Rhonda Byrne felívelő pályája A Titok című filmmel kezdődött, amelyet milliók láttak szerte a világon. Ezt A Titok című könyv követte, amely világsiker lett, 50 nyelvre fordították le, és több mint 24 millió példány fogyott belőle. A Titok 198 hétig szerepelt a New York Times bestsellerlistáján, és a USA Today az utóbbi 15 év 20 legkelendőbb könyve közé sorolta.

A kötetet újabbak követték, Az Erő 2010-ben és A Varázslat 2012-ben, és a mind a kettő szintén a New York Times bestsellere lett. Ezeket pedig A Határtalan gondolatok, majd A Hős követte. Nemrég jelent meg a szerző hatodik könyve  A Titok, ami megváltoztatta az életem címmel az Édesvíz Kiadó gondozásában.

rhonda byrneEl tudná mondani röviden, mire törekszik a könyveiben?
Örömet szeretnék szerezni embertársaimnak azzal, hogy megvilágítom számukra az élet titkát. Ez a titok a történelem folyamán végig a kiválasztott kevesek birtokában volt. E kevesek közül azután több olyan is akadt, aki sorsdöntő változásokat idézett elő világunkban.
Nem egy ember szembemegy az élet alaptörvényével. Ez az egyedüli oka, hogy annyi küzdelemben, fájdalomban és szenvedésben van részük. Az élet mindenkinek azonos lapokat osztogat, ám ha nem ismerik fel, hogyan is működik mindez, nem tudják a maguk javára fordítani.

Hogyan fedezte fel A Titok mögött rejlő gondolatrendszert? Valamiféle különleges alkalom késztette erre?
2004-ben került rá sor. Akkoriban az egész életem romokban hevert: az egészségem, az emberi kapcsolataim, a cégem, az anyagi helyzetem. Nyakig ültem a gondokban, és úgy éreztem, hogy megoldásuk meghaladja az erőmet. Életem legsötétebb pillanata volt ez, s én mélységesen elkeseredtem. Ekkor azonban valami hihetetlen történt. A mindenség nagy igazságát vakító fénysugárként világította meg előttem egy százéves iromány, Wallace Wattles munkája, A meggazdagodás tudománya. Attól a naptól fogva, hogy elolvastam, az életem többé nem volt ugyanaz.

Volt-e valamiféle tragikus esemény az életében?
Voltak nehézségeim, és kihívásokkal is szembe kellett néznem, mint mindannyiunknak. Mindamellett apám 2004-ben bekövetkezett váratlan halála indította el azt a lefelé tartó spirált, amelyről az imént beszéltem. Végső soron ez vezetett el A Titok felfedezéséhez. Így lett életem legtragikusabb eseménye egyben a legjelentősebb fordulópont is a sorsomban. Amikor valaki mélypontra kerül, valami gyönyörű következik be – nem véltelenül, hiszen talán ilyenkor kérdezünk rá először az élet nagy kérdéseire. Mindennek nem muszáj így lennie, velem mégis így történt.

És olyan szép élménye volt-e, ami szintén megváltoztatta az életét?
Minden nappal újat tanulok az életről, minden egyes nappal jobban belelátok a működésébe. Egyre világosabbá válik az összkép. Márpedig, ha az ember a kulisszák mögé lát, tökéletes bizonyosság tölti el, hogy minden a legnagyobb rendben van, jó úton jár, és hálát ad a sorsnak az életéért.

Van valamiféle mottója?
Az én mottóm ez: most rögtön döntsük el, hogy boldogok akarunk lenni. Ha boldogok vagyunk, nem a megszokott kerékvágásban folytatjuk az életünket. Ilyenkor a mindenség elhozza nekünk azt, amire vágyunk. Lehet ez fizetésemelés, szerelem, egészségünk megjavulása, pénz vagy egy hihetetlenül jó munkalehetőség. Úgy nyerhetjük el, amit szeretnénk, ha haladéktalanul olyan boldogok leszünk, amennyire csak tőlünk telik.

Rhonda_ByrneMilyen három jó tanáccsal látná el a gyermekeit?
Először is, tudjátok, hogy az univerzum veletek van, a ti oldalatokon áll. Másodszor a jót keressétek mindenben és mindenkiben. Harmadszor: szeressetek teljes szívetekből, ahogyan eddig soha. Szeressetek mindent és mindenkit, és legyetek hálásak az apróságokért. Ha így tesztek, csodálatos életben lesz részetek. Ezt garantálom.

Mit tart a legnagyobb szerencséjének, és miért?
Azt, hogy ismerem az élet működésének titkát. Ez a tudás ugyanis kincset ér. Ennek birtokában tudom, hogy minden lehetséges, és semmi sem lehetetlen. Ha nem látjuk át a mindenség hatásmechanizmusát, óhatatlanul is bajt bajra halmozunk ahelyett, hogy valóra váltanánk álmainkat. Ha ellenben megértjük az univerzum működését, az olyan, mint amikor valaki felgyújtja a villanyt egy sötét helyiségben. Nyomban látni fogjuk, mi hol áll, mit hol rontottunk el, és egész pontosan hogyan változtathatunk az életünkön. Ettől a pillanattól kezdve új életet kezdhetünk.

Mit gondol a szerencséről?
Szerencse mint olyan nem létezik. A mindenséget matematikai pontosságú törvények szabályozzák, s ugyanezek irányítják az emberi viselkedést is. Valamennyien rendelkezünk a képességgel, hogy minden a miénk legyen, és akármit véghez vihessünk. Ehhez azonban tudnunk kell, hogyan használjuk fel e törvényeket, hogy a javunkat szolgálják, ahelyett hogy akaratlanul is magunk ellen fordítanánk őket.
Talán mindannyian gondoltuk már másokról: „Hú, micsoda szerencsés ember!” Holott ez a szerencsés valaki egyszerűen csak engedelmeskedik az élet törvényeinek, akár tud erről, akár nem. Nem lehet másként.

Hisz valamiféle vallásban? Tartozik-e valamilyen felekezethez?
Minden vallást tisztelek, mivel egytől egyig csodálatos felismeréseket tartalmaznak, és új nézőpontokkal ajándékoznak meg minket. Úgy is mondhatnám, valamennyi vallásban és ősi spirituális tanításban hiszek. Felekezetem a földteke valamennyi lakója együttvéve. Egyek vagyunk a szó legszorosabb értelmében.

Támogat-e jótékonysági szervezeteket?
Olyanokat támogatok, amelyek javítják az élet minőségét. Mindenekelőtt pedig azokat, amelyek fokozzák az emberiség tudatosságát.

Ha csupán egyetlen álma válhatna valóra, mi lenne az? Van valami ábrándja, kívánsága? És ha igen, miért éppen az?
Nos, az, hogy örömet adjak az emberek milliárdjainak. Hogy miért? Azért, mert tudom, milyen sötétben tévelyegni. Azt érezni, hogy nincs befolyásunk a jövőnkre, félni az élettől. Tudom, milyen, ha a körülmények játékszere vagy. Átéltem már a tehetetlenséget, és azt az örömet is, amikor felfedezed, hogyan is működik az élet. Ez utóbbit szeretném megosztani embertársaim milliárdjaival.

Keresd Rhonda Byrne könyveit webáruházunkban kiadói kedvezménnyel

(Forrás: The Secret Creative Team www.thesecret.tv)