Monika Carless Az anyaseb gyógyítása című könyvével egy mélyenszántó, önfeltáró utazásra hív. Ez a könyv kötelező olvasmány azoknak a nőknek, akik szeretnék visszaszerezni az erejüket, mélyebben akarják szeretni magukat, és át akarják alakítani az egyik alapvető és ősi sebüket, az anyasebet.

Együttérző és inspiráló útmutatásával mind a gyógyulás útjára léphetünk,  visszatalálva természetes nőiségünkhöz, egyensúlyunkhoz és harmóniánkhoz, szent teret biztosítva számunkra, hogy átalakítsuk kapcsolatunkat az életünket meghatározó anyai dinamikával.

 

„Az anyaseb egy kapu, amelyen átsétálunk, hogy felébresszük a szívünkben a feltétel nélküli szeretetet és az együttérzést.”
– Monika Carless

 

Könyvében Monika rámutat anyai kapcsolatunk összetettségére, segít újraírni és átkeretezni a történetet, amelyet az elsődleges kapcsolatunk és az önmagunkkal való kapcsolatunk köré alkottunk.

Békélj meg anyasebeddel a szerző által kínált idegrendszert szabályozó gyakorlatokkal, az archetípusok megismerésével, csakráid kiegyensúlyozásával, szent rituálékkal és ösztönző naplózási feladatokkal, hogy lehántsd a léleksebek rétegeit és felébreszd a benned gyökerező teljességet.

 

„Az anyasebbel táncolunk, hogy rátaláljunk az értékünkre és a célunkra. Lehet, hogy anyánk soha nem válik olyanná, amilyennek szerintünk lennie kellene; ugyanakkor mi magunk válhatunk a saját középpontunkká. Az a helyzet, hogy pontosan a megfelelő anyát kaptuk, hogy elindítson minket a bölcsesség útján. Ő a kapu a megerősödésünkhöz.
Az anya a mi ébredésünk.”

– Monika Carless

 

 

A SZENT ÚT AZ ALAPVETŐ SEBEK GYÓGYÍTÁSÁHOZ

A te utad olyan egyedi, mint amilyen te vagy, és az átalakulásnak nincs időkorlátja. És mégis, vannak bizonyos lépések, amelyeket megtehetsz, hogy megleld az elfogadást és a békét, az önátadást és az erődet.

 

1. lépés: Értsd meg, hogy semmi sem a te hibád volt

Gyakorold az együttérzést, a szerető kedvességet és a megbocsátást magaddal szemben.

 

2. lépés: Ismerd önmagad

Ha megérted a saját misztériumodat, célodat és lelki küldetésedet, bátran elfogadhatod a hatalmadat, és a történeted a bölcsesség felé vezet.

 

3. lépés: Lásd anyádat olyannak, amilyen, nem pedig olyannak, amilyennek szeretnéd, hogy legyen

Az anya egy összetett archetípus és gondolatforma. Engedd el az elvárásokat, és lásd anyádat elsősorban nőként, akit egy patriarchális világ rendszerében programoztak be.

 

4. lépés: Gyászold meg a hiányzó anyát és a megsebzett gyermeket

Engedj teret a gyásznak és a felszabaduló nagy érzelmeknek. Támogasd a Belső gyermekedet.

 

5. lépés: Légy tudatában a sebeidnek, az érzelmeidnek és a tapasztalataidnak

Figyeld meg őszintén és aktívan, hogy mi történt. Légy tanúja a fájdalomnak, és az tanúja lesz önmagának. A félelemnek és a dühnek helyet kell biztosítani, hogy kifejezhessék magukat és elmúlhassanak.

 

6. lépés: Találd meg a belső anyádat és nyugtasd meg magad

Ha felelősséget vállalsz a saját életutadért, ha megtalálod a módját, hogy gondoskodj magadról, és ledobod a sebzett bőrödet, az segít, hogy manifesztálhasd az életet, amit szeretnél; felszabadítsd édesanyádat az elkövetői szerepéből, és felhagyj a „megmentő” keresésével; hogy a társfüggés helyett a kiegyensúlyozott kapcsolatot válaszd.

 

 

7. lépés: Húzz erős határokat

Az egészséges és erős határok másokkal és magaddal szemben megóvnak a bántalmazás, elhagyatottság és elhanyagolás körforgásának megismétlődésétől.

 

8. lépés: Keress támogatást

Keress támogató kapcsolatokat pozitív emberekkel. Szükség szerint menj terápiára. Kerüld a drámát. Ápold a Felsőbb Anyával való kapcsolatodat.

 

9. lépés: Tudd, hogy a gyógyulás egy spirál

Az anyasebből való gyógyulás nem egy cél; ez egy önismereti út, és olyan, mint bármely természetes körforgás, amelyben újra és újra visszatérünk, hogy mélyebb igazságokat ismerjünk meg, átadjuk magunkat a folyamatnak, és fejlődjünk a bölcsesség terén.

A gyógyuláshoz vezető utad kezdetén felismered majd a kondicionált énedet: azt, aki kényelmes és kiszámítható minták szerint mozog. Amint látod ezt az énedet, vágyni fogsz a változásra. Önmagaddal ilyen módon találkozni kihívást jelent. Eleinte, mint a gyász fázisaiban, sokkot és szégyent tapasztalhatsz.

A gyógyulás következő szakaszában tudatára ébredsz, hogy valójában hogyan is teremted az életedet – hogy nem valamilyen rejtélyes sors áldozata vagy, hanem tudatosan megteremtheted a saját valóságodat. A kondicionálás még tovább gyengül, ha tudatos lépéseket teszel ezért.

Később találkozol a gyásszal és a Belső gyermekkel, akinek élettapasztalatai az egyén és a kollektíva tapasztalatai.

A folyamat során eljutunk az elfogadáshoz – elfogadni mindazt, ami volt, ami van, és amit létrehozunk. Ahogy egyre mélyebben szeretjük magunkat, együttérzéssel és méltósággal, megszületik az elfogadás.

Mélyebb szinten, hitelesebb dimenzióban élünk, ahol a trauma vagy egy seb ajándékká válik, önmagunkat és másokat szolgálva.

 

A gyógyulás bizonyítékai
  • Otthon és biztonságban érzed magad a testedben és a világban.
  • Az emlékeket bátorsággal, szeretettel és együttérzéssel őrzöd, ahelyett, hogy félnél tőlük.
  • Elfogadod, hogy az elméd és a gondolataid a szövetségeseid.
  • A jelen pillanatban élsz.

Forrás: Az anyaseb gyógyítása

 

Ajánlott könyv: Monika Carless – AZ ANYASEB GYÓGYÍTÁSA

Monika Carless: Az anyaseb gyógyítása