ÚJRAKEZDENI?

A vonzás törvénye (a hasonló a hasonlót vonzza) csodálatos dolog, mert válaszol a benned lévő rezgésre. Mindenkinek ismerős: néha azt érezzük, hogy bárcsak elölről kezdhetnénk. Azt kívánjuk, hogy bárcsak megszabadulhatnánk a véleményünktől, a hozzáállásunktól, a frusztrációs pontjainktól.

Azt kívánjuk, bárcsak ne A_vonzas_torvenye_B1_218pxkellett volna átélnünk azt a tapasztalatot, amely most hatással van arra, ahogy érezzük magunkat. És mi azt szeretnénk, ha minden egyes megélt tapasztalatodban örömödet lelnéd, mert abból született meg az új preferenciád. Ahogy egyre erősebben irányítod a figyelmed az új preferenciára, az általad kiválasztott dolgok eluralkodnak a mintázatokon, melyek kitárulnak majd a tapasztalataidban, és aztán büszkén nevezed magad saját tapasztalatod szándékos teremtőjének.

MEGSZEREZNI A KONTROLLT?

Csodálatos dolog teremtő kontrollt szerezni a rezgésünk felett. Szeretjük ezeknek a szavaknak a hangzását, igaz? „Teremtő kontrollt szerezni a tapasztalatom felett.” Hogyan szerezhet valaki teremtő kontrollt a tapasztalatai felett? A gondolatok irányításával. Megválogatjuk, hogy mire gondolunk. És ami még ennél is fontosabb, kiválasztjuk, hogyan szeretnénk érezni magunkat.

Képzeld azt, hogy rendező vagy, egy filmes projekt kreatív igazgatója, és megvan a közönség, aki megnézi majd a művedet. Így hát előre eldöntöd, mit szeretnél, hogyan érezze magát a közönség. Ha azt szeretnéd, hogy féljenek, nagyon félelmetes díszletet készítesz. Sötétre csinálod. Összekoszolod vagy kényelmetlenné teszed. Ha azt szeretnéd, hogy a közönséged könnyű szívvel nevessen, világos, boldogságot sugárzó díszletet alakítasz ki.

Berendezed a helyszínt, kiválasztod a napszakot, beállítod a fényeket, hogy megteremtsd a hangulatot. Aztán felvonultatod a szereplőket a vásznon, és a karaktereidnek határozott jellemük van, személyiségeik pedig reagálnak egymásra. Az interakció során szavakat váltanak – és te befolyásolod, hogy a közönség hogyan reagál.

Hasonló módon azt javasoljuk, hogy döntsd el, átveszed a kontroll nagy részét a rezgéseid tárházán, és létrehozod a saját díszletedet. Azt javasoljuk, hogy gyorsan díszletezz, harminc másodperc bőven elég. Döntsd el, mi a helyszín. Reméljük, valami olyasmit választasz, ami jó érzéssel tölt el. Te döntöd el, milyen napszak van, te választasz fényeket, és te keltesz hangulatot magadból. Aztán beazonosítod, hogy érzed magad, szavakba is öntheted, még emlékezhetsz is valami hasonlóra. Aztán eldöntöd, ki lesz még ott veled, átadod nekik a hozzáállásodat vagy hangulatodat. Majd váltotok néhány szót – és ettől hatással vagytok egymás rezgésére.

Ezt úgy hívjuk, hogy használni a képzeletünket. De hívtuk már kreatív workshopnak is. Manapság pedig virtuális valóságnak nevezik.

Észrevettük, hogy a legtöbben a körülöttünk lévő dolgokra rezonálunk, de csak nagyon kevesen varázsolunk szándékosan képeket, melyek ahhoz vezetnek, hogy magunk hozzunk létre rezgést. Ahhoz, hogy te magad légy a rezgésed teremtője, képesnek kell lenned szándékosan létrehozni őket. Azért bátorítunk a virtuális valóság folyamataira, mert így tudsz szándékosan dominánssá tenni egy rezgést.

A virtuális valóság folyamata egyetlen célt szolgál, hogy gyakoroljuk és dominánssá tegyük a rezgést. Bármi, ami az életedben most történik, azt a domináns rezgésed okozza. Nem lenne nagyszerű, ha a rezgést szándékosan tudnád dominánssá tenni? Nem lenne nagyszerű, ha ma már nem úgy vibrálnál, ahogy azt anyukád tanította négyéves korodban? A tudomásod nélkül sajnos továbbra is ezt gyakorlod, és a mai rezgésedet is ez határozza meg. Valami, amit nagyon régen sajátítottál el, aminek már nincs köze ahhoz, aki ma vagy, és ahhoz sem, amit szeretnél, mégis kontrollálja azt, ahogy az emberek reagálnak rád, kontrollálják, ami érkezik hozzád, kontrollálják, ahogy a tested kinéz és működik. Nem lenne nagyszerű, ha ma máshogy döntenél arról, hogy mit szeretnél bevonzani, és azt a rezgést tennéd dominánssá? Nem gondolod, hogy megéri egy kis energiát fektetni ebbe? Mi így hisszük.

Emlékeztetni szeretnénk arra, hogy a virtuális valóság csak egy célt szolgál: hogy szándékosan domináns rezgést tudj létrehozni. És ezalatt a következőt értjük.

Keresd a könyvet webáruházunkban

Olvass bele a könyvbe