Az erő kulcsai hatásos és egyszerű módszerek, amelyek segítségével táplálhatod a szeretetet, és megvalósíthatod azt az életet, amelyre születtél. Minden kulcs a benned szunnyadó mérhetetlen erőt szabadítja fel.

 

A szeretet kulcsa

Ha azt akarod, hogy életedet a szeretet vezérelje, úgy kell szeretned, ahogyan még soha nem szerettél. Szeress bele az életbe! Akármilyen erősen szerettél eddig, duplázd meg magadban az érzést, tízszerezed meg magadban az érzést, százszorozd meg magadban az érzést, növeld ezerszeresére, milliószorosára, mert ilyen rengeteg szeretetre vagy képes! Nincs határ, nincs plafon, bármekkora szeretet érzésére képes vagy, és ez a rengeteg szeretet mind ott rejlik benned. Szeretetből vagy. Ebből az anyagból gyúrtak, ez a természeted, ahogyan az élet és a világegyetem természete is ez. Sokkal több szeretetre vagy képes, mint amennyit valaha adtál, vagy amennyit el tudsz képzelni.

 

Még most, ennyi idő után sem mondja soha a Nap a Földnek: adósom vagy. És nézd meg, mi lesz egy ekkora Szerelemből!
Az egész eget beragyogja
.”
Háfiz (1315–1390) szúfi költő

 

Ha beleszeretsz az életbe, nincs többé határ. Minden korlát ledől, ami eddig a pénz, az egészség, a boldogság és a sikeres kapcsolataid útjában állt. Ha beleszeretsz az életbe, többé semmi sem foghat vissza, és minden, amit szeretsz, szinte azonnal megjelenik az életedben. Az emberek megérzik a jelenlétedet, ha belépsz egy helyiségbe. Csak úgy záporoznak majd rád a lehetőségek, a negativitás pedig a legkisebb érintésedre szertefoszlik. Sokkal jobban érzed majd magad, mint azt valaha is lehetségesnek tartottad. Tele leszel energiával és lendülettel, és kielégíthetetlen gyönyörűséget lelsz az életben. Olyan könnyűnek érzed magad, akár egy levegőben repkedő tollpihe. Minden, amit szeretsz, a lábad előtt hever. Szeress bele az életbe, engedd szabadjára magadban ezt az erőt, és megállíthatatlan, legyőzhetetlen leszel!

Hogyan szerethetsz bele az életbe?

Bármit teszel, bármiben veszel részt a nap folyamán, keresd azokat a dolgokat, amiket szeretsz. Keress technológiai újításokat vagy találmányokat, amiket szeretsz. Keress épületeket, autókat és utcákat, amiket szeretsz, kávézókat és éttermeket, amiket szeretsz, üzleteket, amiket szeretsz. Sétálj végig úgy egy utcán vagy egy bolton, hogy elhatározod, annyi szeretnivaló dolgot találsz, amennyit csak tudsz. Keresd a szerethető tulajdonságokat az emberekben is. Kutass fel minden szeretnivaló dolgot a természetben – madarakat, fákat, virágokat, illatokat, színeket. Nézd, amit szeretsz. Hallgasd, amit szeretsz. Beszélj arról, amit szeretsz.

Gondolj arra, amit szeretsz. Beszélj arról, amit szeretsz. Csináld azt, amit szeretsz. Mert ha így teszel, közben a szeretet érzése tölt el.

Beszélj arról, amit szeretsz az otthonodban, a családodban, a házastársadban, a gyermekeidben és a barátaidban. És nagyon fontos, hogy nekik is mondd el, mit szeretsz bennük. Beszélj azokról a dolgokról, amelyeknek szereted az érintését, az illatát, az ízét.

 

 

Mindennap tudasd a vonzás törvényével, hogy mi mindent szeretsz. Ehhez ki kell választanod és át kell érezned. Gondolj csak bele, mennyi szeretetet adhatsz egy-egy nap pusztán azáltal, hogy átérzed a dolgokat, amiket szeretsz. Amikor az utcán sétálsz, keresd az emberekben a szeretetreméltó vonásokat. Amikor betérsz egy üzletbe, keresd a szeretnivaló dolgokat. Mondd ki: „imádom azt a ruhát”, „nagyon tetszik ez a cipő”, „szeretem a szeme színét”, „nagyon szép haja van”, „odavagyok a mosolyáért”, „kedvelem ezt a kozmetikai márkát”, „szeretem ezt az üzletet”, „imádom ezt az asztalt, lámpát, kanapét, szőnyeget, hifi berendezést, kabátot, kesztyűt, kalapot, ékszert”, „szeretem a nyár illatát”, „szeretem az őszi fákat”, „szeretem a tavasz virágait”, „szeretem ezt a színt,” „szeretem ezt az utcát”, „szeretem ezt a várost”.

A különféle helyzetekben, eseményekben és körülményekben is keresd azt, amit szeretsz, és érezd át. „Imádom ezeket a telefonbeszélgetéseket.”, „szeretek ilyen e-maileket kapni”, „szeretek ilyen jó híreket hallani”, „szeretem, ha boldog embereket látok”, „szeretek másokkal együtt nevetni”, „szeretek munkába menet zenét hallgatni az autóban”, „szeretem, hogy pihenhetek egy kicsit a vonaton vagy a buszon”, „szeretem a városi fesztiválokat”, „szeretem az ünnepeket”, „szeretem az életet”. Minden témával kapcsolatban keresd meg azt, amit szeretsz, ami képes felvidítani a szíved, és érezd át ezt a szeretetet olyan mélyen, ahogy csak tudod.

Ha nem érzed jól magad, és szeretnél ezen változtatni, vagy még jobban akarod érezni magad, szánj rá pár percet, és gondolatban fusd át azon dolgok listáját, amiket szeretsz, sőt imádsz. Ezt a gyakorlatot a reggeli készülődés, séta, vezetés vagy utazás közben is elvégezheted. Pofonegyszerű dolog, de elképesztő hatást gyakorol majd az életedre.

Készíts írásos listát azokról a dolgokról, amiket szeretsz. Azt ajánlom, hogy ezt kezdetben tedd meg minden hónap elején, később pedig minden harmadik hónapban. Vedd végig a helyeket, amiket szeretsz, a városokat, az országokat, az embereket, a színeket, a stílusokat, a tulajdonságokat, a vállalatokat és a szolgáltatásokat, a sportágakat, a sportolókat, a zenéket, az állatokat, a virágokat, a növényeket és a fákat. Sorolj fel minden anyagi természetű dolgot, amit szeretsz, a különböző stílusú ruháktól, otthonoktól és bútoroktól kezdve a magazinokon, a napilapokon, az autókon és a készülékeken át egészen az egyes ételekig. Gondold végig, mi mindent szeretsz csinálni, és írd le az összeset – tánc, sport, múzeumlátogatás, koncertek, partik, vásárlás. Jegyezd fel a filmeket, amiket szeretsz, a nyaralóhelyeket és az éttermeket.

A te dolgod az, hogy mindennap annyi szeretetet adj, amennyit csak tudsz. Ha ma képes vagy mindent szeretni, amit csak lehet, ha keresed és megéled a szeretet lehetőségeit, és elfordulsz mindentől, amit nem szeretsz, a holnapod sosem tapasztalt boldogsággal köszönt majd rád, mert minden meglesz benne, amit csak akarsz.

 

„A szeretet a mesterkulcs, amely a boldogság kapuját nyitja.”
Oliver Wendell Holmes 

 

 

A hála kulcsa

Sok ezer embert ismerek, akik kilátástalanabbnál kilátástalanabb helyzetben voltak, de a hála révén sikerült teljesen megváltoztatniuk az életüket. Tudok egészségügyi csodákról, amikor már úgy tűnt, semmi remény a gyógyulásra, de tönkrement vesék regenerálódtak, beteg szívek gyógyultak meg, emberek nyerték vissza a látásukat, daganatok tűntek el, csontok épültek újra. Tudok tönkrement kapcsolatokról, amelyek csodálatossá váltak, kizárólag a hálának köszönhetően: csőd szélén álló házasságok menekültek meg, elidegenedett családtagok találtak újra egymásra, szülő-gyermek kapcsolatok jöttek rendbe, tanároknak sikerült teljes átalakulást elérni diákjaiknál. Láttam szegény embereket gazdaggá válni a hála segítségével, sokan fellendítették becsődölt üzletüket, és olyanok, akik egész életükben pénzügyi gondokkal küszködtek, bőséget teremtettek maguknak. Egy embernek sikerült az utcáról felküzdenie magát, mindössze egy hét leforgása alatt talált magának otthont és munkát. Ismerek depressziósokat, akik a hála révén boldoggá és elégedetté váltak. Sokan, akik szorongtak és mindenféle mentális betegséggel küzdöttek, meggyógyították magukat, és tökéletes lelki egészséget nyertek a hála révén.

Minden egyes világmegváltó lélek a hálára támaszkodott, mert mindannyian tisztában voltak vele, hogy ez a szeretet egyik legmagasabb szintű kifejeződése. Tudták, hogy ha hálásak, tökéletes összhangban léteznek a törvénnyel. Szerinted miért mondta Jézus minden csodatétel előtt, hogy köszönöm?

Valahányszor hálás vagy valamiért, szeretetet adsz, és amit adsz, azt kapod vissza. Akár megköszönsz valamit valakinek, akár hálát érzel egy autóért, egy nyaralásért, egy szép naplementéért, egy ajándékért, egy új házért vagy egy izgalmas eseményért, szeretetet adsz ezekért a dolgokért cserébe. Így pedig még több örömöt, egészséget, pénzt, még csodálatosabb tapasztalatokat, még hihetetlenebb kapcsolatokat, még nagyobb lehetőségeket vonzol magadhoz.

Tégy egy próbát most! Gondolj valamire vagy valakire, amiért vagy akiért hálás lehetsz. Ha van olyan, akit mindenkinél jobban szeretsz a világon, válaszd őt. Koncentrálj rá, és gondold végig, mi mindent szeretsz benne, amiért hálát érzel. Ez után, magadban vagy hangosan, mondd el neki is, hogy mit szeretsz benne és miért vagy hálás, mintha csak ott lenne veled. Egyetlen okot se hagyj ki. Akár konkrét helyzeteket vagy pillanatokat is felidézhetsz, mondd azt például, hogy „Emlékszel, amikor…?” Közben pedig érezd, ahogy a hála egyre jobban betölti a szíved és az egész tested.

A szeretetnek, amit ezzel az egyszerű gyakorlattal adtál, vissza kell térnie hozzád, és vissza is fog térni – az adott kapcsolatban és általában az életedben. Ilyen egyszerűen adhatsz szeretetet a hála segítségével.

 

 

Hála: a nagy szorzó

Ha hálás vagy azért a kevésért, amid van, kapni fogsz még. Ha hálás vagy a pénzedért, bármilyen kevés is, több pénzed lesz. Ha hálás vagy egy jó kapcsolatért, még ha nem is tökéletes, javulni fog. Ha hálás vagy az állásodért, még ha nem is az álmaid munkája, jobb lehetőségeket kapsz. Mert a hála az élet nagy szorzója!

 

Épp elég, ha egész életedben csupán egyetlenegy imát tanulsz meg – azt, hogy köszönöm.”
Eckhart mester (1260–1328) 

 

A hála egy egyszerű szóval kezdődik – köszönöm –, de nagyon fontos, hogy az szívből fakadjon. Minél többször mondod, hogy köszönöm, annál inkább képes leszel átérezni, és annál több szeretetet adsz. Három módja van annak, hogy hasznát vedd a hála erejének az életedben, és mindháromnak az a lényege, hogy szeretetet adj.

  • Légy hálás mindenért, amit az élettől kaptál (múlt).
  • Légy hálás mindenért, amit az élettől kapsz (jelen).
  • Légy hálás azért, amit akarsz az élettől, éppen úgy, mintha már megkaptad volna (jövő).

Ha nem vagy hálás mindazért, amit kaptál és kapsz, szeretetet sem tudsz adni, és nem lesz meg benned az erő, hogy változtass a körülményeiden. De ha köszönetet mondasz azért, amit eddig az élettől kaptál és folyamatosan kapsz, az megsokszorozza a jó dolgokat. Ugyanakkor a hála azt is elhozza számodra, amire vágysz! Légy hálás azért, amit akarsz az életben, úgy, mintha már megkaptad volna, és a vonzás törvénye szerint meg is kell kapnod.

El tudod képzelni, hogy egy olyan egyszerű dolog, mint a hála, képes megsokszorozni mindent, amit szeretsz, és gyökeresen megváltoztathatja az életed?

Ha kis mértékben beépíted életedbe a hálát, az életed kis mértékben fog változni. Ha gyakran alkalmazod ezt az eszközt, olyan változásokra számíthatsz, amilyeneket most el sem tudsz képzelni. Mert a hála nemcsak megsokszoroz mindent, de a negatív dolgokat is elűzi. Nem számít, milyen negatív helyezettel kell szembenézned, mindig találhatsz valamit, ami miatt hálát érezhetsz. És ha így teszel, táplálod a szeretet erejét, ami eloszlatja a negativitást.

Ha hálás vagy, egyszerűen nem lehetsz szomorú, és más negatív érzés sem keríthet hatalmába. Valahányszor embert próbáló helyzetbe kerülsz, gyorsan keress valamit, amiért hálás lehetsz. És ha találtál egy dolgot, keress egy másikat, aztán megint egy másikat, mert minden egyes dolog, amiért hálát érzel, változtat a helyzeten. A hála a híd, amin keresztül eljuthatsz a negatív érzésektől a szeretet erejének táplálásához.

 

A hála védőoltás, ellenanyag, fertőtlenítőszer.”
John Henry Jowett (1864–1923) 

 

Ha valami jó történik veled a nap folyamán, mondj érte köszönetet. Bármilyen apróság legyen, nem számít, köszönd meg. Ha találsz egy tökéletes parkolóhelyet, ha a rádió a kedvenc dalodat játssza, ha kifogsz egy zöldhullámot vagy felszállás után üres helyet találsz a buszon vagy a vonaton, mondd, hogy köszönöm. Ezek mind-mind jó dolgok, amiket az élettől kapsz.

 

 

A játék kulcsa

Létezik egy biztos módszer, amivel jobban érezheted magad életed bármely területével kapcsolatban. Nem kell mást tenned, mint bevetni a fantáziádat, és játékokat alkotni. A játék jó móka, tehát amikor játszol, igazán jól érzed magad.

Életünk egy pontján mindannyian felhagytunk a játékkal és a mókázással, ami gyermekkorunk része volt. Mire felnőttünk, sokkal komolyabban kezdtük venni a dolgokat. Csakhogy a komolyság komoly körülményeket vonz. Amikor játszol és mókázol, igazán jól érzed magad, és – láss csodát! – igazán jó körülmények bukkannak fel az életedben.

Az élet azért van, hogy élvezd. Játssz a vonzás törvényével, vesd be a képzelőerődet és találj ki játékokat. A vonzás törvénye nem tudja, és nem is akarja tudni, hogy épp képzelődsz és játszol, vagy valóságos dologra gondolsz. Amit a képzeleted és az érzéseid által adsz, valóra válik!

 

Hogyan játssz

Hogyan játssz? Csak csináld azt, amit gyermekkorodban: használd a képzelőerődet, és tegyél úgy, mintha.

Tegyük fel, hogy a világ legjobb testépítője szeretnél lenni, és színészként is be akarsz futni Amerikában. Európában élsz egy kis faluban, a családod pedig állandó anyagi gondokkal küzd, ez azonban téged nem tántorít el attól, hogy nagy álmokat szőj. A testépítéshez egy hős alakjából merítesz erőt és ihletet, és közben elképzeled, hogy megnyered az Európa legjobb testépítője címet. Ez hétszer sikerül is, majd irány a színészi pálya. Amerikába utazol, de senki sem hisz benned. Mindenféle okokat sorolnak, hogy miért nem fogod soha elérni az álmod. Csakhogy te elképzelted, hogy híres színész vagy, és érzed a sikert, a szádban érzed az ízét, és tudod, hogy megcsinálod. Ezt tette Arnold Schwarzenegger, amikor hétszer megnyerte a Mr. Olympia címet, majd az egyik legnagyobb név lett Hollywoodban.

Tegyük fel, hogy nagy feltaláló szeretnél lenni. Már gyermekkorodban tapasztalod az elme szélsőséges működését: rendszeres hallucinációid vannak, és vakító fényeket látsz. Az egyetemet nem fejezed be, és egy idegösszeroppanás miatt az állásodat is kénytelen leszel otthagyni. Hogy megszabadulj a bénító hallucinációktól, kezedbe veszed az elméd irányítását, mégpedig úgy, hogy egy képzelt világot teremtesz magadnak. Mivel a szebb jövő képe nagyon fellelkesít, élénk fantáziádat az új találmányok szolgálatába állítod. Találmányaidat kizárólag gondolatban alkotod meg, alakítgatod a szerkezetüket, javítgatod őket, sőt még működteted is az eszközöket, anélkül, hogy akár egyetlen vázlatot készítenél róluk. Egész képzeletbeli laboratóriumot építesz, ahol teszteled a találmány időtállóságát és munkabírását, mielőtt a fizikai világban is megvalósítanád. Ezt tette Nikola Tesla, és így vált az egyik legnagyobb feltalálóvá a világon. Legyen szó az elektromos motorról, a rádióról, az erősítőről, a vezeték nélküli kommunikációról, a fénycsővilágításról, a lézersugárról, a távirányítóról vagy több mint háromszáz szabadalmaztatott találmánya bármelyikéről, mindegyiket ugyanazzal a módszerrel alkotta meg: a képzelete erejével.

 

 

A logika képes eljuttatni minket A-ból B-be. A képzelet képes eljuttatni bárhová.”
Albert Einstein 

 

Bármit is szeretnél, használd a képzelőerődet, találj ki játékokat, és játssz! Használj fel minden eszközt, amit csak tudsz, és ami a segítségedre lehet ebben. Ha le szeretnél fogyni, vagy szebb testre vágysz, alkoss olyan játékokat, amelyektől úgy érzed magad, mintha álmaid teste már a tiéd volna. Körbeveheted magad csodás testeket ábrázoló képekkel, az igazi trükk azonban a következő: el kell képzelned, hogy az a test a képen a tiéd! El kell képzelned, és úgy is kell érezned, mintha az a te tested lenne, nem valaki másé.

Amikor valami múltbeli vagy jövőbeli eseményről beszélsz, elképzeled az adott dolgot a jelenben, átérzed az adott dolgot a jelenben, és az adott dolog frekvenciájára kerülsz. A vonzás törvénye pedig fogja az adást. Ha elképzeled az álmod, a vonzás törvénye azonnal érzékeli. Ne feledd, számára az idő nem létezik, csakis a jelen pillanat.

Ha némi késéssel kapod meg, amire vágysz, annak egyedül az az oka, hogy neked időbe telik, mire ugyanarra az érzésfrekvenciára kerülsz, mint vágyad tárgya. Ehhez ugyanis át kell érezned a szeretetet, amit akkor éreznél, ha már most a tiéd lenne! Ha sikerül eljutnod erre az érzésfrekvenciára, és meg is tudsz maradni ott, vágyad tárgya a valóságban is megjelenik az életedben.

 

Bármi, amire szükséged lehet és amire áhítozol, már a tiéd. Váltsd valóra vágyaidat azáltal, hogy elképzeled és átérzed, hogy valóra válnak.”
Neville Goddard 

 

Amikor valóban örülsz valaminek, ami történt, és csodásan érzed magad, használd fel ezt az energiát arra, hogy elképzeled az álmod. Megvalósításához nincs szükség másra, mint a képzelet és az érzés gyors villanásaira. Így állíthatod szolgálatodba a felfokozott állapotot, hogy megkapd, amit akarsz. Ez pedig játék. Ez móka. Ez az életed megteremtésének öröme.

Forrás: Az Erő

 

Ajánlott könyvek:

A LEGNAGYOBB TITOK

A siker alapelvei könyv

A titok

Az erő