Az eredeti sorsfordító könyvet milliók vásárolták meg, és most, hogy megérkezett a folytatás, megismerkedünk néhány rajongóval, akiknek igazán valóra váltak az álmaik.

Valószínűleg már Te is hallottál A titokról, még ha nem is tudod, hogy az mi is pontosan. Akik felfedezték maguknak és gyakorolják is, azt állítják, hogy egészen egyszerűen sorsfordító erejű dolog.

 

A beavatatlanok számára A titok a Vonzás törvénye: kérsz, hiszel és megkapod. A Vonzás törvénye szerint a Földön a létező leghatalmasabb erőt a gondolataink képviselik, ezért az Univerzum azt fogja elénk tenni, amire összpontosítunk. A zsenialitása az egyszerűségében rejlik. Gondolj rá, és a tiéd lesz.

 

A könyv 2006-ban jelent meg, és több, mint 35 millió példányt adtak el belőle világszerte. Felépült köré egy brand és egy hivatalos honlap, ahol mindenféle Titok-portéka kapható. A könyv alapján készültek applikációk, egy dokumentumfilm és A titok: Merj álmodni! címmel a Netflixen már elérhető egy játékfilm is, melyben Katie Holmes játssza a főszerepet. Tavasztól itthon is kapható Rhonda Byrne következő könyve: A legnagyobb titok, és az internet megtelt a lelkes rajongók hadával – olyan nőkkel, akik hisznek a vágyainkat megjelenítő vizualizációs tábla fontosságában.

 

Számos nő állítja, hogy Rhonda Byrne könyve, A titok megváltoztatta az életüket. Közéjük tartozik a 35 éves Natalie Wright is, aki Salisburyben él 

 

Sokan írnak arról, hogy a könyv segítségével hogyan leltek rá a szerelmükre, vagy miképpen lettek gazdagok. Évek hosszú során át tartó hiábavaló próbálkozás után hogyan lettek állapotosak, milyen módon gyógyultak ki a betegségből, illetve hogyan biztosították be magukat, hogy mindig találjanak parkolóhelyet.

A következőkben négy nő mesél arról, hogy A titok – ami állítólag egy kézirat arról, hogy „hogyan teremts meg bármit, amivé válnál, amit tennél vagy birtokolnál” – hogyan tette lehetővé számukra, hogy megvalósítsák az álmaikat.

 

MEGIDÉZTEM EGY MAGAS, SZAKÁLLAS FÉRFIT

Natalie Wright (35), a NW Communications PR vállalat vezetője Salisburyben él adatelemző férjével, Oliverrel (35) és a kétéves kisfiukkal, Oscarral.

Nem sokkal a válásom után 2016 karácsonyát a szüleimnél töltöttem. Úgy éreztem magamat, mint egy szánalmas Bridget Jones-szereplő, amikor az anyukám megvette nekem A titok egy példányát. Az elején hezitáltam, mert azt hittem, hogy az elkendőzött üzenet annyi, hogy „rakd rendbe az életedet”. Ennek ellenére elolvastam, és egy new yorki katasztrofális újévi útról hazafelé jövet – amelynek során elvesztettem az útlevelemet, a csomagomat, és nyálmirigy fertőzéssel kórházba kerültem – úgy határoztam, hogy nincs már semmi vesztenivalóm, így akár próbára is tehetem a könyv tanításait.

A visszafelé úton végiggondoltam, hogy ha az Univerzum tényleg bármit megadna, akkor mit is szeretnék igazán. Elbóbiskoltam, amikor megjelent előttem a kép: egy magas, sötét bőrű, szakállas férfit akarok! Beleengedtem magam, és hagytam, hogy az elmém felépítse köré a képet: egy vidéki úriember, Barbour-kabátban és lapos kalapban a konyhámban áll, mellette pedig a barna labradorja.

Néhány nappal később – addigra már teljesen elfelejtettem az egészet – meguntam a tévézést, és úgy döntöttem, ránézek a randi-applikációimra. Magas vagyok, majdnem 180 centi, így az volt beállítva, hogy csak a legalább 190 cm magas férfiak érdekelnek. Úgy döntöttem, nem leszek ilyen válogatós, úgyhogy lehoztam a határértéket 185 centire, és láss csodát, megjelenik egy férfi a képernyőn: magas, sötét bőrű és egy labrador büszke gazdája. A fényképén nem volt szakálla, azonban akármilyen hihetetlen, az első randinkon már igen: az apja karácsonykor kihívta egy párbajra, hogy melyikük tud jobb arcszőrzetet növeszteni.

Natalie 2016 karácsonyára kapta meg A titok egy példányát, és azt mondja, hogy a segítségével elővarázsolta a számára ideális férfit 

 

 

Az első randink abban a pubban volt, ahol 18 hónappal azelőtt az esküvői vacsorámat tartottuk. Különös választásnak tűnhet, de ez volt az egyetlen kutyabarát hely, amit ismertem – és mivel a víziómban egy labrador is szerepelt, azt akartam, hogy Raffles is jöjjön vele együtt. Őszintén szólva, Oliver minden reményem megtestesülése volt és nem csak külsőleg. Azonnal megtaláltuk a közös hangot, és fesztelenül beszélgettünk több mint két órán át. A találkozót délutánra beszéltük meg, mert aznap este volt az egyik barátom harmincadik születésnapi bulija, Oliver pedig felajánlotta, hogy elvisz kocsival a helyszínre.

Állítólag fülig érő szájjal léptem be a partira, és a barátaimnak azt mondtam, hogy végre megtaláltam az igazit! Kint ültünk a lépcsőn, és mindenkinek a randi-profilját mutogattam: „Nézzétek, ő a tökéletes!”

Természetesen többről volt szó, mint pusztán a kinézetéről: rendes felnőtt volt, önálló, megbízható munkával – olyan valaki, aki képes ellátni magát. Hozzám hasonlóan le akart telepedni, meg akart házasodni és gyereket is szeretett volna.

Olyan érzés volt, mintha egy tündérmese végébe csöppentem volna – nagyon gyorsan történtek a dolgok, de minek töprengeni, ha egyszer ráakadtál az Igazira? Novemberben, 11 hónappal az első randink után, vettünk együtt egy házat. Két nappal azután megtudtam, hogy várandós vagyok. 2018 áprilisában összeházasodtunk, és augusztusban, 20 hónappal az első randink után megszületett a kisfiunk.

Nemrégiben elköltöztünk Hertfordshire-ből, hogy közelebb legyünk a Salisburyben élő családomhoz. A Vonzás törvényének segítségével találtam meg a tökéletes otthonunkat, egy négyszobás családi házat egy csinos kis faluban, egy sarokra a tökéletes iskolától. Egy szimmetrikus, György-korabeli homlokzattal büszkélkedő házat képzeltünk el – minden alkalommal, amikor elhajtottunk egy ilyen előtt felhívtuk egymás figyelmét rá – de nem gondoltuk, hogy fel tudnánk venni elegendő hitelt ahhoz, hogy megengedhessünk magunknak egyet.

Tavaly karácsonykor a sógoromék a szüleim közelébe költöztek, és ez az iskolától egy perc sétára lévő idilli otthon eladásra került, ráadásul pont a nekünk megfelelő árkategóriában.

Amikor elmondom másoknak, hogy Olivert A titok segítségével vizualizáltam az életembe, általában azt mondják, hogy „király”, miközben többnyire valószínűleg azt gondolják, hogy kicsit zakkant vagyok, de nem igazán érdekel. Mindig nagyon gyakorlatias, praktikus személyiség voltam, egyáltalán nem az az éteri típus, de ez mindenesetre bejött, és működik. Ami Olivert illeti, hozzám hasonlóan ő is volt már házas, és neki sem sült el jól a dolog, úgyhogy azt hiszem, szereti hallani, hogy pontosan olyan, mint akire mindig is vágytam. A Vonzás törvényébe nem mélyedt bele túlságosan, de azzal egyetért, hogy a dolgok okkal történnek – és éppen olyan boldog az utóbbi négy évben megteremtett közös életünkben, mint én.

 

 

ÉLETET ADTAM A RÉG VÁRT KISFIAMNAK

Julia Fearon (37) egy business coach, aki Consettben, Durham megyében él a sofőr férjével, Bobbyval (53) és a fiukkal, Willel (7).

A férjemmel hét éve próbálkoztunk, és már majdnem feladtuk a reményt, hogy gyermekünk legyen, amikor egy barátunk azt javasolta, hogy menjek el egy meddőségre szakosodott reflexológushoz. Kiderült, hogy az illető nagyon hisz a pozitív hozzáállás és a vizualizáció erejében, melyek A titok tanításainak is részét képezik. Miközben a talpamon dolgozott, azt javasolta, hogy ahelyett, hogy azon aggódnék, hogy sohasem leszek anya, inkább kezdjek el úgy viselkedni, mintha már várandós volnék. Azt tanácsolta, ha hazaérek, képzeljem el, hogyan rendezném be a gyerekszobát, milyen ruhákat, babakocsit és kiságyat vennék, tegyek úgy, mintha már valóságosan készülnék a baba érkezésére.

A reflexológusnő annyira meg volt róla győződve, hogy ez majd megoldja a „megmagyarázhatatlan meddőség”-problémámat (a lombikbébiprogramra nem voltunk jogosultak, mivel a férjemnek egy előző kapcsolatából már volt egy gyermeke), hogy akármilyen meseszerűnek is hangzott, engedtem, hogy magával ragadjon a lelkesedése.

A második alkalommal elmondtam neki, hogy éppen ovuláció előtt állok, erre ő magabiztosan azt válaszolta, hogy aznap éjjel Újhold lesz, amikor a nők állítólag termékenyebbek, úgyhogy feküdjek le a férjemmel, és teherbe fogok esni. Két héttel később csináltam egy terhességi tesztet (egy egész zacskónyi tesztem volt, mert reménykedve minden egyes alkalommal megnéztem), és letusoltam. Miután leöblítettem a sampont, rápillantottam a tesztre, és örömömben felsikoltottam, mert ott virított az évek óta várva-várt két csík.

A fiunk, Will most hétéves, de amikor egyéves volt, elolvastam A titkot, mert többet akartam tudni róla. Akkoriban teljes munkaidőben könyvelőként dolgoztam, és szomorú voltam, hogy nem tudok több időt tölteni a kisfiammal, akire hétköznapokon egy bébiszitter vigyázott. Meg voltam róla győződve, ha az Univerzum értésére adom, hogy mit szeretnék, ezúttal is megadja nekem, amit kérek.

Elkezdtem A titokban olvasottakat alkalmazni, és alig két hónap után elindítottam a saját vállalkozásomat business coachként, így kevesebbet kellett dolgoznom és otthonról, mivel kezdetben network marketinggel foglalkoztam. Az előzetes kereseti célom havi 10 000 font volt, de öt hónap után már havi 20 000 fontot kerestem, és ez még sokáig így is folytatódott.

A Vonzás törvényét alkalmazom, hogy bevonzzam a szükséges anyagiakat. A titokban olvasható tanácsok alapján alkalmanként 20 000, 46 000 és 55 000 fontos „mintha csekkeket” állítottam ki magamnak, amelyek ezután új kliensek és megrendelések formájában meg is találták a maguk útját az életembe.

Sikerült felszámolni a hitelkártya-tartozásainkat, és 2014-ben le tudtuk rakni a foglalót egy csodálatos parkra néző városi házikóra is. Mindenekfelett, A titoknak köszönhetem a fiamat – aki a legnagyobb elképzelhető ajándék.

 

 

EGY FILLÉREM SE VOLT, MOST MINDENEM MEGVAN

Hannah Murphy (35) a Globefit fitnesz cég vezetője Portsmouthban él férjével, Tommal (37), aki projektmenedzser, és három gyermekükkel, akik tizenkét, kilenc- és négyévesek.

2009-ben a kisbabámmal éltem egy apró lakásban. Az apjával, az akkori vőlegényemmel megromlott és véget ért a kapcsolatunk. Nem sokkal később levélben tudatták velem, hogy elbocsátottak a munkámból, ahol légikisasszonyként dolgoztam. Meglehetősen kiváltságos környezetben nevelkedtem és magániskolába jártam, így nem bírtam elviselni a gondolatot, hogy a lányomnak az legyen a sorsa, hogy viszonylagos szegénységben vagy testvérek nélkül nőjön fel.

Depresszióba zuhantam, de nem akartam gyógyszert szedni, inkább más megoldások után kutattam. Végül így bukkantam A titokra és a Vonzás törvényére. Meggyőztem magamat, hogy a sorsomat a kezemben tartom, és csak az én döntésemen múlik, hogy a jövőnk milyen irányba bontakozik ki.

Neked is tenned kell érte – az ilyen dolgok nem mennek varázsütésre – de tudván azt, hogy a célom egy sikeres vállalkozás, egy meleg otthon és több gyerek (akiket magániskolába tudok járatni), úgy vélem, hogy az agyam is segített abban, hogy megteremtsem mindezt.

Készítettem egy vizualizációs táblát  — amire az életben elérendő céljaimról és vágyaimról tűztem fel képeket és írásokat. Az első célom az volt, hogy kozmetikusként dolgozzak – amire évekkel azelőtt megszereztem már a képesítésemet – és megnyissam a saját szépségszalonomat. Kerestem egy képet, ami megegyezett azzal, ahogy szerettem volna, hogy az én szalonom is kinézzen, és feltűztem a táblámra.

Egy éven belül elindítottam a kozmetikai cégemet, és két év után olyan sikeres voltam, hogy két szépségipari díjat is nyertem. Mára pedig sikerült megteremtenem a számomra tökéletes életet. Van egy férjem, két jól jövedelmező vállalkozásom, három gyerekem, akik mind magániskolába járnak, és egy csodálatos ötszobás tengerparti házban élünk.

Lehet, hogy mások kételkednek, de én hiszek benne, hogy mindezt A titok elolvasása után manifesztáltam az életembe. Az egyik első lépés, amit tettem, az volt, hogy 2009-ben beiratkoztam egy amerikai pilótaképzésre. Nem voltam biztos benne, hogy egy légitársaságnál akarok elhelyezkedni, de tetszett az ötlet, hogy bármikor, amikor kedvem szottyan rá, kibérelhetek egy repülőgépet, amit vezetni tudok. Tomot – aki később a férjem lett – ugyancsak a kurzuson ismertem meg. Bár A titkot nem használtam arra, hogy az álmaim férfiját vizualizáljam, Tom jóképű és felelős férfi volt, jó állással. Két éven belül összeházasodtunk és megszületett a második gyermekem is. 2013-ban elindítottuk a Globefit vállalkozásomat: hullahoppozással, tánccal és sportokkal teli workshopokat, partikat és vakációkat szervezünk. Amikor elkezdtük, csak Hampshire-re fókuszáltunk, most már viszont az egész országban jelen vagyunk. Emellett van egy business coaching vállalkozásom is, amelynek keretei között a tréningjeimbe is beleviszem a Vonzás törvényének tanításait.

Amikor a kliensek kételkednek a saját képességeikben, mindig elmesélem nekik, hogy hogyan jutottam el A titok segítségével onnan, hogy segélyeken éltem odáig, hogy jól menő vállalkozásaim vannak.

 

 

LERÁZTAM MAGAMRÓL A DEPRESSZIÓT, ÉS ELINDÍTOTTAM EGY CÉGET

Stephanie Dunleavy (32) a Soul Analyse ajándék- és ékszervállalat tulajdonosa Brightonban él a férjével, Jasperrel (35), aki egy személyben az üzlettársa is, és a hároméves kislányukkal, Selenával.

Az apám halála után két évig depresszióba zuhantam. Akkor huszonhárom éves voltam. Úgy éreztem, hogy nincsen semmi hatalmam az életem felett, és hogy a rossz dolgok „csak úgy” megtörténnek velem.

A férjem, aki látta A titok című filmet, nagyon aggódott értem, és ő javasolta, hogy olvassam el a könyvet. Nagyon együtt rezonáltam a gondolattal, hogy minden eszköz a rendelkezésünkre áll ahhoz, hogy megváltoztassuk az életünket. A sofőr vizsgán már ötször megbuktam, a hatodik vizsga előtt Rhonda Byrne tanításainak megfelelően pozitív megerősítéseket mondogattam magamnak, hogy „tudok vezetni”, és „jó sofőr vagyok”. Át is mentem a vizsgán.

Ez adta a kezdő lökést, hogy az életem más területein is kipróbáljam a könyv tanításait. Jasper már jó ideje híve volt a könyvnek, ezért úgy döntöttünk, hogy indítunk egy blogot, ahol minden nap pozitív megerősítéseket teszünk közzé. Az oldalnak csakhamar 50 000 követője lett.

Ez volt az ugródeszka a vállalkozásunkhoz, amit 2017-ben indítottunk. Nyakláncokat, karkötőket, karórákat és gyűrűket árusítunk, mindegyiken valamilyen „vagyok” pozitív megerősítéssel, mint például „Elég vagyok”, vagy „Szeretve vagyok”. Az ékszereink, amelyeket egyébként mi tervezünk, napi emlékeztetőül szolgálnak, hogy sose felejtsünk el pozitívan gondolni azokra a dolgokra, amelyeket nagyra értékelünk és amelyekből többet szeretnénk az életünkben.

Kezdetben naponta egy megrendelésünk érkezett. Most, három évvel később már mindennap százával érkeznek a megrendelések, és idén a vállalkozásunk több, mint egymillió font forgalmat bonyolított le.

Amikor nekivágtunk, még az anyósomnál laktunk, a nappaliban csomagoltuk a megrendeléseket. Most már egy gyönyörű bérelt családi házból vezetjük a céget, és azon vagyunk, hogy saját házat vehessünk.

Amikor a Soul Analyse-t elindítottuk, öthónapos várandós voltam a kislányunkkal, így elég sűrű évek vannak mögöttünk. Teljes szívből hiszem, hogy amikor készen állunk rá, lesznek még gyermekeink, és egy gyönyörű vidéki pajtából átalakított házban fogjuk őket felnevelni.

Hosszú utat tettünk meg azóta, hogy olyan mélyen voltam, hogy az ágyból is alig bírtam kikászálódni – és nem hiszem, hogy A titok nélkül sikerülhetett volna.

Forrás: www.dailymail.co.uk

 

Ajánlott könyvek:

A LEGNAGYOBB TITOK

A siker alapelvei könyv

A titok

A hős