Réges-régen, egy nagy harcosnak olyan döntést kellett hoznia, ami biztosította a győzelmét a csatatéren. Egy nagy hatalmú ellenséggel készült hadba szállni, akinek a seregében sokkal több ember szolgált, mint az övében. A harcos hajóra szállt a vitézeivel, elhajózott az ellenség földjére, partra szállt a katonákkal és a harci gépezetekkel, majd parancsba adta, hogy gyújtsák fel a hajókat, amelyeken ideérkeztek. Az első csata előtt így szólt az embereihez: „Látjátok, a hajóinkból csupán füst és korom maradt. Ez azt jelenti, hogy csak akkor tudjuk elhagyni ezeket a partokat, ha győzedelmeskedünk. Nincsen választásunk: diadalt aratunk – vagy minket arat le a halál!” Győztek.

Mindenkinek, aki egy vállalkozást sikerre akar vinni, hajlandónak kell lennie, hogy felégesse a hajóit és a visszavonulás minden útját elvágja. Az ember csakis így lehet biztos benne, hogy megmarad a GYŐZNI AKARÁS ÉGETŐ VÁGYÁNAK elmeállapotában, ami a siker elengedhetetlen feltétele.

A nagy chicagói tűzvész másnapján kereskedők egy csoportja állt a State Streeten: a leégett boltjaik füstölgő romjait nézték. Összeültek, hogy megvitassák, hogy megpróbálják-e újraépíteni, ami leégett, vagy inkább hagyják el Chicagót és az ország egy jobb lehetőségeket kínáló szegletében kezdjék újra az egészet. Egy személy kivételével mindannyian arra jutottak, hogy elhagyják a várost.

A kereskedő, aki úgy döntött, hogy marad és újraépít, leégett boltjának a hamvaira mutatott és így szólt: „Uraim, ezen a szent helyen fogom felépíteni a világ legnagyobb üzletét, akárhányszor ég le.”

Ez több mint ötven éve történt. Az üzlet felépült. A mai napig ott áll, az ÉGŐ VÁGY elmeállapotának égbenyúló monumentumaként. Marshall Field ugyanúgy választhatta volna a könnyű utat, mint a többi kereskedőtársa. Amikor a dolgok nehézre fordultak és a jövő is sötétnek tűnt, fogták magukat és kerestek valami más helyet, ahol könnyebb volt az élet.

Jegyezzük meg ezt a különbséget Marshall Field és a többi kereskedő között, mert ez ugyanaz, mint ami Edwin C. Barnest kiemeli az Edison cégében dolgozó ezernyi másik fiatalember tömegéből. Voltaképpen ez az, ami lényegeben minden sikeres embert megkülönböztet azoktól, akik kudarcot vallanak.

Minden ember – aki eléri a pénz szerepének felfogásához szükséges kort – szeretné, hogy legyen pénze. Azonban a puszta kívánság nem teremti meg a gazdagságot. Ha a bőség vágya egy rögeszmévé alakuló elmeállapottal párosul, amit a jólét megteremtésének  tervezése követ, majd ezeket kitartó erőfeszítések valósítják meg, melyekben nincsen helye a kudarcnak, akkor végül elérhető a gazdagság állapota.

 

 

A gazdagságra való VÁGY megvalósítása hat konkrét, gyakorlati lépésből áll. Ezek a következők.

  • Először. Gondold ki, hogy pontosan mennyi pénzre vágysz. Az nem elég, hogy pusztán annyit mondasz, hogy „sok pénzt szeretnék”. Konkrétan határozd meg, hogy mennyit. (A pontos meghatározásnak pszichológiai okai vannak, amit egy későbbi fejezetben taglalunk.)
  • Másodszor. Határozd meg pontosan, hogy mit vagy hajlandó feladni a kívánt pénzért cserébe. (Olyan nem létezik, hogy semmiért kapjunk valamit.)
  • Harmadszor. Jelöld ki a pontos határidőt, hogy mikorra szándékozod a kívánt pénzösszeget megszerezni.
  • Negyedszer. Készíts egy konkrét programot, majd azonnal fogj hozzá a terv (vágy) megvalósításához, függetlenül attól, hogy készen állsz-e vagy sem.
  • Ötödször. Egy világos, tömör mondatban írd le a megszerezni kívánt pénzösszeget, a bevétel megszerzésének határidejét. Írd le, hogy mit vagy hajlandó felajánlani ezért cserébe, és világosan vázold a pénz előteremtésére összeállított tervet is.
  • Hatodszor. A leírt mondatot olvasd fel hangosan naponta kétszer, egyszer lefekvés előtt, és egyszer rögtön felkelés után. MIKÖZBEN OLVASOD, LÁSD MAGAD ELŐTT ÉS ÉREZD, HOGY MÁRIS A BIRTOKODBAN VAN A PÉNZ.

 

Lényeges, hogy a fenti hat lépésben leírt instrukciókat pontosan kövesd. Különösen fontos, hogy a hatodik lépést megértsd és alkalmazd. Ellenvetheted, hogy lehetetlen magad előtt látnod, hogy a birtokodban van az összeg, amíg valóságosan nincsen. Itt jön kapóra az ÉGŐ VÁGY. Ha tényleg annyira VÁGYAKOZOL a pénzre, hogy az rögeszmévé válik, akkor ösztönzöd magad, hogy megszerzed. Az a cél, hogy akard a pénzt, és válj annyira eltökéltté, hogy MEGGYŐZÖD magadat, hogy el is éred.

Forrás: www.naphill.org

 

Ajánlott könyvek:

.
Siker

A siker alapelvei könyv

A TELJES GONDOLKODJ
ÉS GAZDAGODJ

ADD EL
MAGAD