Kyle Gray figyelemre méltó intuitív képességeinek köszönhetően az Egyesült Királyság egyik legkeresettebb médiuma. Emeled a rezgésed című könyvében bemutatja a spirituális ébredést elősegítő 111 alapvető gyakorlatot, spirituális leckét és technikát, amit több mint 10 éve használ saját képességei fejlesztésére.

A könyv segítségével megtudhatod, hogyan használd ki a benned rejlő erőforrásokat, hogy általuk elérd a legnagyszerűbb képességeidben rejlő lehetőségeket, miközben mélyíted a tudatosságodat és a szívközpontú életet választod.

 

Spirituális ébredés

Az Emeld a rezgésed mostanra több mint 100.000 példányban kelt el világszerte, és sok nyelvre lefordították. Első kiadása óta a high-vibe, vagy magas rezgésű élet bizonyos fokig egyfajta divattá vált. Sok ember azt érzi, hogy tudatosabb, szívközpontúbb életet szeretne élni. Abból a sok mindenből, ami mostanában a világban történik, magától értetődően következik, hogy szükség van erre – nagyon fontos, hogy az emberek tudatosabban, pozitívabban éljék az életüket, hogy támogassák önmagukat, a körülöttük élőket, és végül, de nem utolsósorban a bolygónkat. 

Kezdjük felismerni: azáltal, ahogyan kifejezzük magunkat, képesek vagyunk megváltoztatni egy beszélgetés, a tér, vagy akár egy kapcsolat rezgését is. Ez óriási dolog. Ez nem más, mint a felelősségünk felismerése!

A rezgésszint emelése teljes mértékben erről szól – azt választod, hogy bárhová is mégy, te leszel ott a jó rezgés. Lényegében tudatosan eldöntöd, hogy az a jó leszel, akinek születtél. 

A magas rezgésű élet jó élet. Ez nem azt jelenti, hogy minden rózsás lesz, de azt igen, hogy olyan eszközök és gyakorlatok állnak a rendelkezésedre, amelyeket bármikor alkalmazhatsz, amikor szükséged van rá. 

Amit én megtanultam a rezgésszint emeléséről, az az, hogy ez nem arról szól, hogy elkerüljük az élet kihívásait, vagy a rezgésszint emelésével megússzuk az emberi lét nehézségeit, hanem arról, hogy amikor a dolgok rosszra vagy sötétre fordulnak, képesek vagyunk gyorsabban visszatérni a középpontunkhoz. 

Azért imádkozom, hogy bármi történjék is az életedben, ez a könyv támogasson abban, hogy kihasználd a benned rejlő erőforrásokat, és visszatérj a legmagasabb rezgésszintre. 

A szerzőről:

Kyle Graynek már egészen kiskorától kezdve része volt spirituális találkozásokban. Kyle mindig is rendelkezett azzal a képességgel, hogy hallja, érezze és lássa azt, ami túlmutat a természetes érzékszerveken, és ez oda vezetett, hogy tizenévesen felfedezte az angyalok erejét és a spirituális energiát. 

Kyle ma a világ egyik legismertebb angyalszakértője, aki annak szenteli az életét, hogy segítsen másoknak felfedezni spirituális képességeiket. Éles eszével, igazságvágyával és figyelemre méltó intuitív adottságaival szakterülete egyik legkeresettebb tanítójává vált, és világszerte teltházas előadásokat tart. Kyle hisz abban, hogy a spirituális kapcsolat mindenki számára elérhető, és elkötelezetten igyekszik segíteni az embereknek megváltoztatni az energiájukat és elmélyíteni kapcsolatukat az Istenivel. 

 

 

Minden energiából áll 

„Az energiát nem lehet elpusztítani; csak a megjelenése és alakja változtatható meg.” – Albert Einstein 

Egy dolog van, amiben a fizikusok és tudósok mind egyetértenek: az Univerzumban minden energiából áll. Beleértve téged is. Az energia ebben a pillanatban is átáramlik a tested minden egyes sejtjén és az általad belélegzett levegő atomjain. 

És ez az energia él. 

Ez azt jelenti, hogy mozog. Rezeg. Olyan intenzitással rezeg, hogy a mi emberi szemünk nem is látja. De érezzük. Továbbá segít abban, hogy „olvassuk” a környezetünket és az embereket. 

Lehet, hogy nem is tudatosul benned, de folyamatosan reagálsz a körülötted lévő energiára. Te is tudod, milyen érzés belépni egy szobába, és érzékelni a „rossz rezgést”, nem? Vagy érezni a „jó rezgést”, amikor szembejön veled egy régen nem látott barátod, széles mosollyal az arcán. 

Nemcsak fogadjuk az energiát, hanem továbbítjuk is azt. Mindnyájan voltunk már az a valaki, aki bal lábbal kelt fel, és akinek nem kellemes a társaságában lenni, és mindnyájan voltunk már az a valaki is, aki nagyon jól érzi magát, és akivel fantasztikus együtt lenni. Mindnyájan energiát továbbítunk a cselekvésünkön, a nem cselekvésünkön, a gondolatainkon és az érzéseinken keresztül. 

Ez azonban nem minden. Gondolkodjunk el egy pillanatra! Mi mást teszünk még? 

Átalakítjuk az energiát. 

Ezt tesszük, amikor tudatosan úgy döntünk, hogy megemeljük a rezgésszintünket. Hogyan is működik ez? 

 

A rezgés törvénye 

„Semmi nem mozdulatlan; minden mozgásban van, minden rezeg.”
A Kybalion 

Spirituális vonatkozásban a rezgés törvényét A Kybalion című 1908- ban megjelent könyv ismertette meg a világgal. Ez olyan hermetikus tanítások gyűjteménye, amelyeket az egyiptomi és görög filozófia mesterei osztottak meg egymással, és amelyek ma is segíthetnek megérteni az Univerzum spirituális működését. A könyv írója „három beavatott” volt, ami valószínűleg a kor népszerű, új gondolkodásmódú írójának, William Walker Atkinsonnak az álneve volt. A Kybalion azt mondja: 

„Minden gondolatnak, érzelemnek vagy mentális állapotnak megvan a maga megfelelő rezgésszintje és rezgésmódja. És a személy vagy más személyek akaratának erőfeszítésével ezek a mentális állapotok újra előállíthatók, ahogyan egy zenei hang is újra létrehozható azáltal, hogy egy hangszert bizonyos ütemben rezgésre kényszerítünk – ahogyan a színek is újra létrehozhatóak ugyanígy.
A rezgés elvének ismerete által a mentális jelenségekre alkalmazva az ember bármilyen mértékben polarizálhatja az elméjét, így tökéletes irányítást szerezhet mentális állapota és hangulatai felett.” 

Tehát az Univerzumban minden mozgásban van, beleértve a gondolatainkat és érzéseinket is. A gondolat olyan, mint a vízbe dobott kavics által keltett fodrozódás – eltávolodik tőlünk, és változásokat idéz elő a körülöttünk lévő mezőben. És ahogyan a fodrozódás eltávolodik, majd visszatér egy hullám hátán, úgy a gondolataink is visszatérnek hozzánk. Ebből következik, hogy amikor megváltoztatjuk a gondolatainkat, egyúttal a világunkat is megváltoztatjuk. 

Erről először Louise Hay révén hallottam. Ő az első spirituális írók között volt, akiket olvastam, és azonnal beleszerettem. Életeket megváltoztató munkásságával Louise segít felismerni azt, hogy választhatunk a szeretetteljes gondolatok és a félelem csapdája között. A választás lényegében a miénk, miközben tudjuk, hogy az egyik jobb lesz, mint a másik. 

 

A csoda abban rejlik, hogy képesek vagyunk megváltoztatni a gondolkodásmódunkat – megváltoztatni az energiánkat, a rezgésünket, az Univerzum pedig ennek megfelelően fog reagálni. 

 

Az Univerzum 

Amikor az Univerzumról beszélek, a teremtés Forrásáról beszélek. Ez a Forrás azonban nem olyan, mint az Istenről alkotott emberi elképzelésünk, hanem egy intelligens erő, amelyhez nemcsak hogy kapcsolódunk, de aminek részei is vagyunk. Ez nem egy uralkodó lény, hanem egy olyan intelligencia, ami folyamatosan reagál a rezgés formáira, beleértve minket is. 

Az Univerzum akkor is reagál a rezgésünkre, ha ezt észre sem vesszük. A legtöbbször nem vagyunk tudatában, hogy mi választhatjuk meg, milyen energiát bocsátunk ki, milyet fogadunk be, és milyennel vesszük körbe magunkat. Ahogyan annak sem vagyunk tudatában, hogy általában az érzéseink döntenek helyettünk. Ha például úgy élsz, hogy közben valóságos csődtömegnek érzed magad, akkor ez lesz a történeted. Ha elégedett vagy, még az apró dolgokkal is, akkor ezen az úton fogsz továbbhaladni. 

Az Univerzumnak nincsenek határai és nagyon sok mindennel szolgálhat számunkra. Mi azonban a korlátok világában élünk. Ha belegondolunk, rádöbbenünk, hogy mekkora őrültség is ez. Sajnos mégis arra vagyunk kondicionálva, hogy azt higgyük: nem kaphatjuk meg azt, amit akarunk, sőt még azt is elveszíthetjük, amink van. Ez pedig nem más, mint illúzió. 

Az energia korlátlan és soha véget nem érő – soha nem fog megszűnni létezni. Mindannyian az élet egységének részei vagyunk, s még ha a testünk meg is hal, az energiánk tovább él, csak átkerülünk a fizikai létből a nem fizikaiba. Te ezt veszteségnek érzed? Ez nem veszteség, egyszerűen csak visszatérés a természetes létállapotunkba. 

A lényeg az, hogy amint elfogadjuk, hogy korlátlanok vagyunk, korlátlan lehetőségeket engedünk be az életünkbe – beleértve a csodákat is. 

 

Csodák 

A legtöbben úgy gondolunk a csodákra, mint amolyan „Hűha!” eseményekre – mint amilyen egy halálközeli élmény, egy halálos betegségből való felgyógyulás, vagy egy szent alak megjelenése. A híres metafizikai mű, A csodák tanítása (Édesvíz kiadó, 2014) azonban egyszerűen azt mondja a csodáról, hogy az nem más, mint „a felfogás megváltozása”. Tehát: 

Csoda, ha vitatkozás helyett a megbocsátást választjuk. Csoda egy sérülésből való felépülés. Csoda, hogy tető van a fejed felett és szerető családod van. Csoda minden reggel felébredni. 

Nekem nagyon tetszik ez a fajta gondolkodásmód, de eltarthat egy ideig, amíg az ember agya magáévá teszi ezt a felfogást, mert olyan világban nevelkedtünk, ami egyes dolgoknak nagyobb értéket tulajdonít, mint másoknak. A belénk nevelt értékrend az önértékelésünkbe is beszivároghat, és meggátolhatja a csodák érzékelését. 

Ahhoz, hogy megnyíljunk a csodák előtt, fel kell hagynunk azzal, hogy bizonyos dolgokat csodálatosabbnak tartunk, mint másokat. 

A csodák tanítása szerint: „A csodák közt nem léteznek nagyságrendbeli különbségek. Nincsenek »nagyobb« vagy »bonyolultabb« csodák. Minden csoda egyforma.” 

Minden csoda csoda. Ne hagyd hát, hogy az egód korlátozzon téged. Minden csoda lehetséges. Ha a csodára, amire szükséged van, úgy tekintesz, „túl nagy” ahhoz, hogy elérhető legyen, akkor az soha nem lesz elérhető. De ha hiszed, hogy meg kell történnie, mert minden csoda lehetséges, sokkal nagyobb az esélye, hogy részed is lesz benne. 

Az egyszerű emberek mindennap elérhetetlen dolgokat érnek el. Az egyszerű emberek mindennap csodákat élnek át. 

 

A csodák a rendelkezésedre állnak, csupán fel kell emelned a rezgésedet a csodák szintjére,
és máris tízszer többet fogsz érzékelni belőlük. 

 

 

Ne feledd, az Univerzum határtalan – soha nem fog leállni az adakozással. Gyakran azonban hamis valóságban élünk, s azt hisszük, hogy az energia kifogyóban van, vagy hogy vannak a miénkénél fontosabb esetek is. Egy csoda megtapasztalása azonban nem foszt meg senki mást a maga csodáitól. Egy csodában való reménykedés nem önhittség vagy önimádat. Ha csodát kapunk, az azt mutatja meg másoknak, hogy ők is megkaphatják azt. 

A csodák tanítása azt mondja:
„A csodák nem versengenek egymással, és korlátlan számú csodát vihetsz végbe.” 

Szánj egy percet arra, hogy megválaszold a következő kérdéseket: Milyen csodára lenne szükséged? Ez a csoda valami olyasmi, amire „annyira nagy” dologként tekintesz, hogy úgy érzed, talán már nem is lehetséges? Ha így van, hajlandó vagy változtatni a felfogásodon? 

 

Amikor változtatsz a felfogásodon, a rezgéseden is változtatsz, ami hullámok formájában kiterjed a teremtés mezejére, és segíti az életed csodálatos kibontakozását. 

 

Csodákat érdemelsz, egyszerűen azért, mert létezel. Meggyőződésem, hogy mindnyájan csodák vagyunk, és mindnyájan képesek vagyunk csodákat létrehozni. Megváltoztathatjuk a gondolkodásmódunkat, amivel változást hozhatunk az életünkbe. Nem kell, hogy ez egy drámai külső esemény legyen – lehet egy finom belső változás, ami a gazdagság és teljesség érzését kelti. 

Itt egy gondolat a naplómból, ami nekem sokat segített: 

„Nem az számít, hogy mekkora a csoda, hanem az, hogy mekkora teret adsz neki.” 

Amikor magasabb szintre emeled a rezgésedet, teret adsz a csodáknak. Előkészíted a helyet magadban az Univerzumtól érkező szeretet és támogatás számára. És amikor naponta spirituális gyakorlatokat végzel (amivel majd később foglalkozunk), időt szánsz arra, hogy emlékeztesd magad arra: megérdemled a csodákat. 

Egyelőre ezzel az imával üdvözöld a csodákat az életedben: 

„Ma felismertem, hogy az életemet és a világot csodák veszik körül. 

A csodák a mindennapi életem részei. 

Nem kívánom a csodákat, hanem várom őket, mert amikor csodák történnek, a természet a maga módján bontakozik ki. 

Hiszek a csodákban, mert én magam is egy csoda vagyok. 

A rezgésem vonzza a csodákat. 

Hálát adok az élet csodájáért és a szeretet csodájáért. 

Így legyen!” 

Forrás: Emeld a rezgésed

 

Ajánlott könyvek:

.
EMELD A REZGÉSED

A siker alapelvei könyv

.
CSODÁK ÚTJA

A TUDATOS TEREMTÉS
8 TITKA