Sok önfejlesztő naplót tarthattunk már a kezünkben, Monica Sweeney Engedd el végre! c. színes, játékos, végtelenül humoros és mindeközben elgondolkodtató interaktív naplója olyan gyakorlatokat tartalmaz, amelyek a negatív gondolatok elengedésében nyújtanak segítséget, egy őszinte mosoly kíséretében.

Hagyd hát magad mögött az évek során felhalmozódott terheket és frusztrációt ezzel az üde és vagány naplóval!

Monica egyszerre elragadó és szókimondó stílusával segít mélyebbre ásni és igazán komoly témákat darabjaira szedni, hogy végre mind átlássunk a badarságon, megszabaduljunk a vacak és bosszantó dolgoktól, érzésektől, gondolatoktól. Az Engedd el végre! színpompás és izgalmas utazásra hív.

Talán az egyik út, amit mind kipróbálhatunk az, ha egy kicsit kevésbé vesszük ennyire komolyan magunkat, megpróbálhatnánk nem túlagyalni a dolgokat, elengedni önmagunk hibáztatását, és a felesleges érzelmi terheinket. Rövid, gyors gyakorlatokkal, feladatokkal, megkönnyebbülést hozhatunk az életünkbe és nagyon sok derűt és mosolyt végre.

 

“A szabadjára engedett harag és a tiszta megvilágosodás között elhelyezkedő békés zónába érkezés része, hogy végre el tudd engedni az összes marhaságot, ami zavar. Nem tudsz mindtől egy csapásra megszabadulni, és lesznek olyanok is, amelyek örökre veled maradnak. Mindezek ellenére hozd ki magadból a legjobbat, egyenlítsd ki a vacak dolgokat olyanokkal,amelyek tényleg örömet szereznek, és emlékeztesd magad, hogy nem vagy egyedül ezen a kicsiny bolygón.”

 

Tegyük hát a napi rutin részévé az Engedd el végre! használatával az önfejlesztő naplózást, kezdhetjük reggel, ébredés után, vagy akár be is fejezhetjük egy kis mosollyal az arcunkon a napot. Az egészséges humorérzék és az egyenes beszéd felszabadítóan hatnak, miközben mély témákat érintünk. A rossz hangulat pedig egy csapásra szerte foszlik!

 

 

„SZIA! 

ÜDVÖZÖL AZ IGAZI ÉNED!

Ez az illető végtelenül elbűvölő, mert egyáltalán nem foglalkozik hülyeségekkel, meggyőződése, hogy a jó energia még több jó energiát szül, és olyan valóságról ábrándozik, ahol egy csipetnyi bolondság, egy maroknyi bátorság és egy adag trágárság ugyanúgy az élet egészséges összetevője, mint bármi más.

 

Felejtsd el a haragtartást, a számonkérést és mások ostobaságánakbosszantó terhét. Kerüld a bosszúvágy romboló útvonalát, inkább vedd az irányt a derű festői kis utcái felé. 

 

Ennek a naplónak a segítségével lehetőséged nyílik rá, hogy megbökd a kalapod, és azt mondd a negatív gondolatoknak: Agyő, rohadékok!, hogy végre befogadhasd azokat a pozitív gondolatokat és boldog perceket, amelyek várnak rád. Támaszd fel érzelmileg sokszínű énedet egy rakás vidám, fesztelen tevékenységgel – akár egymás után végzed őket, akár összevissza ugrálsz közöttük –, és éld át a magasról teszek rá katarzisát. 

ÉLVEZD EZEKET A GONDOLATOKAT, ÉS TÖLTSD FEL A LELKED!”

Forrás: Engedd el végre!

 

Ajánlott könyv:

ENGEDD EL VÉGRE!

A siker alapelvei könyv