Jelenleg milyen történetet mesélek?

Igen célravezető egy új történet mesélését annak megfigyelésével kezdeni, hogy milyen dolgokról beszélsz egész nap, majd amikor olyan megállapításon kapod magad, amely ellentétben áll azzal, amit kívánsz, megállsz, és azt mondod: „Nos, világosan látom, hogy mit nem akarok. Tehát mit akarok?” Aztán tudatosan és hangsúlyosan jelentsd ki a vágyadat.

Utálom ezt a ronda, megbízhatatlan kocsit.
Egy szép, új, megbízható kocsit akarok.

Kövér vagyok.
Karcsú akarok lenni.

A munkaadóm nem becsül meg.
Azt akarom, hogy a munkaadóm megbecsüljön.

Sokan ellenvetnék, hogy egy mondat puszta átfogalmazásával nem fog megjelenni a kocsibeállójukban egy csillogóvillogó új autó, nem fog kövér testük karcsúvá változni, vagy munkaadójuk személyisége hirtelen átalakulni, amely után majd másként kezd bánni velük – ám tévednek. Ha szántszándékkal a kívánt dologra összpontosítasz, és gyakran teszel a kívánságodnak megfelelő kijelentéseket, egy idő után azt tapasztalod, hogy ténylegesen megváltoztak a dologgal kapcsolatos érzéseid, ami rezgésed megváltozását jelzi.

Amikor rezgésed megváltozik, vonzásod irányultsága is megváltozik, és a hatalmas Vonzás Törvénye értelmében a dolgok megvalósulása által tapasztalt bizonyítékoknak vagy jelzéseknek is meg kell változniuk. Nem beszélhetsz folyton a dolgokról, amelyeket meg szeretnél tapasztalni az életedben anélkül, hogy a Világegyetem ne hozná el neked a lényegét.

shutterstock_1192722562 (1)

Az átbillenés gyakorlata új irányt szabhat az életemnek

Az átbillenés gyakorlata annak a tudatos felismerése, hogy voltaképpen minden dolognak két oldala van, és aztán szándékosan a dolog kívánt oldaláról beszélünk vagy gondolkodunk. Az átbillenés segít működésbe hozni benned a kívánt jellemzőket minden dologgal kapcsolatban, és ha ezt eléred, a kívánt dolog lényegének, bármiről legyen is szó, el kell jönnie a tapasztalatodba.

Egyvalamit fontos világossá tennünk: ha olyan szavakat használsz, amelyek a vágyadról szólnak, ugyanakkor kétségeid vannak a mondottakat illetően, szavaid nem hozzák el neked, amit kívánsz, mert gondolatrezgéseid teremtő irányát igazából érzéseid jelzik. A Vonzás Törvénye nem a szavaidra, hanem a belőled sugárzó rezgésre válaszol.

Mivel azonban nem beszélhetsz egyszerre arról, amit kívánsz és amit nem kívánsz, minél többet beszélsz arról, amit kívánsz, annál ritkábban fogsz beszélni arról, amit nem kívánsz. Ha pedig komolyan veszed, hogy arról beszélj, amit szeretnél, és nem arról, ahogyan a dolgok éppen állnak, akkor egy idő után (mégpedig rendszerint igen rövid idő után) megváltoztatod rezgésed egyensúlyát. Ha elég gyakran beszélsz róla, azt kezded érezni, amit mondasz.

De van valami, amiért az átbillenés gyakorlatának még ennél is jelentősebb a hatása: amikor úgy tűnik, hogy az élet valamely kívánt dolog hiányának előnytelen megközelítésére késztet, és kijelented, hogy „Tudom, mit nem akarok; tehát mi az, amit akarok?”, előhívod magadból a választ erre a kérdésre, és rezgésed abban a pillanatban változni kezd. Az átbillenés hatékony eszköz, amely azonnal jobbá teszi az életedet.

Ajánlott könyv:

A_boseg_torvenye_B1_800px