőállomásaink, se tanáraink, iskoláink vagy oktatásunk. Nem lennének könyveink, festményeink, zenéink, mert mindezen dolgok a szeretet pozitív ereje által születnek. Most nézz szét magad körül! Egyetlen, ember teremtette dolog sem létezne szeretet nélkül.

 

 

A szeretet a hajtóerő

Minden, ami lenni szeretnél, amit tenni szeretnél vagy el szeretnél érni, a szeretetből táplálkozik. Szeretet nélkül mozdulatlan lennél. Nem lenne pozitív erő, ami arra ösztönözne, hogy reggel felkelj, dolgozz, játssz, táncolj, beszélj, tanulj, zenét hallgass, vagy bármi mást tegyél. Olyan lennél, akár egy kőszobor. A szeretet pozitív ereje inspirál, hogy mozogj, ez tölt el vággyal, hogy legyél, vagy bármit elérj. A szeretet pozitív ereje képes bármilyen jót létrehozni, gyarapítja a jó dolgokat, és megváltoztathat bármilyen negatív dolgot az életedben. Hatalmad van az egészséged, a vagyonod, a karriered, a kapcsolataid és az életed összes területe fölött. Ez a hatalom – a szeretet – pedig benned rejlik!

De ha hatalmad van az életed fölött, ez a hatalom pedig benned rejlik, akkor miért nem csodálatos az életed? Miért nem nagyszerű minden egyes területe? Miért nincs meg mindened, amire vágysz? Miért nem sikerül mindent elérned, amit szeretnél? Miért nem csordul túl a lelked az örömtől minden egyes nap?

A válasz: mert választanod kell. Választanod kell, hogy szeretsz és a pozitív erőt táplálod – vagy nem. És akár tudatosul benned, akár nem, életed minden egyes napján, életed minden egyes pillanatában meghozod ezt a döntést. Kivétel nélkül, minden alkalommal, amikor valami jót tapasztaltál, szerettél és a pozitív erőt tápláltad. És minden alkalommal, amikor olyasmit tapasztaltál, ami nem jó, nem szerettél, az eredmény pedig csupa negatívum lett. A szeretet a forrása minden jó dolognak az életedben, a szeretet hiánya pedig minden negatív dologé, minden fájdalomé és szenvedésé. Tragikus, hogy az emberek manapság mennyire nem ismerik és nem értik a szeretet mindent átható erejét – ahogyan a történelem folyamán soha nem ismerték és nem értették.

 

A szeretet ereje kapcsol össze mindent

 

„Ha majd minden ember szereti egymást a világon, az erősek nem igázzák le a gyengéket, a sokak nem nyomják el a keveseket, a gazdagok nem gúnyolják ki a szegényeket,
a kiváltságosok nem nézik le az egyszerűeket, és a ravaszak nem csapják be a naivakat.”

Mo Ti (Kr. e. 470 k.–391. k.)

kínai filozófus

 

Minden nap egy új lehetőség, hogy szeretetet adj másoknak a jó érzéseid által. Ha boldog vagy, garantáltan pozitivitást és szeretetet adsz annak, akivel kapcsolatba kerülsz. És ha szeretetet adsz valakinek, ez a szeretet visszatér hozzád, méghozzá sokkal nagyszerűbb módon, mint gondolnád.

Mert amikor szeretetet adsz valakinek, és ez a szeretet olyan pozitív hatást gyakorol az illetőre, hogy aztán ő is szeretetet ad valaki másnak, akkor mindegy, hogy hány embert érintett pozitívan a dolog, mindegy, milyen messzire vándorolt a szereteted, az összes szeretet visszatér hozzád. Vagyis nemcsak azt a szeretetet kapod vissza, amit eredetileg te adtál egy embernek, hanem az összes szeretetet, amit a láncreakcióban részt vevők kaptak! Számíthatsz rá, hogy mindez pozitív körülmények, emberek és események képében jelenik majd meg az életedben.

 

 

Másrészt azonban, ha negatív hatást gyakorolsz valakire, és ő továbbadja ezt a negativitást valaki másnak, végül az egész visszatér hozzád. Kedvezőtlen körülmények képében fogod visszakapni, amelyek hatással lesznek a pénzügyeidre, a karrieredre, az egészségedre vagy a kapcsolataidra. Mindent, amit másoknak adsz, önmagadnak adsz.

Amikor lelkesedést, boldogságot és vidámságot érzel, ezek a jó érzések mindenkire hatással vannak, akivel kapcsolatba kerülsz. Elég, ha csak futólag találkozol valakivel a boltban, a buszon, a liftben – ha sikerül változást elérned nála a jó érzéseiddel, akkor ez a röpke alkalom is felfoghatatlan hatást gyakorol a te életedre.

 

„Ne feledd, hogy apró kedvességek nem léteznek. Minden cselekedet hullámokat vet, ennek a hullámzásnak pedig ép ésszel felfoghatatlan a vége.”

Scott Adams

(1957–) képregényszerző

 

A szeretet a megoldás és a válasz minden kapcsolatban. Negatív hozzáállással sosem leszel képes változtatni a viszonyaidon. Ezen a területen is használd a teremtő folyamatot, és adj szeretetet, hogy az visszatérhessen hozzád. Használd az erő kulcsait. Vedd észre a szeretnivaló dolgokat, készíts listát róluk, beszélj róluk, és fordíts hátat annak, amit nem szeretsz. Képzeld el, hogy tökéletesek a kapcsolataid, képzeld el a lehető legmagasabb szinten, és érezd is át teljes szívedből. Ha nehezedre esik, hogy jó érzéseket táplálj egy kapcsolat iránt, keress szeretnivaló dolgokat magad körül, és ne ragadj le a negatív személetnél!

A szeretet mindenre képes! Neked csupán szeretetet kell sugároznod, és az összes rossz szertefoszlik a kapcsolataidban. Valahányszor nehézségekkel találod szemben magad, gondolj a szeretetre! Nem kell tudnod, hogy az adott helyzet hogyan fog megoldódni, és soha nem is tudhatod, de egy biztos: ha képes vagy fenntartani magadban a jó érzéseket, és szeretetet adsz, megoldódik!

Lao Ce, Buddha, Jézus és Mohamed üzenete tiszta és világos: szeress!

Forrás: Az Erő

Ajánlott könyvek:

A LEGNAGYOBB TITOK

A siker alapelvei könyv

A VARÁZSLAT

Az erő