Az önbizalom nem mindenki számára magától értetődő, és időről időre erősítésre és fejlesztésre szorul. Ha problémát okoz, hogy kiegyensúlyozott és higgadt maradj a stresszes helyzetekben, vagy azt kívánod, bárcsak magabiztosan kiállhatnál ötcsillagos tulajdonságaid mellett, ne keress tovább: ez a könyv segíteni fog. Tele van okos kis tippekkel, ötletekkel és feladatokkal, amelyek segítségével sikeresen dolgozhatsz azon, hogy rájöjj, mi tart vissza attól, hogy teljes magabiztossággal kiállj a világ elé, és magadhoz öleld a benned lakozó önbizalmat.

Onbizalom_B1_218px

Ajánlatunk a témában

Anna Barnes könnyedén és jól érthetően ír erről a nem is olyan egyszerű témáról, és bebizonyítja, hogy az önbizalom valójában elmeállapot: attól függ, hogy hogy gondolunk magunkra és a képességeinkre. A szavainkból, a hanghordozásunkból, a testbeszédünkből és a viselkedésünkből látják mások, hogy mi mennyire becsüljük és értékeljük önmagunkat, és a külvilág általában a mi jeleinket tükrözi vissza, megerősítve minket negatív gondolatainkban. Ha azonban mi hiszünk magunkban, a környezetünkből is pozitív visszacsatolásokat fogunk kapni. Hogyan lehet tehát megerősíteni az önbizalmat? Elsősorban önismerettel, azzal, hogy vizsgálni kezdjük, melyek azok a helyek és szituációk, ahol és amelyekben jól és erősen érezzük magunkat, és fordítva, mi az, ami lehúz minket. Tudnunk kell, hogy még a legmagabiztosabb emberek is éreznek időnként kétségeket, de őket az különbözteti meg az önbizalom-hiányosoktól, hogy nem hagyják, hogy a félelmeik vegyék át az irányítást.

Az Önbizalom világos és egyszerű gondolatokat, inspiráló idézeteket és nagyon gyakorlatias tanácsokat ad a magabiztosság megerősítéséhez a következő területeken:

  • hogy működik az elme, és hogy befolyásolják a gondolataink a magunkról alkotott képünket;
  • hogy nyerhetünk önbizalmat a testtartásunk és a mozgásunk megváltoztatásával;
  • hogy sajátíthatjuk el a magabiztos viselkedés fortélyait;
  • hogy étkezzünk, pihenjünk és mozogjunk, hogy nagyobb legyen az önbizalmunk;
  • mikor szükséges kezeléseket és terápiát igénybe vennünk.

 

Keresd webáruházunkban

Olvass bele a könyvbe