Valamennyien tudjuk tudjuk milyen agyonhajszoltnak, túlterheltnek, elcsigázottnak vagy épp fásultnak lenni – ez mind a belső ragyogás ellentettje. Ami azt illeti, a könyvem írása közben a világ egy járványt élt át, mely a feje tetejére állított mindent és arra kényszerített minket, hogy egyedül töltsük napjainkat. Ugyanakkor lehetőséget adott arra, hogy kívül-belül önvizsgálatot tarthassunk. 

Mondd, tetszett, amit láttál? Szereted azt, aki vagy? 

Rájöttem arra, hogy a belső és külső ragyogás ötvözése – az öngondoskodás egy új és továbbfejlesztett változata – az önszeretet legmagasabb formája. 

 

Az önszeretet önmagunk megismerésével kezdődik, mert csak így sugározhatjuk igazi szépségünket, fényünket és kiegyensúlyozottságunkat. 

 

Lehetünk sikeresek a munkánkban, lehet szerető családunk, gondolhatjuk, hogy rátaláltunk a tökéletes párra, azonban önszeretet nélkül a kiégés, a stressz és a mindennapi gondok szabotálhatják boldogságunkat.

Azonban itt van a Belső kisugárzás. Az eredeti címe az volt a könyvemnek, hogy Radikális ragyogás. Miért pont Radikális Ragyogás? A „radikális” szóhoz az emberek általában a „szélsőséges” kifejezést társítják, de a szó valójában a latin radix szóból ered, amelynek jelentése gyökér. 

 

 

A látható ragyogásért el kell jutnunk saját magunk gyökeréig, és belső munkát kell végeznünk lényünk esszenciáján. 

 

Előadóként és egy bőrápolási és spa cég alapítójaként egész életemet a ragyogás tanulmányozásának szenteltem. Nők ezreivel ismertetem meg a koreai bölcseletet, miszerint ahelyett, hogy sminkkel takarnánk el arcunkat, meg kell keresnünk bőrproblémánk kiváltó okát. Ugyanez a helyzet a lelkünkkel is, ám mivel az láthatatlan, könnyen elsiklik a figyelmünk az okok felett és esünk ezáltal az önszabotázs csapdájába. 

Azt gondoljuk, hogy a belső energiánk láthatatlan mások számára, pedig egyaránt ott van bennünk és körülöttünk, és hatással van arra hogyan élünk, manifesztálunk és kapcsolódunk önmagunkhoz és másokhoz.

Ahhoz, hogy eljussunk a gyökerekig, előtérbe kell helyeznünk az önszeretetet és ki kell fejlesztenünk olyan rituálékat, amelyekkel ápolhatjuk a belső ragyogásunkat. 

Ebben a könyvben öngondoskodó kalandokra, felfedező játékokra, inspirációs kirándulásra és kreatív utazásra indulunk.  Felhasználjuk mindennapi érzéseinket arra, hogy emlékeztessenek minket belső ragyogásunk önszereteten át való ápolására. Ha rosszkedvűnek, idegesnek, feldúltnak, mérgesnek, stresszesnek vagy szorongónak érezzük magunkat, az emlékeztetőül szolgálhat, hogy lelkünknek éppen ugyanolyan szüksége van a szeretetre, mint testünknek a vízre. 

 

Az énszeretet nem önzés, és nem is hiúság. 

Az énszeretet a törődés legkifinomultabb formája, amelyet önmagunkkal, szerelmünkkel, családtagjainkkal és barátainkkal szemben tanúsíthatunk. Az énszeretet melegében valódi énünk felragyog, és a társaink iránt érzett szeretet is lángra lobban bennünk. És ez a tűz az, amely belülről világít meg bennünket. 

 

 

Belső kisugárzás és énszeretet rituálék

A szépség nem csak a kinézetről szól. Az, hogy vonzó vagy, az önbizalmadból fakad, azon képességedből, hogy elengeded magad és minden helyzetben önmagadat adod. Meg kell tanulnunk, hogyan érezzük jól magunkat és miként lehetünk igazán magabiztosak a saját bőrünkben. 

Nem arról van szó, hogy megváltoztatjuk azt, akik vagyunk. Nem arról van szó, hogy jobb fényben adjuk el magunkat, azáltal, hogy a körülöttünk lévőknek minden szépet és jót mesélünk magunkról. Hanem arról, hogy, mit is látunk, amikor tükörbe nézünk: „Dögösnek, gyönyörűnek és vonzónak érzem magam”. Ha így érzel magaddal kapcsolatban, akkor mások is így látnak majd. Mindennek az alapja, hogyan árad lényedből a bőség, a szépség, az öröm, miként sugározod kifelé gyönyörű, hiteles, belső szépségedet. 

A Belső kisugárzás oldalain sorakozó rituálék Angela Jia Kim szüntelen kutakodásának, kísérletezésének és építkezésének gyümölcsei. Tetőpontját jelképezik mindannak, amit zenészként, vállalkozóként, anyaként, szerető társként és megannyi nő mentoraként elsajátított. Angela nőtársait arra tanítja, hogy tegyék önazonossá magukat és ünnepeljék külső-belső szépségüket. 

Könyvének minden fejezete azt hivatott megmutatni, hogyan töltsd fel magad: hogyan gazdagítsd az életedet sugárzó, pozitív, rezgésszámnövelő gondolatokkal és tapasztalatokkal. 

 

12 hetes énszeretet program

A kötet háromhavi tematikus énszeretet-rituálét tartalmaz tizenkét hétre lebontva. 12 hetes programjában Angela, a rá jellemző gondossággal és életörömmel megtanít arra, hogyan szítsuk fel külső-belső lobogásunkat, hogy ez izzítsa fel minden pórusunkat. A szerző részben a koreai szépségápolás hagyományaiból, részben több évtizedes zongoraművészi fellépéseiből, valamint szépségipari cégvezetői tapasztalataiból merít, miközben azt fejtegeti, mennyire rokon a bőr és a lélek szépsége: mindkettőnek tisztításra, méregtelenítésre, megújulásra és táplálásra van szüksége.

Több mint 50 egyszerű, ám annál hatásosabb „ragyogásrítus” építi fel a házi szépítkezés negyedéves, egyhetes és mindennapos ütemtervét.

Ismerd meg Angela sugárzó titkait, az általa kínált házi bőrápolási trükköket, a belső kisugárzást fejlesztő manifesztációs technikákat, vagy a regeneráló relaxációs és meditációs gyakorlatokat. 

 

 

Rituálék egy ragyogóbb bőrért

Napról napra szeretettel és törődéssel kell körülvenni a bőrt, hogy idővel finom tapintásúvá és természetesen ragyogóvá váljon. Miként belső lényegünkkel is törődnünk kell, a külsőnk hasonlóképpen igényli a törődést, e kettő pedig elválaszthatatlanul összefonódik. 

A Belső kisugárzás első leckéje arra tanít, hogy bánjunk úgy a bőrünkkel, mint a legdrágább selyemmel a Földön, hiszen ahogyan bánunk a bőrünkkel, úgy bánunk a lelkünkkel.

 

Rituálék belső lényed ragyogásához

Lelkünkhöz kapcsolódni a legfontosabb cél, amit csak magunk elé tűzhetünk. Ha ez sikerül, a belső tartást választjuk ahelyett, hogy másoknak szeretnénk tetszeni. Ez az igazi szabadság. Boldogan sütkérezünk az összhang, az önbizalom, a tiszta gondolkodás és az énszeretet gyönyörű fényében. 

Amikor felfedezed és kezded kiélvezni az éned és bensőd közötti kapcsolatot, minden más kapcsolatod a helyére kerül. A figyelmed és a kíváncsiságod kirobbanó életörömmel ajándékoznak meg. Ez pedig lángra lobbantja belső tüzedet, és mielőtt feleszmélnél, már a környezeted is ragyog. 

 

Kapcsolódás a spirituális intelligenciához

Mindenben a nagy egészet meglátni – errõl szól a spirituális intelligencia, ami a derű és a szépség nagyszerű érzésével ajándékoz meg minket. Ha van szemünk észrevenni a felsőbb erők munkálkodását, minden helyzet és interakció értékes tanulságot és üzenetet hordozhat a számunkra. Sértetlenül őrizhetjük meg önmagunkat, emberi méltóságunkat, mert tudjuk, mi a jó a számunkra, és nem hagyatkozunk mások ítéletére. A Mindenség magasabb rendű szándékainak munkálkodását felfedezve és tisztelve a mindennapokban örömtelibbé, teljesebbé tehetjük az életet. 

Spirituális intelligenciánk révén túllátunk tapasztalataink szűk körén, és önmagunk meghaladásával mámorító örömökben lesz részünk. Ismerkedj meg a magasabb énnel, az affirmációkkal, a megérzésekkel és a személyes felelősségvállalással. 

 

Hozd helyre az önérzetedet

Önérzetünket akkor kell helyrehozni, amikor valamilyen oknál fogva megsérült. Mindehhez semmi más nem szükséges, mint önmagunkba néznünk, és végiggondolnunk, mi történt velünk a fogantatásunk óta. 

Ahogy bőrhibáinkat is hajlamosak vagyunk alapozóval elfedni, úgy önérzetünk hiányát is gyakran hamis szerepek mögé rejtjük. A végeredmény elkendőzi és óhatatlanul is elfojtja azokat a dolgokat, amelyektől tökéletesen tökéletlenek vagyunk.  Mikor függetlenségünket, belső hitelünket választjuk a megfelelés kényszere helyett, feladjuk az ellenállást, és lassan elfogadjuk, elismerjük a csak ránk jellemző, egyedi értékeinket. 

 

 

A nőiség felébresztése

A nőiség erőssége a bölcsesség, a kreativitás, az érzékiség és a magnetizmus. Egyúttal szabad teret és melegséget is ad, hagyva, hogy megkapjuk, amire vágyunk, ahelyett, hogy foggal-körömmel kelljen harcolnunk céljainkért. 

Ebben a részben ismertetett női energiák inspirálta rituálék, éberen tartják mind az öt érzékszervünket. 

 

Manifesztáció – Érezd jól magad és élvezd a folyamatot

Amikor lélekből fakadó rezgéseid összhangban állnak azzal, ahogyan érezni szeretnél, a Mindenség azonos frekvenciájú lehetőségeket és embereket hoz eléd. Amikor egy vágyott érzést sugárzunk ki magunkból, és nem ragaszkodunk konkrét végkifejlethez, a lehetőségek végtelen hosszú sora nyílik meg előttünk. 

Angela gyakorlataival megtanuljuk azonosítani a leggyakoribb lendületgyilkosokat – mint például a figyelem elterelését, a maximalizmust, a hátráltató tényezőket, a túlterheltséget és a határok állítását. Végül megtanulunk nemet mondani, hogy igent mondhassunk lelkünk valódi vágyaira. 

 

Adj, adj és fogadd el!

Mikor teli a „poharad”, olyan kapcsolatokra teszel szert, amelyek a szellemedre élénkítő és megújító hatással vannak. Azoknak van tele a poharuk, akik előtérbe helyezik önmaguk értékeit, énszeretetüket és önsegítésüketfrekvenciájuk ezért marad magas. Ha folyamatosan újra és újra az énszereteteddel foglalkozol e könyv rituáléi segítségével, akkor tudsz majd érdemben adakozni, adni abból, amid van, és amiből kész is vagy adni. Másfelől, aki a semmiből készül adni, az másokat szeretne lenyűgözni, vagy valamit vár cserébe. Az ilyen ember gyakran híján van az önérzetnek, nem szereti magát, és ez a szűkösségben fogant energia nemritkán vissza is köszön. 

 

A hála gyógyító ereje

Minél nagyobb hálával fordulsz az élet hétköznapi ajándékai felé, annál teljesebben fogadod majd magadba, és sugárzod magadból a bőséget. A hála fogalmának boncolgatásával bezárunk egy kört, hiszen ez az érzés gyógyító balzsamként hat belsőnkre.

 

 

Amit képesek vagyunk elismerni, az elismer minket, és így a bőségben megmerítkezve messzire világít hálánk ragyogása. 

 

És ez sok-sok év nyomát törli le az arcodról. Az elismerés aurája, a lelki béke és a szépség elhalványítja a stressz okozta ráncokat, és fiatalos élénkséget kölcsönöz arcvonásaidnak. A hála megszabadít a válladra nehezedő terhektől, hogy szabadon lélegezhess, és méltóságteljesen járhass. 

A rendszeres önvizsgálat, a naponta végzett énszeretet rituálék elhozzák azt a lelki békét és lelki táplálékot, ami után oly régóta sóvárogsz. Kezdd apró lépésekkel, kövesd az ösztöneidet, és lépj a változás útjára! A gyökeréig hatolva annak a kérdésnek, kik is vagyunk voltaképpen. Mélyreható lelki munkával látványosan sugárzóvá varázsolhatjuk belső lényünket.

Forrás: www.radicalradiance.com

Belső kisugárzás

Ajánlott könyvek:

BELSŐ KISUGÁRZÁS

A siker alapelvei könyv

ÉLJ AZ ERŐDDEL!

RADIKÁLIS FELÉBREDÉS