Aggódunk érted, Gabby – mondta a kiadóm, miután elolvasta az első kéziratot. – Túl sebezhetőnek tűnsz benne – folytatta. – Egyik nehéz pillanatodat mutatod meg a másik után. Azt viszont nem mutatod meg, milyen erős is vagy valójában.”

Az az igazi erősségem, hogy képes vagyok sebezhető is lenni – válaszoltam neki.

A beszélgetés néhány könnyes pillanattal és a kézirat védelemre szoruló részeinek szenvedélyes magyarázatával folytatódott, kölcsönös egyetértéssel és szeretettel megfűszerezve.

Bár a beszélgetés jó nagy kihívást jelentett, szükség volt rá. Ez a könyv teljesen más, mint az elõzõ nyolc. Ez a könyv olyan részeimet mutatja meg, amiket én sem ismertem, amíg el nem kezdtem írni. Ez a könyv annak a történetét meséli el, hogyan éltem túl a próbatételeket, és hogyan fejlődtem.

Ez az én történetem arról, hogyan gyógyultam ki a traumáimból.

Nem egy önsegítő eszköztárat felvonultató könyv ez, ami gyors megoldást kínál a kényelmetlenségeidre. Inkább egy fajta utazás élethosszig tartó átalakulásunk birodalmában, a reziliencia, a belső ellenálló képesség szükségességét bemutató történetekkel.

Azt remélem, hogy a sebezhetőségem láttán te is mélyebbre tudsz majd nézni önmagadban. Remélem, arra bátorítalak majd, hogy szembenézz jó mélyre ásott érzéseiddel, s hogy utat mutatok neked ahhoz, hogyan gyógyítsd meg őket. Ez a könyv segít visszaszerezned széttöredezett részeidet, az ártatlanságodat, a hitedet és azt a képességedet, hogy megismerd magadban az igazi szeretetet. Megmutatja neked az utat az általad keresett béke felé. Imádkozom azért, hogy ez a könyv téged is felszabadítson. (- Részlet a könyvből)

Gabby Bernstein több mint 16 éve alakít át életeket – beleértve a sajátját is. A New York Times bestsellerszerző már kilenc könyvet írt, például az Univerzum mindenben támogat és a Szupervonzás című könyveket. Oprah Winfrey Super Soul Sunday című műsorában „a következő generáció szellemi vezérének” nevezték. A New York Times „új példaképként” írt róla. Heti podcastjában, a Dear Gabbyben coachingot, őszinte beszédet és beszélgetéseket kínál a személyes fejlõdés és spiritualitás témájában. Eleinte mintegy húsz emberrel folytatott intim beszélgetéseket New York-i lakásában, ma azonban már több tízezer ember előtt tart teltházas rendezvényeket a világ minden táján.

Gabby a Boldog napok című könyvében eddigi legerőteljesebb tanítását mutatja be: egy tervet, amivel új erővé és szabadsággá alakíthatod át a múltad fájdalmát – bármi is legyen ez.

 

“Nem számít, mennyit küzdöttél vagy szenvedtél, megvan a lehetőséged arra, hogy fenntartsd magadban egy jobb élet vízióját, amelyben szeretettel átitatott, boldog napokra ébredhetsz nap mint nap.”

 

 

Hajlandó vagy szabaddá válni?
Lassan elkezdjük gyógyító utunkat. Legelőször arra kérlek, hogy kötelezd el magad egy új életszemlélet mellett, új látásmóddal kell megközelítened azt, hogy miként szeretnéd érezni magad. Ismételd a következőt: „Nyugodt vagyok és laza”. 

Egy egyszerű naplóírási gyakorlaton és egy imán keresztül kapcsolódni fogsz ehhez az új vízióhoz, és elkezdesz hinni annak ígéretében. Nem kell aggódod amiatt, hogy hogyan jutsz majd el odáig – kezdésnek csak a békés érzésekre koncentrálj. Ezt követően minden egyéb, majd magától jön. Minden lépés közelebb visz majd a szabadsághoz és a boldogsághoz.

 

“Ha összegyűjtjük a bátorságunkat, és elgondolkodunk azon, mi elől menekülünk, vagy mi ellen harcolunk, feloldhatjuk azokat a mintákat, amik fogva tartanak minket.”

 

Légy elég bátor a csodákhoz
Finoman továbbvezetlek, és megkérlek, hogy vizsgáld meg a romboló minták mélyén rejlő és azokat kiváltó okokat és érzéseket. Ennek a fejezetnek az elolvasása önmagában is bátor tett, hiszen ez azt jelenti, hogy hajlandó vagy alaposabban megfigyelni önmagad. A hajlandóságod elindítja a félelem alapú mintáid feloldásának folyamatát. Légy őszinte magaddal, és szabaddá válsz.

Miért menekülünk?
Amint megismertem a traumák fiziológiai és neurológiai hatásait, sokkal kevésbé éreztem magam egyedül a felépülésemben. Végre közelebbről megérthettem évtizedeken át tartó viselkedésem élményeit, miértjeit. Ebben a fejezetben a traumák hatásaival foglalkozunk, hogy te magad a szeretet, az elfogadás és az együttérzés szemüvegén keresztül vizsgáld meg önmagad. Ha ily módon tekintesz magadra, hatalmas megkönnyebbülés lesz a jutalmad és mindez lehetőséget kínál arra, hogy még mélyebbre hatolj a gyógyulásban.

 

“Abban a pillanatban, hogy nem védekezel többé a félelem ellen, felbukkan a szeretet.”

 

Elrejtőzve a test mögött
A következő fejezet segítségével elgondolkodhatsz, hogy elméd milyen módon támadja meg a testedet, azáltal, hogy elvonja a figyelmedet a mögöttes érzésekről, a kiváltó tényezők vagy épp az emlékek felidézéséről. (Ne feledd, hogy bármilyen fizikai problémád legyen, kérd ki orvosod véleményét.) Ha hagyod, hogy tudatalatti érzelmeid a gyógyulás céljából a felszínre törjenek, az életed örökre megváltozik. A stresszre adott válaszok lecsökkennek, az idegrendszered ellazul.

 

Hagyd, hogy a tested vezessen, és megmutassa, mi az, amit meg kell gyógyítanod.”

 

Kimondani a kimondhatatlant
A szégyen a legfélelmetesebb érzés mind közül. Nyiss  hát utat a szégyen érzése felé – és ismerd fel azt magadban. Önmagában az, hogy hajlandó vagy felismerni és átalakítani ezt a fájdalmas érzelmet a szabadság felé terel és valódi megkönnyebbülést hoz. Általa elkezdheted begyógyítani a legmélyebb sebeidet, és ez mélységes belső békéhez vezet majd.

 

“A hit az, ami kivezetett engem a sötétségből, és a hit az, ami a fényben tart.”

 

 

Ne nevezz őrültnek
A depresszió és a szorongás kezelésére olyan gyógyító utat választottam, amely önmagában számos terápiát tartalmaz, többek között az EMDR-t és az EFT-t. Ebben a fejezetben útmutatásként megismerheted ezeket a terápiákat és egyéb önszabályozó technikákat. Azt, hogy melyik módszer a legmegfelelőbb a számodra, intuitív módon tudni fogod. Spirituális szempontból az isteni sugallat és erő minden gyógyító eszközben benne rejlik  – legyen az gyógyszer, orvos vagy terapeuta. Amikor a szabadságra törekszünk, mindig rálelünk a legmegfelelőbb gyógymódokra. Ha jelenleg krónikus fájdalommal, függőséggel, szorongással vagy bármilyen mentális betegséggel küzdesz, tudnod kell, ha félelem helyett hittel nézünk szembe a problémáinkkal, rendkívüli fejlődést érhetünk el.

 

Részeid megismerése, szeretete
és a róluk való proaktív gondoskodás
életed legszeretetteljesebb kapcsolata lehet.”

 

Szeresd minden részedet
Az Internal Family Systems (IFS – Belső családrendszer) terápia a reakcióinkat és érzelmeinket saját részeinként azonosítja, amelyek megóvnak minket attól, hogy legmélyebb sebeinket érezzük. Kicsit furán hangzik, ugye? Nekem is eltartott egy ideig, míg megértettem – de ez a terápia alapjaiban változtatta meg az életemet. Ebben a fejezetben ismertetem mi is az IFS-t, segítek felismerni és tiszteletben tartani a védelmező részeidet, és bemutatom neked a benned élő, erőforrásokkal teli Én fogalmát. Ahogy megerősíted a kapcsolatodat ezen Éneddel, elkezdesz harmóniában élni, megtanulod szeretni magad, minden részeddel együtt.

Szabadítsd fel, ami megfagyott benned
A szomatikus élmény módszer (SE Somatic Experience) azt sugallja, hogy a fel nem oldott traumák energiává válnak, amelyek megfagynak a testben. Az SE testalapú módszereket kínál az energia felszabadítására és a traumák oldására. Bár azt javaslom, hogy ezt a kúrát egy képzett szakemberrel kezd el, a könyvben bemutatok néhány kíméletes SE módszert, amelyek segítségével egyedül is enyhítheted a stresszt. Többek között megtanítok egy egyszerű és megnyugtató mantrát, amely ellazítja a bolygóideget és stimulálja a zsigereket. Ahogy kiszállsz a fejedből, és visszatérsz a testedbe, felszabadítasz minden megrekedt energiát, általa jobban kapcsolódsz majd az Univerzum energiáihoz, a jelenben maradsz és inspiráltabbá válsz. 

Önmagad szülőjévé válni – reparenting
A gyógyulásom során megtanultam önmagam szülőjévé válni. Megértettem, hogy a gyermekkoromban tanult kötődési formák minden felnőtt kapcsolatomra kihatnak – és új, biztonságos kötődést alakítottam ki belső Énemmel. Ebben a fejezetben olyan technikákat tanulhatsz meg, amelyek segítségével megfordíthatod a múltban tapasztalt szuboptimális kötődés következményeit, hogy biztonságban érezd magad a jelenben. E gyakorlatok megtapasztalása rugalmasságot szül. Olyan módon fogsz törődni magaddal, amit korábban még soha nem tapasztaltál.

 

“A múlt felülírásához együttérzéssel kell fordulnunk jelenlegi önmagunkhoz.”

 

Boldog napok várnak ránk
Gyógyító utam utolsó lépése a fájdalom feldolgozásáró
l szól. A fájdalmat nehéz felismerni, mert gyakran eltemeti a düh. De meg kell gyógyítanunk fájdalmunk kiváltó okát, hogy megtaláljuk a belső békét – és ez a kiváltó ok sok esetben a gyász. Ahhoz, hogy hangot adj a fájdalomnak és meggyógyítsd azt, sőt szabaddá válj, biztonságban kell érezned magad, ehhez nyújt segítséget ez a könyv. Hiszen rád is Boldog napok várnak!

Forrás: Boldog napok

www.gabbybernstein.com

 

Ajánlott könyvek:

BOLDOG NAPOK

A siker alapelvei könyv

SPIRITUÁLIS ÉS TRENDI

CSAK JÓ VAN BENNED