Íme egy gyűjtés Gabrielle Bernstein Mindennapi csodák c. könyvéből. Egy csokornyi csodás üzenet ami szebbé varázsolja az életed!

 

#2 A boldogság a te döntésed

Amikor arról kérdeznek, hogy melyik volt a leghasznosabb lecke, amit valaha megtanultam, mindig azt felelem, hogy ez: A boldogság az én döntésem. Nagyon könnyû magunkon kívül keresni a boldogságot: egy kapcsolatban, egy áhított állásban, vagy a tökéletes testsúlyban. Amikor kívül keressük a boldogságot, az olyan, mintha rossz helyen keresnénk Istent. Ez a külsõ keresés a világgal szembeni hamis elvárásainkon alapul. Ezek az elvárások falat képeznek a valódi boldogság elõtt, amely valójában bennünk rejlik. Ez az elsõ gyakorlat segíteni fog megérteni, hogy „odakint” semmi sem menthet meg a benned lakozó konfliktustól. Egy gazdag belsõ életet kell felépítened ahhoz, hogy élvezhesd az életet.

Amikor meghozzuk ezt a döntést és a boldogságot választjuk, csodában van részünk. Az elménk megszabadul a félelemmel teli tévképzetektõl, és újra rátalál a valódi igazságra, vagyis a szeretetre. Az ilyen választásokhoz arra van szükség, hogy elszántan elkötelezzük magunkat a szeretet mellett. Ahhoz, hogy elkötelezzük magunkat egy új szemléletmód mellett, el kell kezdenünk odafigyelni a magunk és mások ellen irányuló gondolatainkra. Amikor észreveszed, hogy a gondolataid támadó üzemmódba váltanak, mondd ki hangosan, hogy a boldogság az én döntésem. Ez legyen a mantrád.

Minél inkább megerõsíted magadban, hogy az örömöt választod a félelem helyett, annál boldogabb leszel. A változások úgy rögzülnek, ha folyamatosan megismétled az új viselkedésformát. Amikor gyakran ismétled ezeket a viselkedésformákat, szó szerint megváltoztatod az agyadban lévõ idegpályákat. Ez a változás pedig segít rögzíteni a valódi változást.

A boldogság a te döntésed. És már ma is meghozhatod ezt a döntést.

Most pedig ideje megosztani a szeretetet! Tweetelj, posztolj Facebookra vagy Instagramra, írj e-mailt, és küldd tovább az alábbi Csodás Üzenetet. Oszd meg másokkal is a mondanivalóját!

 

Csodás Üzenet #1

A boldogság az én döntésem.

#MiraclesNow

 

 

#4 A béke a szívedben van

A mindennapi élet kihívásokkal és kellemetlenségekkel járhat, amelyek megzavarhatják a belsõ békénket. Ebben a könyvben a meditáció az egyik olyan kulcsfontosságú gyakorlat, amit újra és újra javasolni fogok a stressz levezetéséhez és a béke eléréséhez.

Sokan vannak, akik bele akarnak vágni a meditációba, de nem tudják, hol is kezdjék. Tisztában vannak vele, hogy milyen elõnyökkel jár, és lehet, hogy volt részük már pár tudatos pillanatban, de a mindennapi meditálás gondot okoz. Az egyik ilyen akadály az lehet, hogy sokan elbátortalanodnak a meditáció szó hallatán. Úgy hiszik, hogy a babérok learatásához azonnal a meditáció mesterévé kell válniuk – holott valójában nem véletlenül nevezik „gyakorlatnak”. Amikor elõször felveszel egy teniszütõt, akkor is azt várnád, hogy úgy teniszezz, mint Serena Williams? Hát persze, hogy nem! De ez nem jelenti azt, hogy ne léphetnél koncentráltan és lelkesen a pályára, ne edzhetnél egy jót, s ne fejleszthetnéd a tenisztudásodat is. Ugyanez igaz a meditációra is – már a kezdõk is azonnal érzik pozitív hatásait!

A meditáció elkezdésének egyik legjobb módja, ha a pulzusod segítéségével hozzáférsz a belsõ békédhez. Ha a saját szívverésedre meditálsz, megnyugtathatod az elméd, egyensúlyba hozhatod az agyféltekéid, és újraprogramozhatod az idegrendszered. Ez a kundalíni-meditáció tökéletes kezdet a meditáció elsajátításához. Ha kezdõ meditáló vagy, ezt a gyakorlatot követve seperc alatt lemész alfába.

Ez az egyszerû meditáció fejleszteni fogja a koncentrálóképességed. Valamint segíteni fog abban is, hogy a különbözõ élethelyzetekben mindig irányítani tudd a reakcióidat, s még a legcsapongóbb elmét is képes megnyugtatni.

 

Tanulj meg meditálni!

Helyezkedj el könnyû pózban (kényelmes törökülésben a földön), és finoman feszítsd meg a nyakad, vagyis az állad biccentsd lefelé, de a nyakad maradjon egyenes.

 

 

Finoman hunyd le a szemed, és koncentrálj a szemöldököd közötti pontra (a harmadik szemed helyére). A mantránk a Szat Nám (amely „felismert igazságot” jelent).

A mudrá – azaz a kezek pozíciója – is egyszerû. A jobb kezed négy ujját helyezd a bal csuklódra és tapintsd ki a pulzusod! Az ujjak legyenek egyenes vonalban, és finoman szorítsd õket a csuklódhoz, hogy minden ujjbegyeddel érezd a szívverésed. Minden dobbanásnál gondolj a Szat Nám hangjára!

 

 

Ezt a meditációt ajánlott 11 percig folytatni, de már egy perc után érezheted a pozitív hatásait. Az intuíciód fejlesztése és az elméd lenyugtatása érdekében mindennap gyakorold ezt a meditációt!

 

Csodás Üzenet #4

A béke a szívverésedben van.

 #MiraclesNow

 

 

#29 Nem a szokásaid határoznak meg

Az életem során számos rossz szokással felhagytam már. Legutóbb a kávézásról sikerült lemondanom, ami nem volt könnyû. Bármennyire is furcsán hangzik, még az alkoholról és a drogokról való leszokásnál is nehezebb volt. A koffein volt az utolsó drog, amivel éltem, és mivel tudtam, hogy nem fog megölni, folyamatosan megengedtem magamnak a fogyasztását.

Az egyik fõ oka annak, hogy leragadunk az olyan szokásokban, amik nem válnak a javunkra, az, hogy gondolatban megengedjük magunknak õket. Például azt gondoljuk: Napi egy csésze kávé nem fog megölni. Vagy: Csak hétvégente fogok inni. Ezek a gondolatok meggyõznek minket arról, hogy ez a viselkedés rendben van, pedig legbelül tudjuk, hogy nem helyes.

Sok esetben arra használjuk a rossz szokásainkat, hogy ne kelljen megküzdenünk valami sokkal nehezebbel. Az én esetemben a kávé volt az utolsó vétkezés. Józan nõként úgy éreztem, hogy megérdemlek valamit, ami szükség esetén felráz. Ez a szokás ártalmatlannak tûnt, de amikor elkezdtem õszinte lenni magammal, nyilvánvalóvá vált, hogy a kávét is kábítószerként használtam. Miután õszintén megvizsgáltam a viselkedésemet, felismertem, hogy nem szabad megengednem magamnak a kávézást, s itt az idõ, hogy változtassak ezen a szokáson.

Amikor egy rossz szokástól igyekszünk megszabadulni, fõleg a kezdeti idõszak a nehéz. A folyamat megkönnyítése érdekében felvázoltam három lépést, amelyek számomra beváltak és segítettek a kávézásról való leszokásban.

 

1.lépés: Maradj a jelenben!

A legtöbbször azért botlunk meg, amikor megpróbálunk változtatni egy szokáson, mert elkezdünk a jövõ miatt aggódni. Például amikor elõször próbáltam meg leszokni a kávézásról, a jövõre gondoltam, és azon agyaltam, hogy Mit fogok csinálni, amikor Európában vagyok, és megkívánok egy cappuccinót? Amikor elkezdtem kiakadni a jövõ miatt, nekem az segített leginkább, hogy a jelenben maradtam. Azt mondogattam magamnak: Nem kell a holnap miatt aggódnom. Ma úgy döntöttem, hogy nem iszom kávét. Elkötelezett maradtam, egyik napról a másikra.

 

2.lépés: Változtass a légzéseden!

Amint megváltoztatjuk a légzésünket, megváltoztatjuk az energiánkat, ezzel pedig az egész tapasztalásunkat is. Amikor észreveszed, hogy kezdesz visszacsúszni egy negatív viselkedésbe, vegyél egy hosszú, mély levegõt. A nyugodt és fókuszált energiád elõ fogja segíteni a pozitív viselkedést és segít megfékezni, hogy visszatérj a rossz szokáshoz.

 

3.lépés: Tedd örömtelivé!

Nem kell, hogy szenvedés legyen a negatív szokás elengedése. Valójában élvezetes is lehet. A valódi változáshoz nemcsak akaraterõre lesz szükséged: meg kell találnunk az örömöt és a kíváncsiságot az új helyzetben. Egy rossz szokás elengedése valójában egy új szokás kialakítását jelenti. Ebben az új szokásban megtalálhatod a boldogságot. Az én esetemben az történt, hogy úgy döntöttem, nem fogok szomorkodni a kávé elvesztése miatt, helyette inkább beleszerettem az organikus teákba.

Ha készen állsz megszabadulni egy bûnödtõl, amely csak gyötrelmet okoz, alkalmazd ezt a három lépést, és lelj örömöt az új szokások kialakításában.

 

Csodás Üzenet #29

Képes vagyok változtatni a szokásaimon, ha másképp gondolok rájuk.

#MiraclesNow

 

Forrás: Mindennapi csodák

 

Ajánlott könyvek:

MINDENNAPI
CSODÁK

A siker alapelvei könyv

TÖRTÉNHETNEK
CSODÁK

AZ UNIVERZUM
MINDENBEN TÁMOGAT