A Titok szerzőjének mélyreható mesterkurzusa bemutatja, hogyan alkalmazzuk a vonzás törvényét az élet három legfontosabb területén: a kapcsolatok, az egészség és a pénz terén. Rhonda Byrne eléd tárja, hogy a pozitív gondolatok és érzések ereje, kombinálva olyan napi gyakorlatokkal, mint a hála és a vizualizáció, miként vezethetnek bárkit álmaik életének a megvalósításához.

Az egész világegyetemet a természet törvényei irányítják. Azért utazhatunk repülőgéppel, mert a repülés összhangban áll a természet törvényeivel. Nem a fizika törvényei változtak meg, hogy az ember képes legyen repülni, mi találtuk meg annak a módját, hogy a természet törvényeit figyelembe véve repülhessünk. Ahogyan a fizika törvényei irányítják a repülést, az elektromosságot és a gravitációt, olyan törvények is léteznek, amik az életünket szabályozzák. Ahhoz, hogy helyrehozzuk és rendbe tegyük a kapcsolatainkat, vagy bevonzzunk egy újat, meg kell értenünk ezt a törvényt, a világegyetem legerőteljesebb törvényét: a vonzás törvényét.

 

Adj a szeretetedből, mert az olyan mágnes, ami a világ összes gazdagságát magához vonzza.

 

A legnagyobbtól a legkisebbig: a vonzás törvénye tartja a helyén az összes csillagot, és formál minden atomot és molekulát. A vonzás tartja egyben tested sejtjeit, a házadat alkotó anyagokat és azokat a bútorokat is, amiken ülsz. Ez tartja az úton az autódat, és a vizet a poharadban. Az embereket is a vonzás ereje húzza egymáshoz. Arra ösztönzi őket, hogy csoportokat, közösségeket és társadalmakat hozzanak létre, melyekben megoszthatják egymással közös érdekeiket. A vonzás ereje húz téged kedvenc helyeidhez és dolgaidhoz, ez az az erő, ami miatt vonzódsz a barátaidhoz és az általad szeretett emberekhez.

De hogyan is működik pontosan a te életedben? A kvantumfizika megmagyarázza, hogy a világegyetemben mindent meghatározott frekvencián rezgő energia alkot, beleértve a gondolataidat. A gondolatok is energiák, mérhetők, és mindegyik meghatározott frekvencián rezeg. Gondolataid magukhoz vonzzák azokat az embereket, körülményeket és eseményeket, amik ugyanazon a frekvencián rezegnek. A hasonló magához vonzza a hasonlót, és a vonzás törvényének köszönhetően azok a dolgok fognak megvalósulni az életedben, amikre a legtöbbet gondolsz. Más szavakkal te teremted az életedet a gondolataidon keresztül. Bármi is történjék az életedben, te vonzottad be az általad teremtett gondolatokkal.

Minél többet gondolsz azokra a dolgokra, amiket szeretsz, annál több olyat kapsz vissza, amit szeretsz. Ha arra gondolsz, amit szeretsz, függetlenül attól, kiről vagy miről van szó, a szeretet visszatér hozzád, és olyan eseményeket vonzol az életedbe, amiket szeretni fogsz. Ha szeretettel gondolsz az újonnan megjelent eseményekre, még több pozitív dolgot fogsz bevonzani az életedbe.

 

 

A vonzás törvényének értelmében az életedben mindent az határoz meg, hogy mit gondolsz. Ez igaz az egészségedre, a munkádra, az anyagi helyzetedre, az életkörülményeidre és valamennyi kapcsolatodra. Bármit is gondolj, azt fogod életre kelteni, ami azt jelenti, hogy mindaz, amit a világban látsz, és tapasztalsz, egy hatás. Az ok pedig maguk a gondolataid.

Ha amiatt aggódsz, hogy egy véletlenszerű gondolat, ami épp csak kipattant a fejedből, megváltoztathatja az életedet, megnyugodhatsz. Egy nap alatt rengeteg gondolat cikázik át a fejedben, és a többségük ártalmatlan, mert nem kapcsolódik hozzá erős érzelem. Gondolataid akkor erősödnek fel, ha erős érzelmek is kötődnek hozzájuk. Erős érzelmek pedig akkor születnek benned, ha azt hiszed, helyes, amit gondolsz!

Érzéseid egy másik célt is szolgálnak: segítenek beazonosítani, milyen gondolatok járnak a fejedben. A jó gondolatok mindig jó érzéseket, míg a rossz gondolatok rossz érzéseket váltanak ki belőled. Ha tudni akarod, pozitív vagy negatív gondolatok járnak-e a fejedben, csak arra kell figyelned, mit érzel. Ahányszor csak jól érzed magadat, biztos lehetsz abban, hogy a gondolataid is jók voltak. Ahányszor nem érzed jól magadat, az annak a jele, hogy negatívan gondolkodtál. Ilyenkor jobban oda kell figyelned arra, mire gondolsz.

Most is a te kezedben van a döntés. Azt akarod hinni, hogy csak a szerencsén múlik minden, és rossz dolgok bármikor történhetnek? Azt akarod hinni, hogy nincs befolyásod a kapcsolataidra, és arra, hogyan bánnak veled az emberek?

Vagy el akarod hinni, és tudod, hogy mindaz, amit megtapasztalsz, a te fejedben dől el? El akarod hinni, hogy csak emberek, események és kapcsolatok jönnek az életedbe a gondolkodásodnak köszönhetően? Te döntesz, és bárhogy is dönts, mindazt, amit gondolsz, meg fogod tapasztalni az életedben.

 

Meg kell értened, hogy senki sem léphet be az életedbe, és befolyásolhat téged negatívan, hacsak nem vagy vele ugyanazon a frekvencián.

 

Az életben minden kapcsolatot okkal élünk át. Meg akarnak tanítani valamire, és előrébb viszik az életedet.

Amikor változást tapasztalunk az életünkben, általában ellenállunk e változással szemben. Pedig nem lenne szabad elfelejtenünk, hogy amikor egy nagy változás történik az életünkben, az mindig azt jelenti, hogy valami jobb jön helyette. A világegyetem nem ismeri a légüres tér fogalmát, ezért amikor valami elmúlik, valami másnak kell jönnie helyette, és el kell foglalnia a helyét. Ha változást tapasztalsz, nyugodj meg, légy bizakodó, és tudd, hogy a változás jó dolog.

Ne félj a változástól, különösen a kapcsolataidban ne. Ne feledd, hogy mindaz, ami velünk történik, végső soron mindannyiunk javát szolgálja. Nem az számít, mi történik, hanem az, mit kezdünk a lehetőséggel, és hogyan tekintünk rá. A világegyetemnek el kell távolítania dolgokat, hogy helyet adjon a jobb és csodálatosabb dolgoknak. Tudatosítsd magadban, hogy ezek a változások azért történnek, mert egy sokkal varázslatosabb lehetőség vár rád! Valami jobb van készülőben.

Ahhoz, hogy álmaid életét élhesd, csodálatos kapcsolataid legyenek és megrendíthetetlen boldogságban legyen részed, itt az ideje, hogy szerelembe ess önmagaddal. Ennek semmi köze az arroganciához vagy a nagyképűséghez. Az önmagaddal szembeni egészséges szeretetről és tiszteletről van szó – úgy, ahogyan vagy. Ha szereted önmagadat, a szeretet mágnesévé válsz, sokkal több szeretetet vonzol a kapcsolataidba, és életed más területein is megkapod azokat a dolgokat, amiket szeretsz. Legyél szerelmes önmagadba, hogy a világ is szerethessen téged.

Na de hogyan eshetsz szerelembe önmagaddal? Ugyanúgy, mint egy másik emberrel, akiben mindent csodálsz! Amikor szerelmes leszel valakibe, csak a szerelmet látod, a szerelmet hallod, a szerelmet beszéled, és egész szíveddel érzed a szerelmet. Legyél szerelmes önmagadba, vedd észre mindazt, ami jó, és csinálj csupa olyan dolgot, amitől jól érzed magadat.

 

 

Bárhol is legyél, és bármit is csinálj, keresd azokat a dolgokat, amiket szeretsz. Gondolj arra, amit szeretsz. Beszélj arról, amit szeretsz. Csináld azt, amit csinálni szeretsz, és csináld szenvedéllyel, amíg a szíved túl nem csordul szeretettel. Amikor szereted azt, amit csinálsz, olyan embereket és kapcsolatokat vonzol magadhoz, akiket és amiket szeretsz. A szenvedélytől lángoló szív a legvonzóbb erő a világegyetem számára.

 

A te jóléted is ott vár rád láthatatlanul. Tedd láthatóvá, és gondolkodj gazdagon!

 

A Titok szerint korlátok nélkül bármit megkaphatsz, bármi lehetsz, és bármit megtehetsz az életben, amit csak akarsz. De van egy bökkenő: jól kell érezned magadat. Ám ha jobban belegondolsz, nem ez az, amire mindig is vágytál? A vonzás törvénye tényleg tökéletes.

Ha már elsajátítottad A Titkot, és bőséggel teli életet vonzottál magadhoz, semmi sem akadályozhat meg abban, hogy visszaadj belőle, és megszépítsd mások életét. A mások iránt érzett együttérzés olyan nagyszerű dolog, hogy nem számít, mit teszel, vagy mennyit adsz, még többet akarsz majd.

Ha visszaadsz, úgy, ahogyan tőled telik – nem számít, hogy sokat vagy keveset -, a boldogság, amit amiatt érzel, hogy segítettél egy másik emberi lénynek, sohasem fog elhagyni. Az ilyenkor tapasztalt öröm és boldogság olyan nagyszerű érzés, hogy az egész élet célját is megkérdőjelezheti benned. Az élet célja tulajdonképpen az öröm, és mit gondolsz, mi adja a legnagyobb örömet az életben? Az, hogy adhatsz!

Adj szeretetet vagy elismerést az embereknek. Adj hálát azért, amid van. Nyújts segítő kezet, küldj egy kedves gesztust, vagy adj egy mosolyt. Add magadból a legjobbat, bárkivel is találkozzál. Amikor őszintén adakozol, a vonzás törvénye válaszol, és életed minden területén kapni fogsz emberek, életkörülmények és események formájában.

De ne feledd! A  világ egyetlen gazdagsága sem ér fel a teremtés legértékesebb ajándékához, a benned rejlő szeretethez.

 

Forrás: A Titok – SZERETET, EGÉSZSÉG, PÉNZ ÉS PÉNZ – Mesterkurzus

 

Ajánlott könyvek:

A TITOK – SZERETET, EGÉSZSÉG ÉS PÉNZ – MESTERKURZUS

A siker alapelvei könyv

.
.
A TITOK

.
.
A varázslat