Ma felfedezheted, hogy az, ahogy a reggeli rutinodat kezded, mindent jobbá tehet.

Azok, akik már ismerik a tükörmunka módszerét, talán azt is tudják, hogyan alkalmazható ez a technika az önbizalom építésére. De tudtad, hogy a tükörgyakorlatokat arra is használhatod, hogy az életed bizonyos területeit rendbe hozd? Ez az igazság. Tükörmunkával át tudod alakítani a napod bármely szakaszát. Hogy megmutassam, hogyan alkalmazhatod a tükörmunkát az életed meghatározott területeire, mi lehetne jobb kiindulópont a reggeli rutinnál?

 

Szeretettel kezdeni a reggeli rutinodat

Tudtad, hogy a reggel első órája kulcsfontosságú? Ahogyan ezt az órát töltöd, az kihat a napod hátralevő részére.
Hogy kezdted a ma reggelt? Amikor felébredtél, milyen szavak hagyták el először a szádat? Talán panaszkodtál? Az járt a fejedben, ami nem működik az életedben?

 

Mit mondasz, amikor először belepillantasz a fürdőszobatükörbe? Mit mondasz, amikor lezuhanyzol? Mit mondasz, amikor felöltözöl? Hogyan mész el munkába?
Csak kiviharzol az ajtón, vagy mondasz előtte valami kedveset? Hogyan szállsz be a kocsidba? Becsapod az ajtót, és morgolódsz, hogy dolgozni kell menni, vagy megáldod a forgalmat utad során?

Túl sok ember kezdi a napját azzal, hogy „A fenébe! Újabb nap, és fel kell kelnem, a pokolba!”. Ha ilyen szörnyen indul a reggel, biztos, hogy nem lesz jó napod – soha. Kizárt. Ha mindent elkövetsz, hogy rémes legyen a reggel, az egész napod pocsék lesz.

 alakitsd-at-a-napod

Hogyan alakítottam ki a reggeli rutinomat?

Van egy apró szokásom, amelyhez évek óta ragaszkodom. Amikor felébredek, egy kicsit mélyebbre bújok a paplan alá, és megköszönöm az ágyamnak az igazán pihentető éjszakai alvást. Ezt egy pár percig csinálom, hogy pozitív gondolatokkal kezdjem a napom. Olyan dolgokat mondok magamnak, mint: „Ez egy jó nap. Ez egy igazán jó nap lesz.”
Azután felkelek, kimegyek a fürdőszobába, és megköszönöm a testemnek, hogy jól működik.

Arra is szánok időt, hogy kinyújtózkodjak. Van egy húzódzkodó rudam a fürdőszobaajtóban, amivel ki tudom nyújtani az egész testemet. Megfogom a rudat, felhúzom a két térdemet a mellkasomig háromszor, aztán csak függeszkedek.

Az a tapasztalatom, hogy a testem reggeli kinyújtóztatása nagyon jó módszer arra, hogy rugalmas és egészséges maradjak. Miután csináltam pár nyújtást, visszabújok az ágyba egy bögre teával. Szeretem az ágyamat. Az ágytámlát direkt olyan szögben szereltettem fel, hogy neki tudjak támaszkodni, ha olvasok vagy írok.

A testem és az elmém kinyújtóztatása az én reggeli rituálém. Ha ezzel megvagyok, jöhet a fölkelés. Arra törekszem, hogy mindig legyen két órám, mielőtt szembenézek a nap hátralevő részével. Szeretem, ha ráérősen tudom csinálni a dolgokat. Megtanultam kényelmesen élni.

Ha elfoglalt szülő vagy, akinek segítenie kell a gyereknek elkészülni az iskolába, vagy ha korán kell beérned a munkahelyedre, akkor is fontos, hogy adj magadnak egy kis időt, hogy a megfelelő módon kezdhesd a napot.

Én inkább korábban kelnék, hogy meglegyen reggel ez a plusz időm. Még ha csak 10-15 percet tudsz is magadra fordítani, az nagyon sokat számít. Ez a te időd, amikor magaddal törődsz.Amikor reggel felkelsz, fontos, hogy legyen egy rituáléd, amely jó érzéssel tölt el, és mindig mondj valami olyat, ami feldob. Indítsd a lehető legjobban a napot.

Nem egyszerre kell végrehajtanod ezeket a változtatásokat az életedben. Csak jelölj ki egy egyszerű reggeli szertartást, és kezdd azzal.
Majd amikor azt beépítetted, válassz egy újabbat, és gyakorold. Ne terheld túl magad. Ne feledd: a lényeg az, hogy jól érezd magad.

Határozd el: „Ma egy csodálatos új napot, és egy csodálatos új jövőt fogok teremteni”.

 

Tanácsok a reggeli rituáléd megtervezéséhez

Tervezd meg ezeknek a tippeknek a segítségével, hogy hogyan fogod kezdeni a napodat pozitív gondolatokkal és tettekkel. Vedd elő a naplódat és egy tollat, majd szánj egy kis időt a számodra legmegfelelőbb reggeli rituálé leírására. Feltétlenül köszönd meg a naplódnak, hogy segít neked a lehető legjobb nap megteremtésében.

1. Találj ki egy reggeli szertartást magadnak.

Írd le az összes lépést, amelyet megtehetsz annak érdekében, hogy a reggeli rutinodat pozitív, boldog és támogató módon tudd kezdeni.

2. Fogalmazz meg egy megerősítő, ösztönző gondolatot a reggeli rutinod minden lépéséhez.

Írj le két-három pozitív állítást, megerősítő mondatot az öltözködéshez, a reggelikészítéshez és ahhoz, amikor beszállsz a kocsidba, és elmész dolgozni.

 

 

Tükörgyakorlat-minta egy jobb reggeli rutinhoz

  1. Amikor felébredsz reggel, és kinyitod a szemed, mondd el magadban ezeket a megerősítéseket: Jó reggelt, ágy. Köszönöm, hogy ilyen kényelmes vagy. Szeretlek. Ez egy áldott nap. Minden rendben van. Van időm mindenre, amit meg kell tennem ma.
  2. Most szánj még pár percet a pihenésre, és engedd, hogy ezek a pozitív gondolatok elárasszák az elmédet, majd érezd őket a szívedben, és hagyd, hogy átjárják a tested többi részét is.
  3. Amikor készen állsz arra, hogy felkelj, menj oda a fürdőszobatükörhöz, és nézz mélyen a saját szemedbe. Mosolyogj arra a gyönyörű, boldog, kipihent emberre, aki visszanéz rád!
  4. Ahogy a tükörbe nézel, mondd ezeket a megerősítéseket: Jó reggelt, [Név]. Szeretlek. Tényleg nagyon szeretlek. Nagyszerű élményekben lesz ma részünk.
  5. Aztán mondj valami kedveset magadnak, mint: Ó, ma csodásan nézel ki. Neked van a legszebb mosolyod. Legyen fantasztikus a mai napod!

 

Pozitív meditáció a reggeli rutinodhoz

Új ajtókat nyitok ki az életen

Az élet folyosóján állsz, és sok ajtó már bezárult mögötted. Az ajtók olyan dolgokat szimbolizálnak, amelyeket már nem teszel, mondasz vagy gondolsz; tapasztalatokat, amelyek már nem érvényesek. Előtted a véget nem érő folyosó, rengeteg ajtóval, amelyek mindegyike egy új tapasztalatot jelent.

Ahogy haladsz előre, látod magad, amint kinyitod azoknak a nagyszerű tapasztalatoknak az ajtaját, amelyeket szeretnél átélni. Látod magad, ahogy kinyitod az öröm, a békesség, a gyógyulás, a jólét és a szeretet ajtaját. Ajtókat a megértéshez, az együttérzéshez és a megbocsátáshoz. Ajtókat a szabadsághoz. Az önértékeléshez és az önbecsüléshez vezető ajtókat. Önmagad szeretetének ajtaját. Ezek mind itt vannak előtted. Melyiket nyitod ki először?

Bízz benne, hogy a belső hangod olyan utakon vezet, amelyek a legjobbak számodra, és ezáltal folyamatosan fejlődsz spirituálisan. Nem számít, melyik ajtó nyílik ki, és melyik zárul be; te mindig biztonságban vagy.

Ha tetszettek ezek a gyakorlatok, ismerkedj meg Louise Hay új könyvével – Tükör meditációk – CD melléklettel

Forrás: https://www.louisehay.comslide_kepek_notebook_tukormeditacio