Gondolkodtál már azon, hogy honnan jönnek a briliáns ötletek?

Talán itt az ideje, hogy tanulj a tudatalattid hatalmáról.

Honnan szerzik a világ legtermékenyebb művészei, üzletemberei, gondolkodói és feltalálói az inspirációt az ötleteikhez, alkotásaikhoz és eredményeikhez?

A neveltetésük az oka? Csak nagyon szerencsések? Kaptak egy olyan ajándékot, amiről a legtöbben csak álmodunk?

Vagy valami más a munkahelyükön?

1937-ben Napoleon Hill, a személyes fejlődés úttörője, kiadta a Gondolkodj és gazdagodj című könyvét, amely hamarosan minden idők egyik legnagyobb hatású kiadványa lett.

A könyv tele van technikákkal és utasításokkal arra vonatkozóan, hogyan alakítsuk ki egy vagyonos személy gondolkodásmódját, és érjünk el olyan sikereket, amikre legmerészebb álmainkban sem gondolnánk.

A tartalma olyan erőteljes, hogy a Gondolkodj és gazdagodj a mai napig egy referenciaérték a többi ilyen jellegű könyv között. Valószínűleg Te is olvastad.

Van egy bizonyos technika a könyvben, ami sokkolta az olvasókat. Ez annyira ellentmondásos volt, hogy még maga Hill is habozott, hogy felfedje-e azt.

A technikát a Láthatatlan tanácsadók vizualizációs gyakorlatnak nevezte.

Hill azt állítja könyvében, hogy ez volt a technikája a készségek, ötletek és inspiráció megszerzésére.

Hogyan lépj be a tudatalattid hatalmába

Ezt kell tenned…

Első lépés:

Mielőtt elaludnál este, hunyd be a szemed, és képzelj el egy csoport embert, ahogy veled ülnek egy tárgyalóasztalnál.

Jegyezd meg, bárkit meghívhatsz a tárgyalóasztalhoz.

Amikor azt mondom bárkit, tényleg bárkit.

Lehet akár a világ másik végén is.

Lehet híresség vagy ismert politikus. Lehet élő vagy holt.

Így nem csak arra van lehetőséged, hogy olyan emberek között ülj, akiket nagyszerűnek tartasz, hanem irányíthatod is a csoportot elnökként. Ezt tette Hill is.

Második lépés:

Legyen egy határozott célja az esti üléseknek.

Hill határozott célja az volt, hogy „újjáépítsem a karakterem, így a képzeletbeli tanácsadóim karaktereinek együttesét képviselném”.

A te határozott célod BÁRMI lehet, amit magadban, vagy a környezetedben meg akarsz változtatni. Mivel ez az egész az elmédben zajlik, csak a képzelőerőd szabhat határt!

tanács

Harmadik lépés:

Kérd fel a tanács tagjait, hogy járuljanak hozzá a megfelelő tudásukkal.

Az ötlet az, hogy elkezdj egy beszélgetést ezekkel az emberekkel bármilyen témáról, amit választasz.

Szóval, ha a vezetést akarod megvitatni, meghívhatod Abraham Lincolnt…

Ha az anyagi sikereket akarod megvitatni, hozhatod Warren Buffetet…

Ha a megvilágosodást keresed, meghívhatod Gandhit…

Ha ötleteket keresel, hogyan növeld az üzleted és hagyj nyomot a világban, menj és hívd Richard Bransont…

És ha tanács kell, hogyan fejleszd az életed és a kapcsolataidat, talán kérdezz egy-két dolgot Oprahtól…

Hill eredetileg azt akarta, hogy a Láthatatlan Tanács egy képzeletbeli feladat legyen. Elképzeled, hogy sikeres emberekkel beszélgetsz és elképzeled, hogy tanácsot adnak neked.

Nem nagy ördöngösség, ugye?

De itt lesz az egész érdekes: néhány alkalommal a Képzeletbeli Tanács-gyakorlat kipróbálása után, Hill megalapozottabbnak, valódibbnak találta, mint amilyennek valaha gondolta volna.

Arról számolt be, hogy egy idő után minden elképzelt karakter saját életre kelt. Például említi, hogy Abraham Lincoln mindig késett, és sohasem mosolygott. Hill egy olyan alkalomra is emlékezett, amikor két tanácsos a tanácsteremben összeveszett egy olyan témával kapcsolatban, amiben Hill tanácstalan volt.

Számos alkalommal a meghívottak olyan tanácsot és információt adtak, amit ő magától nem tudhatott volna soha.

De hogyan volt ez lehetséges?

Ha mindez csak Hill fején belül zajlott, hogyan látott képeket, hallott hangokat és tanult dolgokat, amik a felfogásán kívül estek?

Mi történt? Vajon Hill valóban kommunikált ezekkel az emberekkel egy másik létezési síkon? Vagy csak túl erős volt a fantáziája?

Mielőtt bármilyen következtetést vonnál le, gondold át ezt…

Napoleon Hill nem volt egyedül.

Évszázadok óta a világ legsikeresebb és legbefolyásosabb emberei számoltak be arról, hogy hasonló megmagyarázhatatlan inspirációs villanásokat tapasztaltak.

Csodával határos módon, nem fejfájással ébredt ezekből a szundításokból, hanem több tucat ötlettel és inspirációval a kutatása folytatásához.

Érdekes, hogy Edison a következőket mondta:

„Az ötletek az űrből jönnek. Nehéz elhinni, de igaz. Az ötletek az űrből származnak.”

Aztán ott volt Elias Howe, a varrógép feltalálója. Lehet, hogy nem tudsz erről, de Elias egy álomból kapta az inspirációt a varrógép létrehozására. Így magyarázza meg az álmát:

„Afrikában voltam, és vad kannibálok üldöztek. Elkaptak, és egy hatalmas fazékba raktak. Folyamatosan próbáltam kijutni, de lándzsákkal visszatartottak.”

A lándzsáknak – amiket Howe látott álmában – lyuk volt a hegyükön. Ez a kis információ adta neki az ötletet a varrógép tűjéről.

Walt Disney

Walt Disneynek is volt egy szokatlan módja arra, hogy hatalmas ötleteket teremtsen.

Amikor volt egy ötlete, Disney egy aprólékos, háromlépéses folyamaton futtatta keresztül, hogy az ötlete mindig egyedi, erőteljes és megvalósítható legyen.

Tehát mi volt az első lépés? Megvizsgálta a piaci feltételeket? Tanulmányozta a versenytársakat? Megtervezte a költségvetést?

Nem. Egyszerűen behunyta a szemét és álmodott.

Egy közös van ezekben a sikeres emberekben.

Felfedeztek egy olyan erőt, ami az elméjük határain túlra tud emelkedni, és abból végtelen bölcsességet, inspirációt és sikert tudnak nyerni.

Forrás: Blog.mindvalley.com

Ajánlott könyv: