A tudatalattihoz kapcsolódó alkotói munka lehetőségei rendkívüliek és kimeríthetetlenek. Ámulatba ejtik az embert.

Sosem tudom a kicsinység és az alsóbbrendűség érzése nélkül megközelíteni a tudatalatti körül folyó beszélgetést, talán azért is, mert az emberiség ismeretei a témát illetően olyan szánalmasan korlátozottak. Már maga a tény is, miszerint a tudatalatti elme a közvetítő közeg a gondolkodó elme és a Végtelen Intelligencia között, szinte megbénítja az ember gondolkodását.

Miután elfogadtad valóságként a tudatalatti elme létezését és megértetted a lehetőségeket, melyek abban a szerepében rejlenek, hogy képes vágyakat fizikai és pénzügyi valósággá váltani, felismered a vágyakról szóló fejezetben adott instrukciók valódi jelentőségét is. Megérted, hogy miért buzdítottak arra többször is, hogy tedd egyértelművé vágyaidat és egyszerűsítsd le őket írásban. Megérted azt is, hogy milyen fontos az állhatatosság az utasítások végrehajtásakor.

A tizenhárom tantétel ösztönzésével megkaparintod a lehetőséget, hogy elérd és befolyásold a tudatalatti elmédet. Ne tántorodj el, ha ez nem sikerült első próbálkozásra. Emlékezz, hogy a tudatalattit önszántunkból csak szokásainkon keresztül irányíthatjuk, amint az a hit című fejezetben lévő utasításokban áll. Még nem volt időd tökélyre fejleszteni a hitedet. Légy türelmes. Légy állhatatos.

Sok kijelentés fog megismétlődni itt a hitről és az önszuggesztióról szóló fejezetekből, a te tudatalattid érdekében. Emlékezz, hogy a tudatalattid önállóan működik, nem számít, hogy igyekszel-e befolyásolni vagy sem. Ez értelemszerűen azt sugallja, hogy a félelemről, szegénységről és más negatív dolgokról szóló gondolataink ingerként hatnak a tudatalattinkra, hacsak meg nem tanuljuk kontrollálni ezeket az impulzusokat és szolgálunk egészségesebb táplálékkal számára.

 

 

A tudatalatti nem tétlenkedik! Ha nem veted el a vágyaid magját a tudatalattidban, akkor a hanyagságod szülte gondolatokból fog táplálkozni.  

 

Egyelőre elég annyit megjegyezned, hogy mindennapi életünkben mindenféle gondolati impulzus éri agyunkat a tudtunk nélkül. Ezek közül néhány impulzus negatív, néhány pozitív. Most azzal foglalkozol, hogy kizárd a negatív impulzusok áradatát, és hogy a vágyaid pozitív impulzusain keresztül segítsd befolyásolni a tudatalattidat.

Ha ezt eléred, tiéd lesz a tudatalatti elmét rejtő ajtó kulcsa. Ezenfelül kizárólag te felügyeled, hogy semmiféle nemkívánatos gondolat ne jusson be az ajtón át a tudatalattidig.

Minden, amit az ember alkot, gondolati impulzus formájában születik. Az ember ugyanis nem képes semmi olyat készíteni, mely nem gondolatként fogant meg benne először. A képzelőerő segítségével a gondolati impulzusok tervekké állnak össze. Irányításunk alatt a képzelőerőt felhasználhatjuk olyan tervek és célok megalkotására, melyek aztán sikerekhez vezetnek választott hivatásunkban.

Minden gondolati impulzusnak, mellyel szándékunk, hogy fizikai valósággá váljon, és amelyet szántszándékkal ültettünk tudatalattinkba, először át kell haladnia képzelőerőnkön és keverednie kell hitünkkel.

 

Hitünk és terveink, céljaink vegyítése,
mely a tudatalatti elménk szolgálatára szánunk, csakis a képzeleten keresztül valósítható meg.

 

Ezekből a kijelentésekből közvetlenül megfigyelhetjük, hogy a tudatalatti megköveteli az elvek összehangoltságát és alkalmazását.

Ella Wheeler Wilcox tanúbizonyságát adta, hogy ismeri a tudatalatti erejét, mikor azt írta:

Sosem tudhatod, mit tesz egy gondolat,

Szerelmet vagy gyűlöletet hoz-e neked,

Mert a gondolatok élnek és repülnek,

Sebesebb szárnyakon, mint a gerle.

 

Az univerzum törvényét követik

Minden a saját képére alkot,

És suhannak az úton, hogy visszahozzák azt,

Mi elmédben öltött alakot.

Mrs. Wilcox tudta, hogy a dolgok, amikre gondolunk, befészkelik magukat a tudatalattinkba, ahol egyfajta mágnesként, mintaként vagy modellként szolgálnak a tudatalatti elme számára, ami által az átváltja őket fizikai megfelelőjükbe. A gondolatok valóban élnek, ugyanis minden anyagi dolog gondolati energia formájában születik.

Forrás: www.naphill.org

 

Ajánlott könyvek:

A TELJES GONDOLKODJ
ÉS GAZDAGODJ

SIKERES EMBEREK
KIEMELKEDŐ SZOKÁSAI

A siker alapelvei könyv

TUDAT,
A BELSŐ TEREMTŐ