Kétféle ismeret létezik. Általános és szaktudás. Az általános tudásnak, függetlenül attól, hogy milyen mértékű vagy irányú, vajmi kevés hasznát látjuk a pénz felhalmozásában. A civilizáció számára elérhető általános szakértelemnek gyakorlatilag az egésze fellelhető a legnagyobb egyetemi karok kampuszain. Mégis, a legtöbb professzornak alig vagy egyáltalán nincs pénze. Ők a tudás átadására szakosodnak, viszont arra nem, hogy rendszerezzék vagy felhasználják ezt a szakértelmet.

A tudás önmagában még nem hoz hasznot, csakis akkor, ha rendszerezve van, és egy gyakorlatias akcióterv segítségével intelligens módon a pénz felhalmozásának meghatározott céljára van irányítva. Ennek a felismerésnek a hiánya vezetett tévesen milliókat arra a megállapításra, hogy „a tudás hatalom”. Semmi sem áll távolabb az igazságtól. A tudás pusztán a hatalom lehetősége. Csak és kizárólag akkor válik uralommá, ha meghatározott tervek mentén alkalmazzuk egy előre meghatározott cél elérésének az érdekében.

Ez a „hiányzó láncszem” a jelenlegi civilizáció minden ismert iskolájából hiányzik, amit mi sem mutat jobban, hogy az oktatási intézmények nem tanítják meg a diákjaiknak, hogy a tudás megszerzése után miként rendszerezzék és alkalmazzák azt.

Sokan tévednek, amikor azt feltételezik, hogy „iskolázottság” híján Henry Ford „edukálatlan” volt. Azok, akik beleesnek ebbe a hibába, sem Henry Fordot nem ismerik, sem az „edukáció” szó valódi jelentését. Ez a szó a latin educóból származik, ami azt jelenti, hogy előhúzni, kivonni, belülről kifejleszteni.

Az edukált ember nem feltétlenül rendelkezik tömérdek általános vagy szaktudással. Az edukált személy olyannyira kifejlesztette az elméjének képességeit, hogy képes megszerezni bármit, amit csak akar, vagy annak megfelelőjét, anélkül, hogy ezzel mások jogait megsértené. Henry Fordra ez a definíció már tökéletesen illeszkedik.Böngésszen a partner által szponzorált szemüvegeink között, amelyek sokféle opcióval minden ízlésnek és pénztárcának megfelelnek, és online megvásárolhatók

Mielőtt biztos lennél abban, hogy képes vagy a vágyadat a pénzügyi megfelelőjévé átváltani, szükséged lesz a szaktudásra az adott szolgáltatást, szakmát vagy árut illetően, amit a vagyonért cserébe fel tudsz kínálni. Nem kizárt, hogy sokkal több szakismeretre lesz szükséged, mint amennyit képes, vagy hajlandó vagy megszerezni – amennyiben ez lenne a helyzet, a gyengeségeidet a Mesterelme-szövetséged segítségével tudod áthidalni.

Andrew Carnegie azt állította, hogy ő semmit sem tudott az acélipar technikai részleteiről, sőt, nem is nagyon érdekelte. Az acél feldolgozásához és eladásához szükséges szaktudást a mesterelme-szövetség egyes tagjainak révén biztosította.

 

 

A nagy vagyonok felhalmozásához hatalomra van szükség, ezt pedig a kiválóan rendszerezett és intelligensen alkalmazott szaktudás biztosítja, ugyanakkor ezt a képzettséget nem feltétlenül kell annak az ember birtokolnia, akinél a vagyon gyűlik.

A fenti bekezdés reménnyel és bátorítással szolgál mindazok számára, akik szeretnének vagyonhoz jutni, ugyanakkor nem rendelkeznek a kellő szaktudással. Gyakran megesik, hogy valaki „kisebbségi komplexussal” küzd egész életében, pusztán azért, mert nem részesült megfelelő oktatásban. Az az ember, aki képes összeszervezni és irányítani egy Mesterelme-szövetséget olyan tagokból, akiknek rendelkeznek a pénz megteremtéséhez szükséges jártassággal, legalább annyira edukált ember, mint a csoport bármely tagja. Emlékezz erre, ha az iskolázottságod hiányosságai miatt alacsonyabb rendűnek érzed magad. Thomas A. Edison egész életében mindössze három hónapot járt iskolába. Ennek ellenére élete végére sem tudásban, sem pénzben nem szenvedett hiányt.

Henry Ford még a hat osztályt sem végezte el, mégis, pénzügyileg kiváló pozícióba került.

A szaktudás a legnagyobb mennyiségben elérhető és a létező legolcsóbb szolgáltatás. Ha nem hiszed, nézd meg bármelyik egyetem pénzügyi kimutatását.

Ha viszont rendelkezel képzelőerővel, és valamilyen jövedelmezőbb szolgáltatást szeretnél nyújtani, könnyen lehet, hogy a következő tanács lesz az az inger amit eddig kerestél. Egyetlen ötlet sokkal nagyobb bevételt tud generálni, mint amit az „átlag” orvos, ügyvéd vagy mérnök megkeres, annak ellenére, hogy ők több éven át képezték magukat egyetemen. A koncepciót el lehet adni azoknak, akik új menedzseri vagy igazgatói pozíciót keresnek, és azoknak is, akik a bevételeiket szeretnék átalakítani úgy, hogy közben megmaradnak a jelenlegi pozíciójukban.

A kiváló ötleteknek nincsen megszabott ára!

Ne feledd, az ötlet a lényeges! Szaktudást minden utcasarkon találhat az ember.

Forrás: www.naphill.org

 

Ajánlott könyvek:

.
Siker

A siker alapelvei könyv

A TELJES GONDOLKODJ
ÉS GAZDAGODJ

ADD EL
MAGAD