#17 Engedd ki a gyerekkori haragot meditációval!

Többnyire azok a régi bosszúságok tartanak vissza minket az életben, amelyek a gyerekkorunkból erednek. Már fiatalkorunkban megfogalmazódnak bennünk azok a forgatókönyvek, amelyeket aztán felnőttként meg is valósítunk; ezek a forgatókönyvek az érdemtelenségről, az önutálatról, az áldozattá válásról és sok más hasonló dologról szólnak. Kisgyerekként ismertük meg az elkülönülés és a különlegesség fogalmait. Azt tanították nekünk, hogy kevesebbnek vagy többnek gondoljuk magunkat másoknál. Megtanultuk, mi az az egyenlőtlenség. Emiatt az elkülönülés miatt haragosak lettünk, és ez a harag elkísért minket egészen felnőttkorunkig.

Gyerekkori haragunk teszi ki a neurózisunk és a boldogtalanságunk nagy részét. Ha tovább akarunk lépni az életben, túl kell tennünk magunkat ezen a haragon, hogy hozzáférhessünk valódi energiaforrásunkhoz. Ez a meditáció abban fog segíteni, hogy elengedd a gyerekkori haragot, hogy így valóban hozzáférhess a saját erősségeidhez.

 

 

Meditáció a gyerekkori harag kiengedésére

Helyezkedj el könnyű ülésben, a karjaid pedig egyenesen nyújtsd ki oldalirányban! Ne hajlítsd meg a könyökeid! A hüvelykujjaiddal szorítsd le a Merkúr- és a Nap-ujjaidat (a kisujjaidat és a gyűrűsujjaidat), a Jupiter- és a Szaturnusz-ujjaidat (a mutató és középső ujjaidat) pedig nyújtsd ki! A tenyerek előre néznek, az ujjak pedig oldalirányba mutatnak (ahogy a képeken).

 

 

A légzés abban különleges, hogy az összezárt fogsorodon keresztül szívod be a levegőt, majd az orrodon keresztül fújod ki. Javasolt 11 percig gyakorolni ezt a meditációt, de az is elég, ha először csak 1 perccel kezded.

A meditáció végén vegyél mély levegőt, majd tíz másodpercig tartsd vissza a lélegzeted, miközben kihúzod a gerinced, a karjaid pedig oldalra nyújtóztatod. Ezután fújd ki a levegőt! Ezt ismételd meg még kétszer!

Ha úgy érzed, leragadtál a gyerekkori haragodban, s az csak visszatart, alkalmazd rendszeresen ezt a meditációt, vagy vágj bele egy negyvennapos programba. Meglátod, kívül-belül meg fog változtatni. Reggel és este is gyakorolhatod. Yogi Bhajan elmondása szerint, ha este gyakorlod a meditációt, reggel már teljesen más energiával fogsz felébredni.

 

Csodás Üzenet #17
A múltbéli harag elengedése szabaddá tesz a jelenben.
#MiraclesNow

 

#35 Engedd el a megszállottságot!

Te is akartál már valamit annyira, hogy teljesen a rögeszméddé vált? Esetleg fizetésemelést szeretnél kapni, vagy teljesen felőröl, hogy végre rá szeretnél találni az igaz szerelemre. Egyáltalán nem gond, ha szeretnénk valamit, de a megszállottság gyorsan a mélybe ránthat.

Amikor egy bizonyos végkifejleten agyalsz, a barátaid azt fogják mondani, hogy csak engedd el. Persze mind tisztában vagyunk vele, hogy az elengedés egyáltalán nem megy olyan könnyen. Néha erőt kell belefektetnünk, s legbelül kell lemondanunk a dolgokról. Az őszinte önátadás révén elengeded a görcsösen szorított végeredményeket, s elmélyíted magadban a bizodalmat, hogy Univerzum támogatni fog.

Én évek óta egy szent háromszög előtt gyakorolom a lemondást. A falamon egy faháromszög van, amely a brazíliai médium, João de Deus (Isten Jánosa) szimbóluma. A háromszög minden oldala egy különböző eszmét jelöl: bátorság, hit és remény. Amikor olyan vágy kerít hatalmába, amit nem tudok elengedni, írok egy jegyzetet az Univerzumnak, és belerakom a háromszögbe.

Ilyesmiket írok: Köszönöm, Univerzum, amiért ezt a __________ iránti vágyat irányítod. Átadom neked, és hiszem, hogy a te terved sokkal jobb, mint az enyém. Ezután bedobom a háromszögbe, és egy hétig benne hagyom. Miután letelt az egy hét, kiveszem és elégetem. (Ha a vágyaid elégetése valamilyen módon veszélyt jelent rád vagy a környezetedre, inkább húzd le a vécén!)

Ez az egyszerű, Univerzumnak címezett levél és a szent háromszög segítettek megszabadulni még a legmakacsabb rögeszméimtől is. Miután bedobom a háromszögbe, elönt a nyugalom, és azonnal megbékélek.

Elkészítheted a saját háromszöged, vagy egyszerűen barkácsolj egy Isten-dobozt egy kidekorált cipős- vagy ékszeresdobozból. Ahogy én a háromszögbe dobom a vágyaim, te helyezd a sajátjaidat ebbe a dobozba. Mindkét módszer működni fog. Az Univerzum tudni fogja, mi a helyzet, és gondoskodik a továbbiakról.

 

Csodás Üzenet #35
Elengedem a vágyaim, s közben tudva tudom,
hogy az Univerzum támogatni fog.
#MiraclesNow

 

#57 Engedj el mindent!

Legtöbbször apróságok miatt támadnak őrült rögeszméim – mint például, hogy nem kéne-e másik géppel repülnöm, vagy átszerveznem egy időpontot. Az ilyen kis dolgok miatt is képes vagyok az őrületbe kergetni magam! De ha valami nagyobb dolog történik az életemben, mint például egy karrierlehetőség vagy egy családi probléma, mindig térdre borulok és megadom magam. A nagyobb dolgokban könnyebben hiszek, mint az apróságokban.

Ennek az egyik legfőbb oka az, hogy a logikus elménk gyakran hiszi úgy, hogy az apróságokat képes irányítani. Ez az önrendelkezés- és felelősségtudat pedig megnyugtat minket, de ez a nyugalom hamar frusztrációvá alakul, amikor felismerjük, hogy valójában nem mi irányítunk. Megtanultam, hogy nem ragaszkodhatok mindenhez, különösen nem a kis dolgokhoz. A boldogságomhoz elengedhetetlen, hogy mindent elengedjek.

Most azt gondolhatod: „Ez remekül hangzik, de mégis hogyan engedhetnék el mindent?”

Ne aggódj, pontosan ilyen reakcióra számítottam! Az ego mindenhez ragaszkodni akar, ezért az elengedés gondolatától valószínűleg ki fogsz borulni. De ennek az elvnek az a célja, hogy egyszerűen hajlandó legyél mindent elengedni.

Következzen egy példa, hogy mi történik akkor, amikor megpróbálom irányítani az életem, majd végül elengedek mindent. Gyakran lovagolok azon, hogy meg akarom változtatni az utazásaim menetrendjét. Teljesen kiborítanak a döntések és a járataim átfoglalásai. Az egóm ilyenkor megőrül és még több okot talál ki, ami miatt kiborulhatok, aminek következtében megemelkedik a vérnyomásom, és a stresszhormonjaim is egekbe szöknek. Egész álló nap pánikolok egy olyan döntés miatt, amelyet meglehetősen könnyedén meg tudnék hozni, ha nyugodtabb lennék. Több órányi stressz és agyalás után térdre borulok és imádkozok. Az imádkozás pillanatában elönt a megkönnyebbülés. Az is elég, ha csak egy pillanatig tart. Ez az egyszerű ima kitárja előttem az ajtót, hogy új információt és útmutatást tudjak befogadni. Majd perceken belül megérzésem támad, hogy hívjak fel egy barátot, aki segíthet, vagy ez a barát még azelőtt rám csörög, mielőtt felemelném a telefont. A csodák tanítása szerint „a valódi ima titka, hogy felejtsd el azokat a dolgokat, amikre szerinted szükséged van”. Amikor teljesen lemondunk a cselekvési tervünkről, képesek leszünk beengedni az Univerzum útmutatását. A pozitív akarat és egy elengedéssel teli ima minden helyzetet képes a legfelsőbb jó irányába terelni.

Bár végül eszembe jut, hogy az imához kellene fordulnom, gyakran több órányi, vagy akár több napnyi szorongás előzi meg. A legtöbben mind eljutunk arra a pontra, amikor elengedjük a görcsös kapaszkodást, de miért várnánk órákat, napokat vagy heteket? Egy egyszerű ima segítségével bármikor képesek vagyunk az önátadásra. Amikor eljutunk addig a pillanatig, hogy végre meghajoljunk az akaratunkkal, átadjuk az irányítást egy nálunk felsőbb erőnek. Yogi Bhajan szerint: „Amikor összetesszük a kezeinket és imádkozunk, Isten kitárja a karjait, és megölel bennünket.” Ez az üzenet mindent elmond. Amikor kétségeid támadnak, tedd össze a kezeid, és imádkozz.

Az imádkozás ugyan passzívnak tűnhet, valójában nagyon is aktív cselekedet. Amikor imádkozunk, tudatosan azt akarjuk, hogy másként lássuk a dolgokat. Ez a csoda. A tudatos elköteleződésünk az iránt, hogy elengedjük az irányítást, képes megváltoztatni az energiánkat, és olyan békességet hoz el, melynek birtokában képesek leszünk új információt befogadni, s valójában ez jelenti majd az útmutatást – azt, hogy vezetnek minket. Ilyen útmutatásban viszont csak akkor részesülhetünk, ha mi magunk kérjük azt.

A könyvben folyamatosan hangsúlyozni fogom az imádkozást. Az ima furcsának tűnhet azoknak, akik újak a spiritualitás világában. Az imádkozáshoz nem kell letérdelned és vallásos szövegeket ismételgetned. Csupán annyit kell tenned, hogy „elengeded, amire szerinted szükséged van”, és megadod magad. Imádkozz, amikor döntésképtelen vagy, amikor túlzott rögeszméid támadnak, vagy beleestél a félelem körforgásába. Próbálj nem egy konkrét végkifejletért imádkozni – helyette imádkozz inkább a békéért. Nincs szükségünk másra, csak egy békés elmére.

 

 

Csodás Üzenet #57
Elengedek mindent.
#MiraclesNow

 

 

#76 Ne tarts energetikai szorításban másokat!

A kapcsolatokban gyakran megfeledkezünk arról, hogy az energiánk milyen hatással van a másikra. Ez különösen igaz akkor, ha kötődünk a másikhoz. Az erőteljes energiánk – amivel tudat alatt szorongatjuk a másikat – képes tönkretenni a kapcsolatainkat és szabotálni a lehetőségeinket. A szerelmi kapcsolatok kezdeti időszakai különösen ki vannak téve ennek, mivel ilyenkor nem biztos, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy a másik mit érez. Ez az energetikai szorítás a munkahelyi kapcsolatokat is elfojthatja; gondolj azokra az esetekre, amikor nagyon szeretted volna, hogy a főnököd megdicsérjen, vagy hogy egy kollégád befejezzen valamit. Amikor ragaszkodóak vagyunk vagy igényeket támasztunk egy kapcsolatban, valószínűleg energetikai szorításban tartjuk a másik személyt.

Ahogy most már valószínűleg te is tudod, nem fog sok jó kisülni abból, ha valakit energetikai szorításban tartasz. Ez a nyomulós energia rendkívül taszító lehet. Nézzünk szembe vele: Ki akar olyannal randizni, aki megfojtja őket a rezgéseivel? Vagy ki akar olyan embert alkalmazni, aki megpróbálja manipulálni a dolgok alakulását?

A legtöbb ember számára ez nem egy egyszerű lecke. Sokaknak vannak mélyen gyökerező, félelemmel teli meggyőződéseik, mint például: „Nem érek semmit, ha mások nem figyelnek rám.” Vagy: „Nekem kell irányítanom a dolgokat, ha biztonságban akarom érezni magam.” Ezek a meggyőződések a gyerekkorunkból, a traumatikus élményeinkből, és abból erednek, hogy biztonságban és szeretve akarjuk érezni magunkat. A viselkedésünk megváltoztatásához létfontosságú, hogy mélyen megértsük ezeket a meggyőződéseket.

Szánj egy percet arra, hogy beazonosítod és leírod azt a félelmed, ami miatt irányítani akarsz másokat. Az én estemben ez az volt, hogy pár nélkül nem vagyok egész. Emiatt a gondolat miatt rendkívül parancsolgató, manipulatív és energetikailag őrült voltam a szerelmi kapcsolataimban. Az egóm meggyőzött arról, hogy pár nélkül nem vagyok biztonságban, ezért mindent meg kellett tennem annak érdekében, hogy egyben tartsam a kapcsolataim. Amikor felismertem, hogy ezt az irányító viselkedést egy őrült gondolat okozza, képes voltam lemondani róla.

Miután jobban megérted, miért érzed szükségét annak, hogy energetikailag irányíts másokat, készen állsz majd megtenni a következő lépést, amikor is tisztázod magad előtt, hogy milyen érzés áll az irányítási vágy hátterében. Pánikot érzel? Veszteséget? Feszültséget a tested egy bizonyos részén? Írd le, milyen ez az érzés. Színezd ki és tedd tapinthatóvá! Légy a lehető legrészletesebb! Az érzés, amit most leírsz, egy régre visszanyúló bizonytalanság és félelem, ami miatt irányítani akarsz. Ez az érzés sosem gyógyult be, ezért azt hiszed, hogy irányítanod kell a külvilágot, hogy így sose kelljen újra átélned.

A kulcs ahhoz, hogy többé ne akarj energetikailag irányítani másokat, az, hogy meggyógyítod az irányítási vágy mögött meghúzódó érzelmet. A következő alkalommal, amikor kezdesz egyre stresszesebb lenni s eluralkodik rajtad a félelem, vedd észre azt a pillanatot, amikor feltámad benned az energetikai szorongatásra való késztetés: ekkor kell érezned, valóban átélned ezt az érzelmet. 60 másodpercig csak lélegezz és éld meg az érzést, akárhol is jelentkezik a testedben. Előfordulhat, hogy összeszorul a gyomrod vagy a mellkasod, vagy az állkapcsod feszül meg. Irányítsd a légzésed ezekhez a testrészekhez, s közben biztonságban engedd magadban kibontakozni az érzést. Az energiád abban a pillanatban meg fog változni, s képes leszel kilélegezni az érzést, majd elengedi. Az elengedés csodájára akkor kerül sor, amikor eléred a probléma gyökerét. Nem az a cél, hogy a kívánt végkifejletre kerüljön sor – a cél a béke.

Ezt a gyakorlatot akkor alkalmazd, amikor energetikailag elveszted az irányítást. Érd tetten az érzelmet, lélegezd be, majd engedd el! Addig gyakorold ezt a módszert, amíg a lényed részévé nem válik.

 

Csodás Üzenet #76
Egy kapcsolat végkifejletén való agyalás csak akadályt jelent. Engedd el és nyisd meg az utat!
#MiraclesNow

Forrás: Mindennapi csodák

 

 

Ajánlott könyvek:

MINDENNAPI CSODÁK

A siker alapelvei könyv

A CSODÁK TANÍTÁSA

SZUPERVONZÁS