Van egy járvány, ami rosszabb, mint bármely betegség, amit az emberiség valaha látott az elmúlt évszázadokban. Ez a „nem akarom” járvány. Az emberek azért tartják életben, mert folyamatosan arra gondolnak, arról beszélnek, azt teszik és arra koncentrálnak, amit „nem akarnak”. 

Amikor arra irányítod a gondolataidat, amit akarsz, vagy arra, amit nem akarsz, és rajta is tartod a figyelmedet, abban a pillanatban a világegyetem mindenható erejével magadhoz vonzod.

 

A vonzás törvényének nem számít, hogy kimondod­ e azt a szót, hogy „nem”, vagy egyéb tagadószavakat. Amikor tagadsz valamit, a vonzás törvénye az ellenkező üzenetet fogja kapni. 

 

Azt mondod: „Nem akarok náthás lenni.” 

Ám a vonzás törvénye azt az üzenetet kapja, hogy „El akarom kapni a náthát”. 

Azt mondod: „Nem akarom, hogy fájjon a fejem.” A vonzás törvénye azt így hallja: „Azt akarom, hogy fájjon a fejem.” 

Azt mondod, hogy „Nem akarom, hogy elessek, és megüssem magamat”.  A vonzás törvénye azt hallja: „El akarok esni, és meg akarom ütni magamat.” 

Azt mondod, hogy „Nem akarok meghízni”. Ekkor a vonzás törvénye azt hallja: „Hízni akarok.” Azt mondod, hogy „Nem akarok beteg lenni”.
A vonzás törvénye azt hallja: „Beteg akarok lenni.” 

Azt vonzod magadhoz, amire a legtöbbet gondolsz, ezért ez az egész „nem akarom” duma a felelős mindazért, ami „nem akarom” járvánnyá vált! Az emberek többsége akaratlanul is azzal tölti meg az életét, amit nem akar, és aztán nem érti, miért nem halad előre az élete. 

Tested jelenlegi állapota és egészséged jelenlegi szintje múltbéli gondolataid eredménye. Nem nehéz látni, mik voltak az uralkodó gondolataid az egészségeddel kapcsolatban, mert ezt már meg is tapasztaltad. Ez akkor is igaz, ha domináns gondolataid arra vonatkoztak, amit akarsz, és akkor is, ha nagyrészt arra gondoltál, amit „nem akarsz”. 

Ez azokra az emberekre is igaz, akik krónikus betegséggel vagy hosszú idő óta fennálló egészségi panaszokkal küzdenek.

 

 

Sokan ösztönösen próbálnak harcolni egy betegséggel, hogy legyőzzék. A vonzás törvénye szerint azonban egy betegség legyőzéséhez nem az az út vezet, hogy harcolunk vele. 

 

Ha ellenállsz valaminek, az megmarad

A neves svájci pszichológus, Carl Jung azt mondta: „Aminek ellenállsz, az nem csupán megmarad, de nagyobbra is nő.” Ha harcolunk valami ellen, magunk mellett tartjuk. 

Az ok, amiért megmarad, aminek ellenállunk, az: ha ragaszkodsz valamihez, és szenvedélyesen nem akarod, azt a vonzás törvénye úgy fordítja le, hogy akarod, és beinvitálod az életedbe. Minél inkább nem akarod a betegséget, amit éppen átélsz, annál inkább megerősíted. Amikor magad mellett tartasz egy betegséget, még több érzést, energiát és erőt töltesz bele, méghozzá őrült tempóban. Csak egyre erősebb lehet, mert ez a vonzás törvénye. 

Te teremted az életedet!

Te teremted az egész életedet, mindez pedig a tested és elméd egészségét is magában foglalja a gondolataidnak és a vonzás törvényének köszönhetően. 

És ez nem csak akkor van így, ha tudsz róla. Mindig is ez határozta meg az életedet és a történelem során minden ember életét.

 

Ha tudatára ébredsz ennek a nagyszerű törvénynek, akkor annak is tudatára éb­redsz, milyen elképesztően erős vagy, hiszen képes lehetsz megváltoztatni az életedet, és egy új életet kigondolni, megteremteni. 

 

Akár tudatában vagy, akár nem, az idő nagy részében gondolkozol. Amire a legtöbbet gondolsz, és amire a leginkább koncentrálsz, az fog megjelenni az életedben. Ki mint vet, úgy arat! Gondolataid magok, és hogy mit „aratsz”, az azon múlik, milyen magokat ültettél. 

Ha egészséged hiányára panaszkodsz, a vonzás törvénye még több olyan helyzetet fog bevonzani az életedbe, ami miatt csak még többet panaszkodhatsz. Ha valaki másnak a panaszkodását hallgatod egy betegségről, és rákoncentrálsz, szimpatizálsz, egyetértesz vele, abban a pillanatban magadhoz vonzod a betegséget. 

Bármire is koncentrálsz, az testet fog ölteni, és megérkezik az életedbe. A törvény egyszerűen csak reflektál, és pontosan azt adja vissza neked, amire fókuszálsz a gondolataiddal. „A tökéletes egészségre koncentrálni” olyasvalami, amire bármelyikünk képes, függetlenül attól, mi történik a világban. 

Ezzel az erőteljes tudással teljes mértékben megváltoztathatod az egészségeddel kapcsolatos életkörülményeidet, pusztán azzal, hogy változtatsz a gondolataidon. 

Az egészséged a te kezedben van. Nem számít, hol vagy most, mi történt az életedben, tudatosan megváltoztathatod a gondolataidat és ezzel az életedet. Nincs olyan, hogy reménytelen helyzet, ahogyan olyan sincs, hogy gyógyíthatatlan betegség. Egy bizonyos ponton minden úgynevezett gyógyíthatatlan betegséget meggyógyítottak. Az elmémben, abban a világban, amit én teremtettem, nem létezik a „gyógyíthatatlan” szó. Rengeteg hely van számodra ebben a világban, ezért gyere, csatlakozz hozzám és mindenkihez, aki itt van! Ez egy olyan világ, amiben a „csodák” mindennap megtörténnek. Egy olyan világ, ami bővelkedik a jó egészségben és a jó közérzetben, ahol minden jó most történik, benned. Úgy hangzik, mint a mennyország, nemde? Mert az is. 

Forrás: A Titok – SZERETET, EGÉSZSÉG ÉS PÉNZ – Mesterkurzus

 

Ajánlott könyvek:

.
.
A TITOK

A TITOK – SZERETET, EGÉSZSÉG ÉS PÉNZ – MESTERKURZUS

.
.
A LEGNAGYOBB TITOK

A siker alapelvei könyv