Naponta meditálok, hogy javítsak a kapcsolatomon az univerzummal, és hogy finomra hangoljam az energiámat. Meditációval aktiválhatjuk a szinkronitást és az univerzummal való kapcsolatunkat. Emellett a meditáció eltünteti a kételyeket, a korlátokat és a félelmet azért, hogy visszakapcsolódhassunk a szeretet áramlatába.

Egy torontói előadásom előtt tizenöt percet meditáltam felkészülés gyanánt. Éreztem, ahogy ebben a nyugalomban zsibonganak a végtagjaim, és az energiám megváltozik. Aztán látomásom lett arról, ahogy a színpadon állok a hatalmas közönség előtt. Láttam saját pici fizikai valóságomat, a vállaimból kinövő hatalmas angyalszárnyakkal. A szárnyak vagy tizenöt méter magasak voltak, és betöltötték a teljes színpadot. Ez a kép könnyeket csalt a szemembe. Nem sokkal a meditáció után színpadra álltam, és a szárnyak jöttek velem. A színpadon ugyanúgy éreztem magam, ahogy a meditációban. Csodálatosan tapasztaltam meg a közönséget. A jelenlétemmel mutatkoztam meg, és ez rájuk is hatással volt. Majd a dedikálásnál egy hölgy odajött hozzám és ezt mondta: „Gabby, a beszéded nagyon megindító volt. Úgy éreztem, mintha angyalszárnyaid lennének, és kiterjedtek volna az egész színpadra.” Mosolyogva azt mondtam: „Így is volt.

allitsd_be_az_energiadat_meditacioval3 Használd a meditációs gyakorlatot arra, hogy ráhangolódj a jelenlétedre, és előhívd legnagyszerűbb erőforrásodat. Hallgathatsz közben a meditációs zenét is.

Sok évig tanultam és tanítom is a kundalíni meditációt. Ezek nagyon erőteljesek, mert segítségükkel gyorsan bekerülsz az univerzum energiájába. Van egy egyszerű, mégis mélységes meditáció, a Kirtan kriya, mely képes átirányítani a fókuszunkat a félelemről és a kételyről, hogy újra mélységes kapcsolatunk lehessen a szeretettel.

A kirtan szanszkrit nyelven azt jelenti, hogy „dal”, a kriya pedig egy speciális mozdulatsor, amely arra szolgál, hogy kiegyensúlyozza a testet, a tudatot és az érzelmeket, emeljen a jelenlétünkön és lehetővé tegye a gyógyulást.

A Kirtan kriya kombinálja a mantrát és a kéztartásokat (múdrákat), hogy elemeljen és mélységes kapcsolatot tegyen lehetővé az univerzum isteni energiájával. A Kirtan kriya gyakorlása közben a sat nam mantrát mondjuk, amely azt jelenti, hogy „az igazság beazonosítása”, vagy hogy „igazság a neved”.

A múdrák, vagyis az ujjtartások fontosak a kriyában (lásd az ábrát).

allitsd_be_az_energiadat_meditacioval

Így gyakorold a Kirtan kriyát:

Ülj kényelmesen egy székben, vagy törökülésben a földön.
Gördítsd hátra a vállaidat, és egyenesítsd ki a nyakad. Hozd a tested összhangba azzal, hogy az univerzum szeretetének befogadó eszköze vagy.
Ismételd a Saa taa naa maa mantrát, miközben a hüvelykujjadat a mutató-, a középső, a gyűrűs- és a kisujjadhoz érinted (ahogy a kép mutatja). A mantra zengetése közben képzeld el, hogy a hang a fejtetődön keresztül áramlik be, és a homlokod közepén (a harmadikszem-csakrán) ki.
Két percen keresztül mondd a mantrát a normál hangerődön.
A következő két percben suttogva.
A következő négy percben pedig magadban.
Aztán fordítva, két perc suttogás, két percig hangosan, összesen tizenkét percig.
A meditáció zárásaképpen lélegezz be egy mélyet, emeld fel a kezeidet a fejed fölé, majd hozd le őket lassan, oldalra, a talajra.

Végezd tizenkét percig (vagy rövidebben).

A Kirtan kriya napi tizenkét percen keresztül végzett gyakorlatáról kimutatták, hogy csökkenti a stressz szintjét, és növeli az agy memóriáért felelős területeinek aktivitását.
Használd ezt a meditációt lelassulásra és hangolódásra!

Keresd Gabby Bernstein új könyvét további tippekért: Az univerzum mindenben támogat