Fejezd be az önmagadnak szóló megatív üzenetek ismételgetését, és válts életigenlőbb, hosszútávú és értékesebb programra – Dr. Shad Helmsetter világsikerű könyve megtanít az önbeszéd fortélyaira!

Te felszállnál egy olyan repülőgépre, amiről biztosan tudod, hogy rosszul van programozva a navigációja? Ha a válasz a “nem”, akkor miért hagyod, hogy az életedben hasonlóan rossz programok irányítsanak? Itt az ideje, hogy ellenőrizd személyes fedélzeti számítógéped, és új parancskészletet adj meg!

Képtelen vagyok rá… Öreg vagyok….Úgyse tudom megtenni…Szegény vagyok és az is maradok….Csúnya vagyok… Kövér vagyok…. Fáradt vagyok…. ez nem az én napom… Fogalmam sincs, hogy kell… Ismerős mondatok? Felbecsülni sem lehet azt a pusztítást, amit negatív önbeszéddel okozunk magunknak. 

Anélkül, hogy észrevennéd, biztos, hogy te is szinte folyamatos belső párbeszédet folytatsz magaddal. A tudatalattinkban elraktározott hatásoknak legalább 75%-a gúzsba köt minket, és ellenünk dolgozik – életünk első tizennyolc éve alatt ugyanis egy átlagos, pozitív környezetben megközelítőleg 148.000 alkalommal címezték nekünk a NEM szót, illetve azt, mit NEM szabad megtennünk, és mi NEM fog sikerülni.

De hogy elfogadjuk-e ezt a tényt, és sikertelenségre kárhoztatjuk magunkat, az csak rajtunk múlik. Az önbeszéd az önmenedzselés nem más, mint önmagunk irányításának specifikus kijelentései, melyek arra hivatottak, hogy az agy idegrendszerében új kapcsolódási hálózatokat hozzanak létre.

Dr. Shad Helmstetter könyve már a címben elárulja a pozitív önbeszéd programjának lényegét. Ebben a könyvben nem fogsz lendületes motivációs beszédekkel találkozni, helyette inkább megtanulod, hogyan tartson ki a motivációd hosszú távon. Megismered azokat az apró trükköket, melyekkel tartósan képes leszel felülírni a tudatalattidban meghúzódó negatív tölteteket, és így valóban kibontakoztatni a benned rejlő lehetőségeket. Sőt, ami ugyanilyen fontos: ezek nem csupán ideig-óráig tartanak majd, hanem hosszú távon is számolhatsz velük!

“Sikereid vagy kudarcaid az élet minden területén, a nagy és kis dolgokban egyaránt, a programozásodon múlnak – mindazon, amit másoktól elfogadsz, és mindazon, amit mondasz, amikor önmagadhoz beszélsz.“

Gondolj bele abba, mi mindent csinálnál másképp – akár már holnaptól – ha egy másik ember lennél. Olyan valaki, akinek a programozása eltér a tiédtől. Ha a sikerhez szükséges új mentális program egyszeriben a sajátod lenne, ugyanazzal keresnéd a kenyered, amivel most is? Ugyanúgy élnéd a mindennapjaidat és ugyanabban az országban élnél, ahol jelenleg?

Tetteid, viselkedésed, eredményességed nagymértékben függ a másoktól kapott visszajelzésektől és belső programozásodtól. Magyarul: az agyad azt hiszi el, amit a legtöbbször mondasz neki. 

Az, hogy mennyire leszel bármiben is sikeres, nagy mértékben attól függ, milyen szavakkal illeted magad, s hogy milyen, a tudatalattid mélyén tárolt hiedelmeid vannak önmagadról. 

Minél erősebben hiszel valamiben, annál inkább elfogadod a hozzá hasonlatos eszméket. Minél többször gondolsz bármire is egy adott módon, annál inkább a meggyőződéseddé válik. Az agy mindig arra törekszik, hogy bármilyen új dolgot, amire gondolsz, összekössön valami olyannal, amiben már hiszel. Épp ezért minél tovább dédelgetsz magadban egy gondolatot, annál igazabb lesz számodra.

Döntsd le a negatív önbeszéd magad köré emelt falait!  Ismerd meg és tedd magadévá az önmenedzsment építőkockáit. Azokat a sikereinket és kudarcainkat befolyásoló tényezőket, melyek felépítése a hiedelmeken, beállítódásokon, érzelmeken keresztül vezet el a tetteken át az eredményekig – legyenek azok pozitívak vagy negatívak.

Dr. Shad Helmstetter felállítja számodra az önbeszéd öt szintjét 

A negatív elfogadás » felismerés és változás szükséglete » a változtatás melletti döntéshozatal » jobb önmagad megteremtése » egyetemes megerősítés szintjein végighaladva összeáll majd számodra  a megfelelő technika önmagad jobbá tételéhez, és a negatív üzenetek felülírásához. Azonban tudnod kell, hogy bármilyen szokás megváltoztatásán munkálkodsz is – akár az egészségedet, az emberi kapcsolataidat, az anyagi helyzetedet vagy életed bármely egyéb területét is érinti – régi, elavult szokásaidnak jó ideig kitart még a lendítő ereje, és újra meg újra vissza akarnak térni. Ebben a könyvben pozitív és gyakorlati példákat találsz majd a kivédésükre.

Nincs helye a köntörfalazásnak

A könyvben talált gyakorlati technikák nemcsak a benned futó negatív programok egyszer és mindenkori felülírására tanítanak meg, de kiderül az is, mik a pozitív gondolkodás csapdái és miért dolgozik a külső motiváció olykor ellenünk – és miért hatékonyabb olykor a hangtalan önbeszéd, és azok a szavak, amiket higgadtan, de eltökélten, minden nap elmondasz magadról. 

A cél, hogy mentális otthonod ne csak megtisztítsd, de tartósan tisztán is tartsd. Ha gyökeres változásra vágysz, a legjobb könyvet tartod a kezedben.

Döntsd el te, ki akarsz lenni!

Ajánlott könyv:

Shad Helmstetter – VÁLTOZTASD MEG GONDOLATAIDAT POZITÍV MEGEROSÍTÉSEKKEL