Kicsoda David J. Lieberman és hogyan tud segíteni neked?

VIP coach, tanácsadó, segítő, szakember, szónok. Könyveit eddig 27 nyelvre fordították le, közülük kettő is New York Times bestsellerré vált. Dolgozik az FBI-nak és az USA hadseregének, privát és nyilvános előadásokat, személyre szabott képzéseket tart, jelen van minden közösségi csatornán. Dr. David Lieberman az emberi viselkedés és az emberközi kapcsolatok nemzetközileg elismert szakértője, aki mára megkerülhetetlenné vált a viselkedéskutatás terén. Magyarországon most újra kiadásra kerülnek legnépszerűbb könyvei – ennek kapcsán felidézzük legfontosabb üzeneteit!

 

Pontról-pontra felépített, sallangmentes technikák, kézzelfogható kommunikációs eszközök, elkapott apró, árulkodó jelek. Dr. David J. Lieberman egyszerű, átlátható és logikus módszerében az a jó, hogy mikro- és makroszinten is könnyedén alkalmazható. Az élet bármely területén segít kiugrasztani a nyulat a bokorból. 

 

Szeretnéd kiszimatolni, milyen pozícióban vagy a munkahelyeden? Kíváncsi vagy rá, számíthatsz-e a kollégáidra egy nehéz helyzetben, vagy érdekelne, hogy felültet-e a randipartnered? Sejted, hogy a másik fél titkol valamit, de nem tudod, hogyan bizonyosodj meg róla? 

 

Ha tudni akarod, hogy állnak a dolgok valójában, ideje kezedbe venned az Olvass az emberekben című könyv új kiadását, ami lépésről lépésre felfedi előtted, mit gondolnak vagy éreznek mások az életünket nap mint nap mozgató játszmák közepette. Ahogy nő a tét, úgy leszel majd egyre magabiztosabb, hiszen elég egy pillantás, hogy tudd, mit fog lépni a másik. Hidd el, nagyon nem mindegy, hogy valaki valóban érdeklődik irántad, vagy csak az idődet vesztegeted.

 

Spórolj időt, pénzt, energiát és fájdalmat magadnak, és érd el, hogy az események a te malmodra hajtsák a vizet! Tanuld meg felismerni a blöfföt, a hazugságokat, a háttérben meghúzódó, rejtegetett információkat már néhány reakcióból. Ismerd fel, mekkora különbség van aközött, ha a főnököd azt mondja az új ötletedre: Nekem tetszik! ahelyett: Szép munka! 

 

Feltetted már magadnak ezt a kérdést valakivel kapcsolatban: Rejteget valamit ez az ember? 

 

Ha igen, lehet, hogy eljött az ideje, hogy leszámolj a sötétben tapogatózással, az intuíció mellett ugyanis gyakran szükség van a kézzelfogható bizonyosságra. Ha bármikor úgy érzed, tisztességtelen dolog történik veled, könnyedén a végére járhatsz megérzéseidnek. Erről bővebben a Hazugságvizsgáló című könyvben is olvashatsz. 

 

Kölcsönadtál valamit, de nem tudod, hogyan kérd vissza sértődés nélkül?

 

Akkor a Vegyél rá bárkit bármire című könyvet Dr. Lieberman egyenesen neked szánta. Ha te is gondban vagy a nemet mondással, vagy előfordul, hogy túl gyorsan mondasz igent, lehet, hogy ideje változtatnod. Ha már kölcsönadtál, és nem kapod vissza, egyszerűen, de határozottan kérd – úgy, hogy tudatosítsd a másik félben, mennyire becsületesnek tartod őt. Hass mások önérzetére, de mindig maradj határozott és kedélyes. Ahelyett, hogy erőszakkal próbálod meggyőzni a másikat a saját nézőpontodról, egyszerűbb, ha neki adsz igazat, és emellett megkéred: hallgasson végig téged is. Ugyanezt a módszert vetheted latba, ha azt szeretnéd elérni, hogy valaki nyomban visszahívjon, és még hálás is legyen érte!

Sajátítsd el és vesd be a barátság hatlépcsős tesztjét, aztán vértezd fel magad a manipuláció 7 trükkje ellen, hogy kiderüljön, ki az, akire valóban számíthatsz, és mi különbözteti meg jóakaróidat azoktól, akik csak látszatra azok, és valójában el akarnak gáncsolni – hidd el, mindketten most is épp azon dolgoznak, hogy a bizalmadba férkőzzenek.

 

Dr. Lieberman nem kertel, és neked sincs erre semmi szükséged. Helyette tarts magadnál csőre töltött kommunikációs fegyvereket, amiket bármilyen rázós helyzetben előránthatsz egy pillanat alatt. Miért ne tennéd, ha már a zsebedben lapulnak? David J. Lieberman módszerei ezüsttálcán kínálják magukat, az életből vett példák pedig nemcsak magánéleti vagy szakmai kérdéseket boncolgatnak, hanem kitérnek a rendőrség, vagy a katonaság által használt kommunikációs technikákra is. Ne feledd: bárki lehet nyitott könyv, ha elég jól figyelsz, és van bátorságod hozzá, hogy magad mozgasd a szálakat. 

 

Ajánlott könyvek:
Dr. David J. Lieberman –  VEGYÉL RÁ BÁRKIT BÁRMIRE

Dr. David J. Lieberman – VÁLTOZTASS MEG BÁRKIT

Dr. David J. Lieberman – OLVASS AZ EMBEREKBEN