A jobb életről alkotott vízió nem arról szól, hogy van valamennyi pénzünk a bankban, hogy valaki szeret minket, vagy hogy megszerzünk egy végzettséget. Amikor vízióról, jövőképről beszélek, arra gondolok: Hogyan akarod érezni magad, amikor reggelente felébredsz? Józanságom kezdetén el sem tudtam képzelni, milyen is egy jobb élet. Egyvalamit azonban biztosan tudtam: arra akartam felébredni, hogy nem szorongok, s hogy izgatott örömmel várom az előttem álló napot. A béke felé vezető úton az vezetett, hogy tudtam, hogyan akarom érezni magam. Soha nem vágytam különleges elismerésre vagy teljesítményre, ezért nem a külvilágtól vártam, hogy megmutassa nekem az utat. És az, hogy hogyan érzem magam, mindig is rajtam múlt. És ez a Te esetedben is így van!

Hadd kérdezzem meg tőled, hogy mi a te víziód? Miközben válaszolsz erre a kérdésre, felejtsd el mindazokat a dolgokat, amikről azt hiszed, szükséged van rájuk, és inkább fókuszálj arra: hogyan akarod érezni magad? Lehet, hogy még azt is nehéz elképzelned, milyen is lehet az, hogy másképp érzed magad. Vagy talán leragadtál a félelem és az értéktelenség érzésében. Egy pillanatra próbáld meg felfüggeszteni magadban a hitetlenségedet, és engedd meg magadnak, hogy arról álmodozz, hogyan akarod érezni magad az életedben. Válaszolj gyorsan írásban erre a kérdésre: Hogyan akarom érezni magam? Ne gondolkozz, csak hagyd, hogy magától mozogjon a tollad, magával ragadva azokat az érzéseket, amiket meg akarsz tapasztalni. 

Keress egy nyugodt idõszakot a nap során, amikor szabadon írhatsz. A lap tetejére írd fel ezt a kérdést: „Hogyan akarom érezni magam, és ez milyen lenne?” Ezután csak írj. Hagyd, hogy mindaz, ami az eszedbe jut, egyszerűen csak átjárjon téged. Légy nyitott arra, hogy egyértelműen befogadd magadba ezt a jövőképet. Ismétlem, érzéseket várunk, nem egy eredményt, például nem egy állást, egy végzettséget vagy egy címet. Törekedj arra, hogy a jövőképed ne függjön valakitől vagy valamitől. Kísértést érezhetsz például arra, hogy víziódat egy mély szerelmi kapcsolathoz társítsd, s azt gondold, ettől fogod teljesnek érezni magad. Nincs abban semmi rossz, ha szerelemre vágysz, a szerelem szabadsága azonban addig nem jöhet el hozzád, amíg egyedül nem vagy képes rá. Lehet, hogy azért vágysz szerelemre, hogy biztonságban érezd magad, hogy kötődhess valakihez, vagy hogy megkönnyebbülj. A biztonságnak, a kötődésnek és a megkönnyebbülésnek azonban először benned kell kialakulnia. Ha elköteleződsz amellett, ahogyan érezni szeretnéd magad, és elfogadod, hogy az nem egy külső forrásból fog érkezni, a kezedben lesz a titok, amivel megvalósíthatod azokat a nagy változásokat, amelyekért ezt a könyvet is olvasod. 

 

 

Engedd meg magadnak, hogy higgy az érzéseidre vonatkozó új víziódban, még akkor is, ha most még nem látod, hogyan juthatsz el oda. Ne bonyolítsd túl a dolgokat. Csak képzeld el, milyen lenne azokkal az érzésekkel létezni, amelyekre vágysz. Egy ilyen vízió lehet például ez: „Nyugodt vagyok és laza. Biztonságban érzem magam a testemben. Kitárom a karomat, és félelem nélkül üdvözlök mindent, ami rám vár.” De lehet jóval egyszerűbb is: „Mindennap szorongás nélkül ébredek fel.” Ha magadban tartod azt a víziót, hogyan akarod érezni magad, felkészíted magad arra, hogy pontosan azokat az iránymutatásokat kapd meg, amik elvezetnek ehhez az állapothoz. Ez a vízió megnyitja előtted az utat a hatalmas változások és a fejlődés végtelen lehetőségei előtt. És mivel nem egy külső forráson, hanem egy érzésen alapul, korlátlanná teszi számodra az élet lehetőségeit. 

Engedd meg magadnak, hogy higgy az új víziódban, még akkor is, ha most még nem látod, hogyan juthatsz el oda. 

Most, hogy már megfogalmaztad a víziódat, gondolkozz el azon, mit árul el azokról az érzéseidről, amiket talán elkerültél, vagy mondjuk egy mélyen rejlő dologról, ami gyógyításra szorul benned. Számomra az, hogy mindennap szorongás nélkül akartam felébredni, még láthatóbbá tette a velem együtt élõ szorongást. Ez pedig arra ösztönzött, hogy még jobban beleássam magam abba az érzésbe, amit el akartam érni: hogy szorongás nélkül élek. A te esetedben mit árul el a víziód a mélyebb érzéseidről? 

Miután leírtad a jövőképedet, mondd ki néhányszor hangosan. Figyeld meg, milyen érzés szavakba önteni. Onnan fogod tudni, hogy rögzült benned, hogy jó érzés hangosan kimondani. 

Fontos tudatosítanod magadban, hogy lehet benned olyan rész, ami ellenáll az új víziódnak. Ez visszavethet az értéktelenség érzéséhez, s felerősítheti benned azt a részt, ami nem hiszi el, hogy megérdemled a békét és a szabadságot. Ez a részed nem hiszi el, hogy egy szerelmi társ, egy bizonyos pénzösszeg vagy egy meghatározott testsúly nélkül is biztonságban érezheted magad. Ne felejtsd el, hogy ez az a részed, amelyik összetört, s kiszakadt a szeretet állapotából. Ez a benned rejlő félelem hangja. Fogadd el ezt a félelmet, és mondj neki kedves dolgokat, például ezt: „Érzékelem a bennem lévő ellenállást, s értékelem félelemmel teli részemet. Hajlandó vagyok {ide szúrd be a vágyott érzésedet}-nek/-nak érezni magam.” Ha szeretettel szólsz a benned munkáló ellenálláshoz, ez az elfogadás egy formája, ami feloldja a félelmedet. Sokan már egészen hozzászoktak ahhoz, hogy elzárnak magukban bizonyos részeket, és csak meghatározott részeikre figyelnek. E könyv lapjain segítek neked megtanulni a szeretetteljes odafigyelést. A könyvben szereplő összes gyakorlat emlékeztetni fog téged a benned rejlő szeretet hangjára.

Kövesd az útmutatásaimat, és térj vissza ahhoz a szeretethez, ami a lényedet képezi. Légy kedves önmagadhoz, légy türelmes, és bízz az életedet átalakító tervben. Az ebben a szép, hogy nem kell kitalálnod, hogyan fog megvalósulni a víziód.

 

Olvasd el újra, majd tarts szünetet: 

Köszönöm neked, Univerzum, hogy vezetsz az újjá­ válás felé vezet úton. Tisztelem ezt a jövképet, ami azt mutatja, hogyan akarom érezni magam. Hajlandó vagyok elfogadni az irányítást. 

 

 

Egy egyszerû ima, amilyen ez is, lehetővé teszi, hogy spirituális kapcsolatba kerülj önmagad megértésével. Könyvemben segítek majd neked megerősíteni ezt a kapcsolatot, hogy biztonságban érezd magad, és érezd, hogy egyengetik utadat új víziódhoz, és ahhoz az állapothoz, ahogyan érezni szeretnéd magad. Létezik bennünk egy mindannyiunk számára elérhetõ spirituális útmutatás. Ahányszor csak elkötelezzük magunkat amellett, hogy jól érezzük magunkat, és változtassunk, segítségünkre siet a Lélek. A spirituális jelenlétet gyakran különböző megérzések formájában fogod majd megtapasztalni. Például úgy, hogy elolvasod a könyv egyik fejezetét, és erős vágyat érzel arra, hogy kipróbáld az egyik általam ajánlott módszert. Ezt a késztetést a Lélektõl kapod: pontosan ahhoz a módszerhez vezet el téged, ami örökre meg fogja változtatni az életedet. Mivel én folyamatosan el voltam köteleződve amellett, hogy jobban érezzem magam, nyitott maradtam a spirituális iránymutatás befogadására, ami mindig is elérhetõ volt a számomra. Ha te is elköteleződsz amellett, ahogyan érezni szeretnéd magad, és hajlandó vagy megtenni, ami elvezet hozzá, tudni fogod, hogy a Lélek a te oldaladon áll. 

Ahogyan haladunk elõre, arra foglak kérni, hogy vizsgáld meg alaposan a számodra kényelmetlen mintákat és érzéseket. Ahányszor csak nehéznek találod a folytatást, térj vissza az előbbi imához. Írd fel egy öntapadós cetlire vagy egy lapra. Ha mindennap elolvasod, kapcsolatban maradsz a spirituális iránymutatással, s ez biztosít majd afelől, hogy nem vagy egyedül az úton. Ha az imádkozás valami egészen új dolog a számodra, gondolj rá úgy, mint egyfajta szándéknyilatkozatra. Mondd fel hangosan ugyanazt az imát, csak hagyd ki az első mondatot. Így: 

 

Tisztelem ezt a jövképet, ami azt mutatja, hogyan akarom érezni magam.
Hajlandó vagyok elfogadni az irányítást. 

 

A hajlandóságom, hogy tiszta és józan legyek, és a vízióm, hogy egyszer majd szorongás nélkül ébredek fel, elegendő volt ahhoz, hogy az úton maradjak, és azzá a nővé váljak, aki ma is vagyok. Az vezetett el idáig, hogy hajlandó voltam megújulni, és nap mint nap átadtam magam a kibontakozó tervnek. 

Nem kell kitalálnod, hogyan fogsz eljutni „oda”. Koncentrálj arra, hogy békés maradj, a többi majd magától megtörténik. Ez az egész arról szól, hogy elfogadjuk: rajtunk kívül semmi sem segíthet abban, hogy szabadnak és békésnek érezzük magunkat. A belső béke ígérete sokkal jobb bármilyen anyagi jellegű tulajdonnál. Azzal, hogy minden fölé helyezed az érzéseidet, az energiát helyezed elõtérbe. Hogy megvalósuljon az élet, amire vágysz, először is magunkévá kell tennünk a vágyott pozitív energiát. Kezdetben ezt az érzéseink fogják megteremteni, nem a tetteink. Amikor örömöt és békét érzel, olyan állapotba kerülsz, amelyben magadhoz vonzod a legvadabb álmaiddal teli életet is. Ne az eredményre, hanem az érzésre fókuszálj, és meg fogsz lepődni, mi sül ki belõle. 

Forrás: Boldog napok

 

Ajánlott könyvek:

BOLDOG NAPOK

A siker alapelvei könyv

CSAK JÓ VAN BENNED

TRAUMA